Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Nezařaditelné » Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Zdravim ,
nedavno se mi bohuzel prihodila jedna nemila vec . Pravdepodobne vinou nejake staticke elektriny mi hifina (AIWA) vyhorela . Skoda ji  , sic byla stara ale na tu dobu vynikajici vyrobek  a porad hrala vytecne. Nyni si musim poustet muziku na integ. repru v notasu a to opravdu neni ono. Kvalitni zvuk ja rad , ale doted jsem spise investoval do sluchatek a problemy se zvukem doma mi resila hifi propojena s pc Ted stojim pred problemem jak ozvucit svuj skromny pokoj . Dle meho nazoru jsou repra od hifiny odvarene   , ale zkusim je nekde u kamose prezkouset. Videl bych to asi nejak tak , ze bych si prozatim koupil nejaky zesilovac (ten bych propojil s pc) a jedny repra, s tim ze bych v budoucnu dokoupil dalsi , I kdyz je  asi pravda  , ze na muj pokojik 4x5m bude stacit jedny.
Ptam se  , co mi doporucujete si vybrat ....pro me je tohle spanelska vesnice , i kdyz se snazim trochu v tom zorientovat. Jestli se treba vyplati si sehnat zesak pres nejaky bazar a usetrene penize investovat do lepsiho repra...atd

Dalsi problem je ,ze ta staticka elektrina nejak pravdepodobne odpalila i nejakou cast zakladove desky na pc , kam byla hifi pripojena a nyni mi nejde z pc zadny zvuk , Naformatoval  jsem disk , preinstaloval wokna a zvuk ne a ne . Mam v pc 2 zvukovky - integrovana 5.1 a Soundblaster 5.1 . Kdyz jsem ovsem prehodil Soundblastera do jineho pc , tak fungoval .Tak mam podezreni na zakladovku.
Nema s tim nekdo zkusenosti ?? Protoze vystup z notase je celkem silne rusen , a neni to prave orechove.

Dekuji predem za kazdou radu. Snazil jsem se hledat po netu , jenze je tam az moc infornaci a clovek nevi podle ceho se orientovat.

Kafac

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Doporučil bych ti dát PC k přezkoumání někomu kdo je schopný zjistit jestli je ta zvukovka opravdu fyzicky vadná či se jedná jen o nějaký softwarový problém.

Zesilovač bych doporučil nějaký starší protože za stejnou cenu lze takto sehnat mnohemkvalitnější stroj. to samé reproduktory. Problém je v tom že nelze takhle říci podle čeho by ses měl orientovat. Chce to někoho kdo tomu rozumí (což prodavač, bazarník ani kámoš od vedle nebývá), sdělit mu jaký hudební styl posloucháš a vydat se s nímna toulky po bazarech ať už těch fyzických nebo dnes již spíše internetových. Takový člověk pak vytipuje věci které by mohly být OK, případně zajedete poslechnout a je to. To je nejrozumnější cesta jak se dostat ke kýženému cíli, nepromrhat při tom peníze a/nebo si domů nepřitáhnout šmejd za neadekvátní náklady. Odkud si?

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Jsem ze Znojma , resp. Brna ( vejska) . Po softwarove strance by mela byt zvukarna O.K . Formatoval jsem kvuli tomu diska a daval nove wokna. Instalace ovladacu na obe zvukove karty je vzdy v poradku . Ovladace i windows hlasi , ze jsou zvukove karty v poradku .
Normalne dam prehrat pisnicku , pisnicka se prehrava , ale ze zvukovky nejde zadny zvuk. Ten Soundblaster ale ovsem funguje v jinem pocitaci , tak je asi chyba nekde na zakladovce .....
Ohledne muziky co posloucham - temer uplne vse , mene ovsem klasickou hudbu a jazz . Jinak tanecni , rock, instrumentalni ,...atd
Zkusim vygooglit a zjistit  , podle jakych parametru se orientovat u zesilovacu ci repra a budu hledat .
Nejaka znacka , ktere bych se mel vyhnout  ? smile

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Dexon,Hadex,Tipa. Těm se vyhni !!!  Jinak mrkni třeba na monacor.cz nebo pokud chceš stavět něco levného tak tvm-valmez.cz Zesilovače hlavně né McCrypt apodobné. Levné kousky za pár šupu které slibují vysoký výkon.

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

No , do staveni se poustet nehodlam , Nemam tolik casu a hlavne ani zkusenosti , Spise bych sel do neceho uz hotoveho. Ohledne vykonu -stare repraky mely RMS 2 x 37,5W a stejne porad jeli prakticky na 1/3 vykon.V zasade tedy staci zesak na jedny dvojice repra. Vice toho nema asi smysl na muj maly pokojik davat .
Btw. - pokud to dobre chapu tak AV receiver je vlastne takove radio s mnoha vstupy a vystupy se zesilovacem dohromady.....nepletu se ? A slo by tedy pouzit misto samotneho zesaku. Pokud by mel nekdo tip na dobry zesak/AV receiver za rozumnou cenu ci repra byl bych velice vdecny a uvitam kazdou radu. Ten vystup z notasu ale neni ideal . Sluchatka Shure ,co mam , maji pekne sum.... sad . Nekde jsem videl moznost pouziti externi USB zvukovky ...jeste se pozeptam
Kafac

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

37,5W http://hifi.slovanet.sk/bb/images/smiles/rotfl.gif

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Hej , vypado to , ze jsem se spletl....rychle jsem nasel navod  .....
tak to opravuji a opisuji z technickych specifikaci -
zesilovac : vystupni vykon - nominalni 16W+16W/ referencni 20W+20W
                DIN MUSIC POWER - 37,5W+37,5W
Tak mne reknete podle ceho se orientovat wink

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Nezlob se, jen je to strašně vtipný číslo, Ty za nic nemůžeš wink

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Kafáč: neboj se, nesmejou se ti, ale je to opravdu vtipný....

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Tak jsem byl prozkouset repraky....tak ty aspon prezili.....Tim padem se jde resit shaneni AV receiveru/ zesaku. Prohledaval jsem spoustu bazaru , aukci atd ....spousta vyrobku  , spousta parametru a spousta cen az se toci cloveku z toho hlava. Treba na aukru meli novy zesak za necele 2000. No neberte to smile. Odjizdim na dovolenou a pak se zacne znova shanet.
Pripadne sem pisnu s zeptam se Vas na nazor  , zda se jedna o vhodnou koupi atd smile
Mejte se . Zdar

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

K tomu novému zesilovači za dva litry ti něco povím.
Elektronika v NF oblasti se nevyvíjí zas tak rychle. To znamená že topologie výrobků na stejné úrovni před řekněme pěti lety a dnes bude podobná. Když si odmyslíš ty šmejdské součástky co se dnes osazují, co myslíš že bude kvalitnější - zesík vyrobený před pěti lety co stál dejme tomu 12 až 15000Kč a dnes prodávaný třeba za 3000 nebo zcela nový zesilovač za stejnou cenu?

Re: Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Jj , prave kdyz jsem si prohlizel bazary , aukce a tam nesla cena z meho pohledu kvalitnejsich zesilovacu ( podle znacek ktere se tady mihaly na foru) pod rekneme 3000 . Tak mne doslo , ze asi ten novej za 2k nebudu zadny zazrak smile . Prave vyrazim do Slovinska. Zdarec

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Jak a cim ozvucit pokoj? Prosim radu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£