Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Aktívne reproduktory

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 75 z 75]

(upravil bamo 12. 3. 2008 0:14)

Re: Aktívne reproduktory

Ahojte nemohol som reagovať na vaše pripomienky, bol som v robote. Som veľmi rád ,že sa vás zapojilo tak veľa mám zopár otázok a dúfam ,že mi na niektoré odpoviete. Ja som nikdy netvrdil ,že táto sústava je môj vrchol no musíte uznať , že na prvý krát je to dobré niekto to nezloží za celý život. Bohužiaľ nevyznám sa v tých technických veciach o ktorých sa bavíte medzi sebou
Preto na niektoré nemôžem reagovať.
Prečo MONACOR . lebo pomer výkon cena je skutočne dobrý.
Bolo veľa možností vybrať správne reproduktory od TVM , VIFA, VISATON ,FOCAL,atd´.
400mm basák od Monacor asi 3000Sk.
400mmbasák od Visaton asi 12000Sk. To je štyri krát viac, bude to aj hrať štyri krát lepšie?
To asi nie. Tak isto aj ostatné reproduktory. 60 000 – Skúste kúpiť štvor pásmový aktív od renomovanej značky za tie peniaze.
A potom ak niekto vyrába toto  www.armagetone.vyrobce.cz   a vie to aj predať tak potom tých mojich 60 000 je smiešna suma. Predtým som počúval cez MORDANT SHORT MS 50
A delený ROTEL 980 a oproti tomuto to bola iba detská hračka.
A potom toto budú zadky k mojej 5,1.

Re: Aktívne reproduktory

400mmbasák od Visaton asi 12000Sk. To je štyri krát viac, bude to aj hrať štyri krát lepšie?

BGS40 - 3587 Sk. Ak si chcel porovnať s TIW400, ktorý sa už nevyrába, odpoveď by bola ÁNO.


Na zvyšok by som povedal už len to, že sme radi, že si spokojný s tým, čo máš. Asi si môžem dovoliť povedať, že väčšina ľudí odtiaľto by s toľkými peniazmi riešili dané sústavy inak. Máš veľkú výhodu (šťastie) v tom, že je to aktív a pomocou výhybky sa dá veľa vecí zachrániť. Dúfajme, že nastavenia sú tak, ako majú byť.
Na záver - " Najlepšie bedne sú tie, ktoré mám doma. " - mnohokrát potvrdené tvrdenie.
Nikto tu nemá záujem haniť výsledky vašej práce, ale keď sa opýtaš, treba počítať aj s tým, že dostaneš negatívnu odpoveď. Čo s tým ďalej urobíš, je na tebe. Veľa dobrej muziky a zvuku želám.

Re: Aktívne reproduktory

Presne  hovoril som  o TIW 400.Tvoje tvrdenie my pripadá skutočne seriozne.Som si istý ,že vieš o čom  hovoríš .Veľmi  dakujem za odpoved´.Ak by sa ti chcelo prosím pošli fotku tvojich reproduktorov pre dalšiu moju inšpiráciu .
                                                                                            Dakujem.

Re: Aktívne reproduktory

OT: Škoda že už se TIW400 nevyrábí, byl to moc pěkný reprák a měl jsem v úmyslu ho časem pořídit.

Re: Aktívne reproduktory

bamo  smile
naozaj chceš fotku mojich reproduktorov?
Ak myslíš tie, ktoré mám doma, mám momentálne audium quartet.
Ak chceš tie, ktoré som už vyrobil, alebo počul, pozri si www.visaton.sk - nevravím, že sa už postavilo všetko, ale takých 80% z toho sortimentu áno.
A keby nestačilo, ešte by som vedel niečo pridať.

Thales
Bol som rovnakého názoru. Ešte viac som smútil za TIW 360-kou. Ale keď som pozrel lepšie na TIW300, zistil som, že to taky není žádné ořezávátko.
A zvuk je naozaj výborný aj naďalej.

Re: Aktívne reproduktory

Antonio, mas nekde jeste schovany ten projekt bedne za milion? Mohl bys sem dat linky?

Re: Aktívne reproduktory

Visaton poznám , už dávnejšie som strašne túžil po Atlasoch DSM MK2 tam ma odrádzal ten basák vo vnútri a cena stavebnice je dosť veľká. Audium Quartet - to je pre mňa nové  no vyzerá to veľmi zaujímavo.Nemôžem zohnať žiadne info o značke PILOT bol tam pekný model CONCORDE 2000.je to staršia sústava no ak niekto niečo o nich vie  poprosím pošlite adresu.

Re: Aktívne reproduktory

tá druhá bližšie neurčená kalota je DT-101TI. Titánová membrána, Monacor ju už nemá v ponuke, bola celkom drahá okolo 700 Skk pred dvoma rokmi. Mám ju doma.

Re: Aktívne reproduktory

Ahoj v čom ju máš osadenú a hlavne s čím je skombinovaná . Ako si s ňou spokojný ako Ti to hrá ? Ja som kupoval v roku 2005 a ceny si už moc nepamätám.

http://img26.picoodle.com/img/img26/4/3 … 961a31.jpg

Re: Aktívne reproduktory

Mě se tenhle projekt taky líbí, ale minimálně ten bas by si zasloužil tranzistorák...ta výhybka je tam krásně zabudovaná, ve tmě to musí připomínat vánoční stromeček.
A doufám, že máš vypnutý limitéry, jinak tam zanáší zbytečný zkreslení.

Re: Aktívne reproduktory

Kvôli manželke a synovi musím mať limiter zapnutý pre istotu. O tom skreslení som nevedel skúsim ho teda vypnúť. Na DSP 8024 od Behringera mám limiter vypnutý.

Re: Aktívne reproduktory

No mrkni do manuálu, tuším, že to zhoršovalo zkreslení o jeden řád...

Re: Aktívne reproduktory

Ďakujem keď bude čas isto vyskúšam.

(upravil marcin 28. 3. 2008 2:32)

Re: Aktívne reproduktory

DT-101Ti som spojil s 5MP60. Delené nízko okolo 2,2k aby som sa vyhol peaku Beymy na 4k a nemusel ho kompenzovať. 101 je s komorou a má udávanú Fs 900Hz, no podľa impedančky od výrobcu to vyzerá skôr na 1100-1200Hz. Som s ňou spokojný, zvuk je rýchly a dynamický, ale pri niektorých nahrávkach pôsobí trochu agresívne. Zato činel je počuť, že je z kovu. Hlavne ju treba poriadne tlmiť, lebo má určite viac ako udávaných 92dB. Na 16k má peak ako prasa (cca 5dB) ktorý som nekompenzoval. Neviem posúdiť do akej miery to ovplyvňuje zvuk na takýchto vysokých frekvenciách.... Do kompenzácie toho hrbu som sa nepúšťal aj kvôli tomu, že 101ku nemám zmeranú a teda neviem presne na akej frekvencii sa nachádza (jedine že by som veril meraniam od monacoru), ale aj tak mám pocit že by to výrazný posun k lepšiemu nebol. Možno ma niekto opraví:)

Re: Aktívne reproduktory

zatím používám tu samou výhybku behringera a koncáky od Dudka PO3 s eLeMkama, byl sem se svýma aktivníma bednama spokojen, před 14ti dny prodány do nahrávacího studia
http://sweb.cz/Pinkstones/mongol/%201.jpg

Příspěvky [61 až 75 z 75]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Aktívne reproduktory

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£