Re: Moje Nautilusy
Znám různý úrovně detailizmu, ale tohle je úplně jinde, než si dokážu představit...
Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.
Audioweb.cz » Projekty sloupových reprosoustav » Moje Nautilusy
Znám různý úrovně detailizmu, ale tohle je úplně jinde, než si dokážu představit...
Žádný update? Dovolená?
Koľko múch si už zoškrabal ? 
celkovo asi 4
ta svetla farba je na nich ako magnet… ak sadne uz na vrch je to ale celkom ok, dolezite do toho nesahat, nechat vytvrdnut a da sa to lahko odbrusit / odlestit prec.
To jsi tak obrovskej nebo je to to o něco menší než origo Nautilusy?
Nebo obojí?
nn ja niesom velmi vysoky
asi to robi perspektiva, a ano je to mensie ako original. Origo ma tusim 12”? basy ja mam 8”
Nechcem ale prilis velke obludy co by sa nedali ani prenasat ale zase ani pidi budky co mam u PC, taky zlaty stred.
samotna ozvucnica ma cca 85cm, s betonovymi stojanmi budu necely meter.
(na lakovanie som si vytlacil take docasne plastove stojany)
Nautilusy mam hotove!!! aaaa mam asi dalsich 100 fotiek
a aby ste to nemuseli rozklikavat dam sem velke nahlady s popisom... Proces bol trochu iny ako boli moje ocakavania - bolo tak 70% brusenia, 25% umyvania+pratania a pripravy povrchov a 5% samotne lakovanie.
Naposledy som pracu s ozvucnicami skoncil s bezovym zakladom ktory som nechal vyzriet dlhsi cas. Tento zaklad som cely prebrusil 600vkou s vodou a cely povrch zrovnal:
Na krytoch pre repro bol uz velky nanos naterov a hlavy srubiek boli ledva dosiahnutelne tak som odobral kryty, ocistil ich a otocil naopak, obrusil vybrania na repro a dal nove srubky:
Bolo fakt teplo a aby mi praca sla rychlejsie samozrejme som sa musel posilnit
Vsimnite si 3D printed inovativny chladic keg sudku
vnutri su 4 kanaliky a aj pri slabuckom prietoku to pekne chladi cely povrch rovnomerne, mal by som si to asi nechat patentovat
voda samozrejme zo studne, a tecie naspat do zahradky takze je to vlastne take "tepelne cerpadlo"
Tentoraz som uz vsetko striekal hvlp pistolou dvojzlozkovymi autolakmi Dyna. Po pripravach som najprv dal dve vrstvy high-build primeru (taky hruby zaklad)
Potom zase cele obrusit pod vodou 600vkou:
Obruseny povrch z blizka a porovnanie obruseneho a suroveho:
Po tomto bol povrch dostatocne hladky a pripraveny pre farbu. Farbu co som si zvolil (championship white) obsahuje okrem bielej este 1% lime green, 1% yellow-orange a kusok ciernej a fialovej. Je to taky teply biely odtien. Vacsinou sa to pouziva ako jednoducha single-stage farba = tj. klasicky farebny lak. Lenze ja som chcel vela lestit a dokonalu hlbku a odolnost povrchu. Preto som si dal namiesat farbu ako multistage (podobne ako sa robia perlete/metalizy) tj. ze sa nanesie basecoat (matna farba = pigment) a na to sa da clearcoat (ciry priesvitny lak - kolko len chcem).
Mimochodom pred tym nez sa budu vyjadrovat "odbornici" rad by som podciarkol jednu velmi dolezitu vec - je OBROVSKY rozdiel lakovat rovne dvere/kapotu a pod... a zatoceneho cleniteho slimaka. Je to extremne narocne a este 3x narocnejsie ak sa to robi bielou farbou. Biela totiz strasne slabo kryje a velmi tazko sa nou lakuje.
V niektorych zaberoch uvidite aj miesta kde su lepene spoje ako takeho ducha na povrchu. Je to tym ze na tej matnej farbe a na priamom slnku vidno absolutne vsetko a po vrstvach to zanikne. Ako som pisal v predoslom odstavci biela slabo kryje a je potrebne viac tenkych vrstviev. Basecoat je nariedeny na 50% a je velmi riedky.
Takze prva vrstva farby:
Po odvetrani cca 20min, druha vrstva, stale basecoat:
Po vytvrdnuti za cca hodinu som dal clearcoat - ciry lak, prva vrstva (ano prva je vzdy trochu pomarancova)
Po dovetrani o 10 minut druha vrstva - vtedy uz je podklad lepkavy a da sa naniest toho viac bez rizika stecenia:
Nechal som ich takto vytvrdnut 1 den a premyslal co dalej...
Bolo to krasne ale kedze clearcoatu mozem davat do aleluje tak som zase vsetko jemne obrusil 1000kou s vodou a dal dalsie dve vrstvy:
To uz to vyzeralo fakt super, skoro ako auto a krasne ziarivo sa trblietali ale odleske nebol pekny
ale aby to bolo zrkadlo to by som musel mat viac skusenosti a dalej sa to da jedine lestenim...
Mal som uz celkovo 4 vrstvy cireho laku takze som mal z coho brat. Cele neutilusy som teda vybrusil s vodou 1000kou:
Takto vyzera obruseny lak pod uhlom - pekne vidno ako sa zrovna ten pomarancovy odlesk
Potom zase cele umyt a odznova ale 2000kou... dost to bolo zvlastne "brusenie" - taky placebo pocit ako suchat kancelarskym papierom po laku
ale bolo to jemnejsie:
Potom hruba "heavy cut" pasta s tvrdym molitanovym kotucom, a za tym jemna brusna lestiaca s voskom a trochu jemnejsim ale stale dost tvrdym kotucom. Lestit bielu je inak dost tazke
nerobi to ten taky ohurujuci efekt ako cierna ze je to ako zrkadlo a sakra blbo sa to foti
mobil to dost nezvlada ale robil som co sa dalo aby som cosi zdokumentoval:
Este porovnanie vedla seba vylesteny (napravo) vs bez (nalavo):
Este ostavalo osadit vsetko na svoje miesto... samozrejme ze diery v nautilusoch nepasovali voci tym v betone asi o 0,5mm a 8mm srob sa len tak neuhne bokom tak som este musel odvrtat plastove trubicky pre srubky aby bolo viac manipulacneho priestoru ale nejak sa podarilo
finito, hotove, konecne v obyvacke 
Co je asi najuzasnejsie na celom projekte ze to nie len dobre vyzera ale zvuk je fenomenalny. Myslim ze som lepsie reprosustavy doteraz asi nepocul, ked som ich pocuval mal som slzu na krajicku... je to bomba a som velmi stastny. Tak "zivy" a detailny zvuk som nikdy z nicoho nepocul. Moje predosle obavy z nedostatku basov su uplne nereleventne = testoval som pred tym jednu "bednu", mono, uprostred miestnosti. Ak sa to umiestni k stene + jedna v rohu basov je velmi vela a hra to neskutocne dobre, vsetkeho je presne a akurat. 20Hz to nezahraje - ale to asi ani nepotrebujem.
Je tu jedna zvlastnost ktoru som vypozoroval a zatial som ju nikdy nezazil... basov je vsade rovnako, zaujimalo by ma preco, neviem cim to je ale je to divne. Ak si sadnete do rohu, k stene a pod - kazda reprosustava - resp. vzdy pocujete viac basov. Nautilusy ale hraju rovnake basy kdekolvek som. Ak sadnem do rohu hra to uplne rovnako ako ked sa postavim do stredu miestnosti 
parádny projekt,klobúk dole.
Konečně to vidím celé.
Že by si našel zlatý střed? (basy jsou všude stejný)..
Osobně bych asi volil černou ozvučnici, mě se to takhle esteticky nelíbí, takový do očí bijící.. ale je to jen věc vkusu 
Willi: Uff obdivujem tvoje projekty, ale toto je snáď najkrajší. Dostala ma tá povrchovka, koľko si jej venoval trpezlivosti. Čo iste vieš - Chapmionship white používala Honda na svoje Type R modely aj na NSX a S2000. Originál Nautilusy sú ikona aj keď možno aj trochu preceňovaná, ale keď som ich počul v Bratislave na výstave s Brystonmi (samozrejme v aktíve), na prelome Milénia, tak to bol pre mna na dlhé roky top zvuk. Bolo by to zaujímavé počuť ich v tvojom prevedení.
dakujem
@blesk - ano mam taku farbu na aute
inak by som na nu neprisiel
Ty zesilovače jsou 2x mono? Jak se chladí, takhle zasunuté? Na různý zvuk reprokabelů nevěříš, zůstane tam dvoulinka?
jardag ano 2x mono, oni sa ale ani nikdy nezohreju
takze sa asi chladia dobre.
ak by aj ano je nad nimi asi 5cm miesta a policka nad nimi je kratka a vzadu sa to dobre odvetrava. Na pravej strane kde je lampovy preamp (ten topi najviac zo vsetkeho
) dokonca ani policka nie je - len tak vyzera z predu. Je tam vpredu asi 15cm kusok a potom len vzadu na nozicky asi 7cm siroky kus, takze aj chladice aj elektronky maju kadial dychat uplne navolno akoby tam nic nebolo
edit: Nie, na repro-kable neverim, este mi nepreskocilo
prierez samozrejme pomaha... ale voodo snake-oil nie. Bi-amp niekedy mozno pocut a cosi na tom je, ale myslim ze len vtedy ak zosilnovac je slaby a ulavi sa mu rozdelenim zataze. Na tomto to ale nehrozi. Este ale nemam na terminaloch prepojky, musim dorobit. Zvazoval som klasicke medene pasoviny ale med dost casom zhnedne, kedze terminaly maju povrchovu upravu z rhodia vyzeralo by to skaredo. Asi casom az sa budem nudit dam vyrezat z nerezu nejake pekne leskle prepojky. Ano nerez ma velky odpor ale na tych 2cm a velkom priereze myslim ze 0,01R rozdiel nic neurobi 
aj ked mozno hlinik, lebo nema zelezo, a vraj pre hifistov je zelezo fuj a v nerezi je ho stale celkom dost aj ked nie je velmi magneticka, tak neviem 
No prostě nádhera. Radost sledovat tvoje nadšení a hlavně rychlost. Ani si nedokážu představit, čím nás dostaneš příště 
Masakr ! Nechápu ....top ! Smekám....
PS: nezachytil jsem.. Je to něčím " vylité" zpevněné zevnitř ? Nějaky epoxid nebo tak něco ???
Nerezonuje to na basech ?
Dik
Díky za info. Propojky https://www.mivvyenergy.cz/cs/propojky-baterii
Audioweb.cz » Projekty sloupových reprosoustav » Moje Nautilusy