Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výškáč v BR

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [14]

Téma: Výškáč v BR

Možná je to ravina, ale kdybych BR v bedně směrem ven rozšířil a dovnitř umístil  výškáč, nemohly by na sebe pak ty nízký vlny co dou z basreflexu navázat ty výšky? Neměli by pak takovou směrovost.
Ale asi je to blbost.

(upravil Mike 21. 4. 2008 10:56)

Re: Výškáč v BR

Z BR ti leze jen kmitocet na ktery je nalazen zbytek pasma hraje bassak. a to na smerovost nema vliv. Smerovost je dana tim, kdyz velky repro hraje vyzsi kmitocty. Navic do BR jak neco das, tak proud vzduchu nebude konzistentni, takze uslysis jen fukani.

Web

Re: Výškáč v BR

Myslim to tak, že by se ten basreflex okolo toho výškáče zaoblil a rozšířil, že by to mělo vlastně furt stejnej průměr. De mi jen o to, jestli ten kmitočet kerej leze z BR dokáže navázat ty vysoký kmitočty na sebe.

Re: Výškáč v BR

Je to totální kravina. Kde dělíš výškáč a kde hraje bassreflex? Chceš ty výšky dělit na 60Hz? Výškáč navazuj na střeďák nebo středobas, ne na bassreflex.

Re: Výškáč v BR

z basreflexu ti leze treba 50hz. Vyskac zacina v nejlepsim pripade na 1500-2000hz. Co chces kam navazovat? Frevencne ani omylem, tam je hromada oktav...
Myslis jako ze by pak ty vysky cestovaly prostorem spolu s tim basem? Neco jako baron Prasil na delove kouli nebo tak?
Jedinne ceho bys dosahl, bude smerovani vysek, protoze jim tim BR udelas takovou "skorohornu". Pokud bys dal vyskac na uroven predni desky, je to uplne stejne jako by vyskac byl kdekoliv jinde.

Jestli ti jde o to, mit proste vyskac umisteny v usti BR, treba kvuli tomu, abys usetrl misto na predni desce ozvucnice, tak v tom nevidim probem (krome difrakci), ale samozrejme nebudes nic navazovat vyskac-br, ale opet vyskac basak. Vyskac si s basreflexem rozumi asi jako ferrari s kombajnem. Potrebujou mezi sebe jeste oktavku... smile

Re: Výškáč v BR

rád bych pochopil jak to autor myslel. nějak mi to nejde do hlavy ale třeba by to bylo zajímavý smile

Re: Výškáč v BR

No právě tak, že by cestovaly spolu s těma nízkejma kmitočtama, takže asi blbost...

Re: Výškáč v BR

hrozivá...

Re: Výškáč v BR

Úplná blbost to je...

Re: Výškáč v BR

Jak bys chtel ty frekvence slepit k sobe? Herkulesem?

Re: Výškáč v BR

Asi nějaký interference myslel smile

(upravil check 21. 4. 2008 16:24)

Re: Výškáč v BR

Já bych to postavil. Bude to krásný modelový případ Dopplerova efektu. Takže se dá vlastně říct, že vejšky by byly navázány na BR. Už vidím ta hodnocení, jak jsou ty vejšky najednou hravé ,s napětím a procítěností big_smile.

edit: Doppler jsou tři případy: 1/Hejbe se zdroj zvuku 2/ hejbe se prostředí 3/ hejbe se příjemce zvuku. Tady se hejbe prostředí a většinou dost masivně.

Web

Re: Výškáč v BR

Proc by tam byl doppler, kdyz membrana toho vyskace bude stat na miste? Dopler by byl fajn, kdybys vyskovou pecku pridelal na vrchlik membrany baskau, ale takhle? To bys pak mel dopplera uplne vsude, protoze basy se ti siri vsesmerove...

Re: Výškáč v BR

No na nieco trosku podobne sa pouzivaju ultrazvukove reproduktory.Na ultrazvukovu nosnu je namodulovany akusticky signal, ktory sa nasledne vo vzduchu samodemoduluje, ktore sa pouzivaju ako smerove menice (v celom pasme maju vpodstate rovnaku smerovost). Ale uznavam ze je to trochu rozdiel od davania vyskacu do basreflexu smile

Příspěvky [14]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výškáč v BR

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£