Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 7)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

RSS

Příspěvky [81 až 100 z 121]

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Nesouvisí to s poklesem citlivosti basáku, ale lidského ucha, dopiči!!!

Web

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Však jsem psal, že tím samým uchem za stejných podmínek... Tak to není dáno poklesem citlivosti basáku, ale použitím různých basáků s různými parametry, no. A vůbec, teď jsem si všiml, že zasírám toto vlákno, které je o koncích, které i já vlastním.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Prozradis mi, ktere basuji potichu tak hezky a ktere treba ne?

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Nemáte tak zcela pravdu, chlapci....není tam stokilovej poťák, ale nejnižší z vyráběných, tj. desetikolovej....a je mnoha posluchačskými testy ověřeno, že když budíte koncák z opravdu nízkoimpedančního zdroje, tj. vlastně z jakéhosi malého výkoňáku, tak že hraje líp...Než se pošklebovat, zkuste si to radši ověřit sluchem...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

kazzatel:
Pavle to nemá cenu, tady je to už dávno ztracený se bojim. Co poslední dobou tu čtu mi příjde neuvěřitelný big_smile

Není co dodávat...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Celkom sa to tu zvrhlo.
Preco korekcie? Pretoze ludske ucho vnima rozdielne frekvencie rozdielne, pri rozdielnej hlasitosti. Tam ale korecie nemaju vyznam, uznavam, staci len fyziologicka regulacia hlasitosti, ved ono samo sa to uz tak vola, vyplyvajuc z fiziologickych vlastnosti ucha. Skor a hlavne preto korekcie, ze sa to tak clovek naucil pocuvat, s korekciami.
Ked prisiel ku mne kamos s jeho bednami, mne sa zdali prilis prevyskovane, jemu zase moje prilis prestredovane. Sto ludi, sto chuti, tazko hladat univerzalnu odpoved, je to ako ked ja chcem presvedcit kamosa ze Plzen je fakt dobre pivo, a on tvrdi ze Zlaty Bazant. Ale to ze su to tekutiny sa hadat nemusime.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Zdeno máš naprostou pravdu.
Dawso ,ty se spamatuj, ztracený jsi akorát ty . Co je tady špatného?

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Dalibore říkám to nerad ale skoro všechno.... sorry ... já sám jsem donedávna hrál bez preampu protože většina kousků co jsem měl to vždy spíš zmrvila než vylepšila napřímo to bylo lepší .... ale ač jsem patřil ještě donedávna k táboru pasiv pramp .... korekce jsem používal naposledy někdy v 16-18 a dospěl jsem dneska k názoru že pokud se udělá jakákoliv věc opravdu pořádně (myšleno celej řetězec zdroj-zesik-bedny) tak to poznat je a to sakra hodně !!! Korekce nemaj v kvalitním aparátu co dělat jsou to jen kurvítka zvuku a co vidím z 99% svou funkcí potlačovače zmršenejch středů .... proč už ne rovnou DSP? Hall,stadion a pod? Tohle není o hi-fi sorry kluci.

...Fyziologie je nahovno protože by musela bejt udělaná přesně na míru všemu (bedny poslech místo apod aby opravdu byla inverzní k F-M křivkám) což v praxi není nikdy...to raději nic než blbě... předzesilovač má mít tři funkce: přepínání vstupů,regulace hlasitosti,impedanční přizpůsobení a oddělení zdroje signálu od koncáku tj konstatní vysoká vstupní a velmi nízká výstupní impedance. Obzvláště tehdy když na výstupech všech zařízení jsou dneska operáky s klidovejma proudama řádu jednotky mA v tom lepším případě. To že máte potřebu korekcí svědčí jen o tom že máte buď nahovno bedny,svý zdroje signálu nebo zesilovače bohužel. Na dobrým aparátu hrajou dobře většinou skoro všechny věci. Já ač takovej teď nevlastním (nemam bedny a zdroj momentálně) tak vím že takové alespoň existují a měl jsem možnost pár takových slyšet i u sebe doma v blbým paneláku.Nikdo kdo tady byl byť jen na návštěvě nikdy neměl potřebu při jakýkoliv hlasitosti cokoliv korigovat a to od hifistů až po laiky kteří nemají žádný pojem o ničem.

Není co dodávat...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Dawsoo, promiň ,ale já bez korekcí nemůžu existovat ,protože hodně CD je špatně nahráto , a je potřeba to trochu upravit. Jinak promíň za moje silná slova.

(upravil Zdeno 10. 12. 2008 23:16)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

No! A to je presne priklad toho, ako mi kamos v krcme hovori ze Zlaty Bazant je lepsi ako Plzen...:)Samozrejme, Dawsoo, iste veci su jasne exaktne meratelne, vypocitatelne dokazatelne - Objektivne. Ale nakoniec cely zvukovy retazec vo vysledku hodnoti clovek - Subjektivne. Preto je to zalezitost hodne diskutabilna, do akej miery, resp. pokial je mozne sa spoliehat na vypocty a odkial je to uz vec vycviceneho ucha, resp. jeho libivosti (niektore vyrazy mate sakra lepsie ako my).

Tak aj tento moj nazor je zase subjektivny, preto o tom nebudem ani nechcem nikoho presviedcat.

Moj znamy raz urobil pokus, zacinajuci deejay, neveril ze ludia naozaj nevnimaju hudbu-zvuk tak ako my, trosku audio vyzretejsi. Na diskoteke v plnej pare a zabave ludi, povypinal celu basovu sekciu a ludia sa bez jedineho povsimnutia bavili dalej, nikto ani prd nezbadal ani sa v ten moment nikto divne na deejaya nepozeral...Ludia nevedia ze maju prijem mono, nevedia ze maju prefazovane repraky, dokonca si nevsimnu ze im jeden kanal vobec nehra, rovnako ako ja nevidim ze betonova stena v mojej izbe mozno nie je celkom v poriadku...

Moc vykecavam.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

kazzatel napsal:

Nemáte tak zcela pravdu, chlapci....není tam stokilovej poťák, ale nejnižší z vyráběných, tj. desetikolovej....a je mnoha posluchačskými testy ověřeno, že když budíte koncák z opravdu nízkoimpedančního zdroje, tj. vlastně z jakéhosi malého výkoňáku, tak že hraje líp...Než se pošklebovat, zkuste si to radši ověřit sluchem...

Do uvedené debaty nemám co přidat, a proto se nezúčastňuju. Přesto by mě ty testy zajímaly. Byly vedeny objektivně? Existuje nějaký odkaz? Ověření vlastním sluchem je velmi subjektivní a proměnné. 


Já se na to dívám jinak a přesto s Dawsoo v podstatě souhlasím. Naprostá většina věcí co se tu diskutuje je dost pravděpodobně na 3.-15. místě důležitosti. Subjektivní dojmy jsou tu považovány za argumenty, objektivní argumentace se odbyde floskulí "to je jen teorie, v praxi je to jinak". Málokdo si je ochoten připustit, že má znalost věci příliš povrchní, že se prostě mýlí a doplnit si znalosti a změnit svůj zjednodušený pohled. Na jedné straně se vysmíváme pošukům s kabelama a pemzou a přitom je podstatná část příspěvků zanesena jen méně nápadnými "ověřenými pravdami" tlačenými z pozice "JÁ to slyším! ... TY to NEslyšíš? ... (čti: seš hluchej, neslyšel jsi dost, já slyšel skoro všechno a proto se mnou nediskutuj, prostě mám pravdu vždycky"). Na druhou stranu jinde to není jiné, spíš daleko šílenější.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Zdeno napsal:

..... iste veci su jasne exaktne meratelne, vypocitatelne dokazatelne - Objektivne. Ale nakoniec cely zvukovy retazec vo vysledku hodnoti clovek - Subjektivne....

Dá se přece udělat objektivní hodnocení vyhodnocením statisticky významného vzorku subjektů během korektně vedeného testu. Aby to mělo smysl musí být splněny obě podmínky. Proto je subjektivní názor jednoho, a kolikrát i několika lidí, víceméně bezvýznamná informace pro ostatní.

Kolik takto vedených poslechových testů jste v životě viděl?

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Takze ked 2 000 000 ludi povie ze plzen je lepsi ako zlaty bazant ku ktoremu sa priklonilo 1 000 000 ludi, je mozne objektivne tvrdit ze plzen je lepsi?

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 1:35)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Objektivně? Mohu doložit např jen uplně blbým testem měření THD z ESi Juli@ v loopbacku kde můj kus dává na 1kHz 0,0006% vidět jsou 2,3,5 harm a při vřazeným prototypu mýho preampu zkreslení kleslo na 0,00019%...kde klesly zejména vysoký harmonický včetně i základních a to jen právě díky impedančnímu odlehčení výstupu zvukárny...a krmení vstupu z nízký impedance.....  O tom jak se to projeví poslechově není vůbec třeba polemizovat poznal by to i polohluchej, zvuk je uplně jinde mnohem přesnější a větší na basech a nižších středech, klidnej čistej a bez chvostu na vejškách ... na podobným principu fungují i Pavlovy Sound refinery... a veškerý hi-end přístroje... základem jsou kvalitní napájecí zdroje a zemění a promyšlený signálový cesty. Právě vysmívanej Dispre a dispre II dokazuje že i poměrně jednoduchým a velmi vtipným zapojením se dá dosáhnout velmi daleko.. viz reference z BP 2008 smile stačí si počíst na slovanetu.Nebo se optat lidí co tam byli.

Dalibor:
Vůbec to neber špatně...nebo jako nějakej útok, naopak já jsem se teď několikrát se přesvědčil že to opravdu jde... a to opravdu všechno i včetně šílenejch MP3 z písidla!! big_smile

Zdeno:
Tady není řeč o srovnávání zlatýho bažanta s plzní ale krabicáku s francouzským kvalitním archivním vínem.Proč zrovan tohle přirovnání? Kvalitní víno se nemusí přichucovat aby se dalo pít.... a to nejsem žádnej vinař nerozumím tomu ale ten rozdíl je tak markantní že ho poznám hned. Je to jen o tom mít tu možnost ho v klidu ochutnat.

Není co dodávat...

(upravil sinclair 11. 12. 2008 11:15)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Kluci, já mám ke generátoru postavený poměrně slušný výkonový zesilovač, je to lehká variace na diskrétní část z Actidampu 3. Ten mám spolehlivě změřený a ten má 0,00043% při výstupu 10V a 100kHz. Když jsem dopiplával SPM250, tak jen vcelku pro zajímavost jsem dvěstěpadesátce ten výkoňák předřadil. Hotové, zhruba vypiplané moduly jezdím měřit na AP P1, který má rozumné rozlišení 0,0002%.
Skutečně nebyl měřitelný a posléze ani slyšitelný rozdíl ve zkreslení /ani ve zvuku/, pokud byl na vstup SPM250 zařazenej pětikilovej poťák, nebo tenhle výkonový zesilovač.
Tak mi prosím vysvětlete, jaký je z pohledu koncového zesilovače technický rozdíl, pokud bude buzenej z impedance dejme tomu sto ohmů a z impedance několika ohmů. Osobně si myslím, že rozhodně má smysl pracovat na nízkých impedancích, pokud jsou koncové zesilovače vzdálené od preampu víc, než půl metru či metr.
To by totiž i v profesionální studiové praxi bylo všechno špatně:
1.mikrofony v řádu stovek ohmů - mikrofonní vstupy v řádu jednotek kiloohmů
2.sběrnice v řádu stovek ohmů-sběrnicové zesilovače v řádu jednotek kiloohmů
3.inzerty pro špičková efektová zařízení-výstup několik set ohmů, vstup desítky kiloohmů
4.monitorové výstupy pultu-stovka ohmů, symetrický kabel klidně i 10m a víc a vstup poslech. výkoňáku 
   v desítkách kiloohmů

A doufám mi nechce nikdo tvrdit, že houfně všichni studioví zvukaři, kteří mají k dispozici řádově kvalitnější soustavy než my všichni dohromady, jsou úplně blbí a navíc ještě hluší jako polena, že to zkreslení neslyší...

Takže očekávám rozumné protiargumenty, zásadně neberu "já to tam slyším, to by poznal i polohluchej" a podobně. Reference z poslechů, obrázky desetitisícinek zkreslení dispre a podobně jsou mi zcela k ničemu a nejsou relevantní v případě, že nevidím rozdíl při měření řetězce dispre-zesilovač a samotného zesilovače. A pokud vím, žádné takové měření realizováno ani publikováno nebylo.
Impedanční odlehčení výstupu např. SACD playeru je naprostej nesmysl, ten bude zatížen v obou případech těmi deseti kily potenciometru, ať už bude přímo na vstupu výkonového zesilovače /přes přepínač vstupů/, nebo na vstupu zařízení typu dispre. Jde tady POUZE o těch třicet centimetrů mezi výstupem dispre a vstupem výkonového zesilovače, o tohle mi jde.
A Davčo, s výsledky měření ze zarušeného kompu v řádu dvou desetitisícin si můžeš víš co. Portable One je poměrně kvalitní a víceméně jednoúčelová sestava, u které výrobce udává ROZLIŠENÍ právě ty dvě desetitisíciny procenta.
A určitě mi Davčo nechceš tvrdit, že běžnej komp s jakýmikoliv kartami celkem spolehlivě a ve výsledcích relevantně nahradí specializované zařízení za téměř půlmilión korun.

Místy píšeš vážně kraviny a možná už si to ani neuvědomuješ.

Web

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Zaplať pánbů, že nejsem ortodoxní hifista, asi bych měl z nedotažených zvukových nuancí mindráky big_smile

PS.
… a korekce B, V mám rád smile

(upravil Zdeno 11. 12. 2008 12:19)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Bavime sa teda o tom ci preamp alebo korekcie? Ja netvrdim ze preamp je pre vykonovy zosilnovac bezvyhradne potrebny. Som zastancom ze korekcie ano, i ked je pravda ze pol roka na mojej zostave som ich mal na nule, ked som zostavu prestahoval do druhej izby, trosku som pootocil doprava hlbky a hra to dobre. Ale urcite by som ich spravil ako pise Sinclair, uplny vypynatelny bypass.

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Zdeno napsal:

Takze ked 2 000 000 ludi povie ze plzen je lepsi ako zlaty bazant ku ktoremu sa priklonilo 1 000 000 ludi, je mozne objektivne tvrdit ze plzen je lepsi?

Zdeno - ne, takhle se to nedělá. Vyhodnocování poslechových testů není primitivní plebiscit o lepší/horší. Kdybych si měl půjčit analogii s pivem zajímalo by mě kolik ml vody můžu přidat do půlitru plzně aby  hodnotitelé nepoznaly rozdíl v 99% případů. Obdobně s cukrem, solí atd... To jsou informace mající hodnotu, protože to umožní dělat smysluplné kompromisy v konstrukci a nepachtit se na úkor podstatnějších věcí za čímsi co je významově pět míst za desetinnou čárkou.
A ještě dvě věci se toho týkají. 1. Když přidám do půlitru mg účinného barviva takže změním nepatrně odstín a nezměním chuť a druhý půlitr zůstane neobarvený, tak vsadím boty na to, že většina hodnotitelů "pozná" rozdíl CHUTI. Kdo ne, pravděpodobně špatně vidí nebo má porušený barvocit smile
2. Rozdíly v hodnocení jsou naprosto odlišné pokud posuzuji dva vzorky nebo deset. Zatímco poprvé to vyjde láhev za 500,- /krabice za 50,-, podruhé bude rozdíl láhev za 500,- otevřená hodinu předem / láhev za 500,- otevřená před půl hodinou.

(upravil dawsoo 11. 12. 2008 20:52)

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Leoši nízká impedance je méně náchylná na rušení... rušení je nepřítel všech polovodičovejch zesilovačů,zvláště dnes kdy je všechno zasviněný díky RF bordelu ze spínanejch zdrojů,mobilů a spol. ,dále nízká impedance a tvrdej zdroj eliminuje vstupní nelinearity tranďáků na vstupu.(maj je jak bipoláry tak i fety i když každej jinak a způsobený jinym mechanismem) .. naopak vysoká impedance na vstupu je podstatná z důvodu aby výstupy vesměs na nízkejch klidovejch proudech nebyly v AB třídě která produkuje vysoký harmonický a ty dle analýz jsou překvapivě slyšet i při velmi malejch příměsích do signálu protože nejsou pro ucho přirozený... nízký 2,3 nevadí tam je sluch velmi tolerantní... to jsou ověřený a obecně známý a publikovaný věci a nejsem zdaleka jedinnej kdo tohle tvrdí ... špičkový věci jsou takhle řešený zcela běžně je to standart... k těm zvukařům a podobně... mno,díky nim Leošu sorry,ale právě díky nim že jsou to prasata je většina hudební produkce na CD a ostatních nosičích pod psa... stačí se podívat na spektra různejch nahrávek... kde se nejednou povede tvrdá limitace nebo zabordelenej signál brumem či různejma ultrazvukovejma sračkama kerý se díky nízký fs zrcadlej v audiopásmu a intermodulujou s hudebním signálem.. zejména rockový a popový věci jsou největší průšvihy obecně... takže já si iluze nedělám... evidentně ty jdeš po krabicákách takže ti to co píšu příjde asi dost přepísklý, ale jsou lidi který chtěj pít čistý víno..to že tady je jich málo a většina papouškuje co píšeš ty neznamená že to tak není..... takže by asi bylo vhodný tohle říct narovinu kde a v jakým levelu se pohybujeme... když čtu slovo korekce v hifi  tak říkám ano...ale nebavme se v tom případě o hi-fi .... Je vidět že jste kluci odkojený PA a domácí hifi je vám hodně vzdálený je rok 2008 a ne 1988. K tý studiový technice .... není to žádnej zázrak věř že já mam přístup ke studiový technice a měl jsem možnost si s pár kouskama pohrát či vidět je uvnitř .... rozhodně konstrukce není dělaná na maximální dosažitelnou zvukovou či obrazovou kvalitu,ale na trvanlivost,odolnost opravitelnost a stálost parametrů.

Není co dodávat...

Re: SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

OT: Davide, měl by sis to někdy za tím mixem zkusit než tu budeš kydat takový sračky na zvukaře. Přiznávám že někteří jsou fakt dementi, to souhlasím. Ale nechceš mi snad tvdit že opravdu hodnotý kapely a hudba je zmrdaná (popřípadě určitě daleko lepší zvuk maj Guns N Roses než nějáká Britney, Aguilera atd).

Příspěvky [81 až 100 z 121]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » SPV 250P - zesilovač 250W se zdrojem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£