Téma: Změna Avatara

Včera jsem se pokusil změnit si avatar, v profilu změnu vidím, ale v postech mám pořád starý, jen se mu změnilo "aspect ratio" podle toho nového.
Mrkneš na to Tondo jak bude chvilka ? Díky

Re: Změna Avatara

Zkus si vymazat "keš" (data uložená prohlížečem) v paměti.

Re: Změna Avatara

DJ_Rix, nebo CTRL+F5

Re: Změna Avatara

Díky, zajímavé, dva rozdílné PC , dva rozdílné prohlížeče a stejný problém, CTRL+F5 to vyřešilo. Víte k tomu trochu technické pozadí ?

(upravil dhaman 14. 2. 2024 15:22)

Re: Změna Avatara

Je to známa vec nie len obrázky, ale aj css štýly aj JavaScript si browser lokálne cachuje. Aby bežali stránky rýchlejšie a boli menšie dátové prenosy medzi serverom a klientom.

Jedna z možností ako to vyriešiť je pridávať do názvov nejakú časovú pečiatku alebo verziu. Tým sa nestane to že pod rovnakým názvom je už iný obrázok ale browser si ho neaktualizuje.

OB 4 pasmo aktiv 15" H frame ala Linkwitz | rpi4 moode + CamillaDSP | ESI GIGAPort eX | 4x HYPA10 (pasiv KEF LS50 meta | CW DAC1 | HYPA17)

Re: Změna Avatara

Díky za vysvětlení ! smile

Re: Změna Avatara

BTW, znamená to teda, že já si sice avatara vyměním, ale pokud i všichni, co chodí na stránky opakovaně, neudělají CTRL+F5, tak uvidí stále toho původního. Tomu říkám technologie big_smile

Re: Změna Avatara

Ne, záleží to od prohlížeče a nastavení cookies. Obyčejně by se ta změna měla projevit hned sama.

Re: Změna Avatara

Asi ano, ale minimálně u mě dva rozdílné stroje, mozzila a chrome, u obou bylo potřeba udělat CTR+F5. Paradoxně v nenáviděném Edge změna proběhla hned.

(upravil Hippo007 28. 2. 2024 15:14)

Re: Změna Avatara

U mně firefox na 3 různých PC (Win10, 11), nikde nebylo nic potřeba dělat, všude jsem viděl změnu tvého avataru okamžitě.

Re: Změna Avatara

To skoro vypadá, jako by byl problém mezi židlí a klávesnicí u mě, že big_smile

Re: Změna Avatara

Já tě vidim nově už dlouho Petře,vymaž si cache v prohlížeči a bude to ok u tebe.

Není co dodávat...

Re: Změna Avatara

DJ_Rix napsal:

To skoro vypadá, jako by byl problém mezi židlí a klávesnicí u mě, že big_smile

Buď v klidu, dělal jsem servis pc asi 10let, myslel jsem že jsou to jen nuly a jedničky, ale nejsou, mnohdy si to žije svý životem smile.
Jak jsi změnil avatara, taky jsem to uviděl téměř hned..

Já jsem třeba řešil a nijak nevyřešil, proč mě chrome neustále přepíná kvalitu videa na youtube, postupně níž a níž (našel jsem i diskuzi na zive.cz kde někdo řešil to samé). Firefox to nedělal, tak jsem přešel na něj. Jenže po nějaké době mě zase začal zlobit u přehrávání netflixu, zůstane nahoře  vodorovně s obrazem bílý proužek, nedá se na to dívat. Proběhly několikeré aktualizace, problém stále trvá. Toto zase nedělá chrome.

Jak u blbých, tak že na něco používám firefox, na něco chrome.. Nevyřešil jsem to nijak. Mám WIN10Home, ofic, vše aktualizováno..