Téma: Driver + horna/zvukovod na doma

OT z jiného vlákna ohledně kompresních driverů a zvukovodů přesouvám sem.

(upravil BV 3. 8. 2023 17:10)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Hrá to výborne, zvuk bez "ale" smile.

(upravil dawsoo 3. 8. 2023 17:37)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Hraje to jinak než klasika, bv a pár dalším lidem se to líbí,ale třeba jiní a dawsoo (zaobaleně řečeno) nevydrží takové řešení déle bez stressu poslouchat big_smile

...takže možností beden je opravdu dost (liší se prioritami ve svých konstrukčních řešeních) a každej si může najít a vybrat co mu vyhovuje, podobný obecný plky a guerilla marketing na netu jsou k ničemu,neb koho to opravdu zajímá a neplká tu jen aby řeč nestála, tak jediná správná možnost je zvednout zadel jít si to k někomu poslechnout a posoudit sám.

V tom alespoň doufám se zde shodnou všichni.

Není co dodávat...

(upravil BV 3. 8. 2023 18:23)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

,ale třeba jiní a dawsoo (zaobaleně řečeno) nevydrží takové řešení déle bez stressu poslouchat

Klasik Velký Bobo to už dávno nazval ako " návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů" smile..
Apropo, kde si počul MaBatove horny v "kompetentne" urobenom boxe?

(upravil dawsoo 4. 8. 2023 13:11)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Netřeba balit vlákna kvůli pár takovým, co moc nerozumí problematice,či se modlí k jinýmu guru a nebo to vidí a třeba si myslí opak,proč ne to ničemu nevadí,ale bohužel to je opakovaně a titíž což není asi nic tak překvapivého, že nejvíc keců maj často právě ti co neví nic moc. Ten hlavní problém ale je, že se neumí chovat a respektovat alespoň téma vlákna (zde jde o vertikální směrovky v dapolito konfiguraci to je ta kontroverze o kterou tu běží neb nemusí být vždy vše jak se zdá = pro ty co to neví)... takže raději místo psaní o nesouvisejícím odjinud s hnusnym lavorem s tématem dapolito opravdu nijak nesouvisí,by bylo fajn se podělit o konkrétní zkušenost a ne jen blbejma řečma.

Různý tzv Mabatoviny a nejen je, jsem slyšel několikrát,a to jak komerci, tak i u lidí co je stavěli a pozvali mě, neb je zajímal můj názor na věc a že je to tentokráte opravdu dobré,bohužel ani v jednom případě tomu tak nebylo a mělo to u mě vždy spíše opačný efekt,že tudy cesta (sračkové repro v drahé horně) opravdu nevede, jen mě to ještě více utvrdilo že toto není a nebude moje cesta a kdo mě zná tak zná i moji práci i preference,takže zrovna Trnavskému trollovi opravdu nepotřebuju cokoli veřejně dokazovat a už vůbec ne skládat účty, neb je mi líto ale on opravdu není pro mne partner pro podobné diskuse. Vše je jen o preferencích a prioritách,cílem je subjektivní vjem při poslechu hudby,na což dost různých sektářů rádo zcela zapomíná, ale i o zkušenostech s poslechem různých kvalitních řešení s rozdílnými konstrukčními přístupy. Mam i přístup k špičkovým reprosoustavám pro produkci a posprodukci, kde dělám i jejich servis i údržbu,takže i zde kde se objevují různá řešení myslím že opravdu vím, jaké jsou možnosti a i limity různých řešení.

Osobně se vůbec nebráním mělkému WG (byl jsem jeden z prvních co experimentoval např s WG300) tam kde to dává smysl,ale rozhodně ne CD za každou cenu s mizernými měniči primárně na ozvučování (konstatní úzká směrovost) na úkor všeho ostatního,to není pro mne ani náhodou rozhodující parametr a možnost kudy jít pro kompetentní konstrukci reprosoustavy pro uspokojující domácí poslech různých žánrů hudby. Problém číslo jedna je že dělení obvykle probíhají tam kde většina populace má oblast nejvyšší citlivosti sluchu a je opravdu nutné tomuto pásmu při konstrukci věnovat maximální možnou pozornost.

Není co dodávat...

(upravil BV 4. 8. 2023 13:32)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Apropo, KDE si počul MaBatove horny v "kompetentne" urobenom boxe?

odpoveď

Různý tzv Mabatoviny a nejen je, jsem slyšel několikrát,a to jak komerci, tak i u lidí co je stavěli a pozvali mě

Takže počul hov , ale hodnotí..

nejvíc keců maj často právě ti co neví nic moc

Typický
https://i.postimg.cc/ZnWV464M/pytl-k.jpg

jediná správná možnost je zvednout zadel jít si to k někomu poslechnout a posoudit sám.

(upravil dawsoo 4. 8. 2023 13:37)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Jojo, nezklamals, když dojdou argumenty, tak se jde na osobní útoky... horší jak ze základky, sorry ale tímhle mě fakt nedojmeš jen opět ukazuješ všem co jsi zač. Jinak tě i vyjimečně pochválím za tvou optikou jistě pěkný selfíčko, nejsem si ale jistej zda je na něj někdo zde zvědavej chlapče lol

Apropo: na žádné z těch mých vět není nic co je nepravda.

1. byla to normální odpověď JardoviG na jeho obligátní stupído dotaz mimo téma vlákna ,že pokud se chce dovědět více, bude muset udělat to co jsem napsal, aby to pochopil že na netu co jak hraje se opravdu nedoví. To že je tu někdo se selfíčkem vztahovačnej není fakt můj problém big_smile

2. Ano počul a subjektivně hodnotil,hrálo to dle mých měřítek vcelku špatně což je v rozporu s tím že tobě se to třeba naopak líbí, což se vůbec nevylučuje ba právě naopak. Je v tom nějaký problém snad? lol

Není co dodávat...

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Ano počul

KDE??? Originál horny od MaBata, nie "mabatoviny"..
tatko Tom napísal:

Najhoršia strata času je hádka s hlúpym a fanatickým tvorom, ktorému nezáleží na pravde, ale len na víťazstve jeho viery a ilúzií.

Má pravdu. Bye..

(upravil antonio 4. 8. 2023 17:22)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Len by som sa rád spýtal pán Buntu ktoré sú to tie MaBatove horny osadené v kompetentne urobenom boxe. Totiž za posledných x rokov, Batík vyprodukoval minimálne 8 rozličných prototypov najdokonalejších horn (počnúc OSWG na tomto fóre).  Ináč Batíkovi sa musí nechať, že vždy mu za vývoj zaplatili druhí a on vzápätí začal robiť niečo iné. Pokiaľ to správne sledujem, tak teraz pracuje na vývoji WG Batík Mk VIII ...

(upravil BV 4. 8. 2023 16:05)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

2 godz
To je otázka pre Pytlíka, ten tvrdí že počul všelijaké " mabatoviny".  Ja mám pre seba vyrobené  a denne spokojne počúvam dvojpásma z toho odkazu hore, zvukovod je " Sandhorn" od MaBata.

(upravil antonio 5. 8. 2023 7:11)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

godz

Nemáš pravdu. MaBat všechny své projekty dělal zdarma. Jak moc dobré jeho bedny jsou, je vidět na měření z ČVUT, které udělali společně s Bohoušem. Jedny téměř dokončené bedny (RpM) byly k poslechu na druhém Akelu. Po dokončení skončili u diplomata z Prahy, k jeho velké spokojenosti.

(upravil dawsoo 5. 8. 2023 9:51)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Jojo pravda bolí a Godz má pravdu. Rád to zde zopakuji ano z toho co jsem měl možnost slyšet a myslim že jsem toho naposlouhal v budkách řádově víc než náš bunťa,tak hlubokej lavor koncepce obecně v kombinaci s velkým středobasem,jsem měl možnost slyšet ještě v dobách než s tím přišel matbat a spol. ,ano hraje to opravdu jinak, na ven super a bezkonkurenční, ale pro má měřítka ryze domácího poslechu v běžné velikosti místnosti vždy nedobře až špatně,tím neříkám že to pro někoho nemůže bejt to pravé ono (jiné preference) ale tak to je.

A ano ta stavebka pokud to je to Rpm-1 byla jedna z těch matbatovin který jsem měl možnost být přítomen poslechu kde důvod návštěvy byl i často jiný a ano poslední výtvory za posledních 7 let kdy jsem byl nečinnej a tu konkrétní co tu bunťa, kerej si to v nějaké poslední verzi kúpil a tak vehementně tlačí, nikoliv ty jsem hrát neslyšel,neb mě to z důvodů této koncepce, která vždy bude hrát tímto způsobem ,mým preferencím nevyhovuje,neb mě zvuk irituje a vydržím jen pár minut, tak není důvod se tomu jakkoli dál věnovat smile

Chápu že je to pro někoho hodně nepohodlné slyšet jiné hodnocení,ale bohužel takové je,kdyby to bylo dobré šel bych klidně do toho,ale já naštěstí nedělám v oboru kde musím lézt kamsi potenciálním zákazníkům,takže mohu otevřeně mluvit veřejně a nemam důvod se jakkoli kvůli byznysu v prezentaci názorů na věc držet zpátky.

Mluvil jsem o tom x krát a opakuji že jsem přesvědčen že existuje x různých cest k cíli je to jen o volbě priorit které jdou často proti sobě a neexistuje jedno správné řešení pro všechny.

A ač různí ferdové mravenci tvrdí opak a často rádi nálepkují oponenty za souhlasného hýkání svého stádečka svých fanoušků. Se zmohou jen na urážky a umlčování druhých co jejich nadšení nesdílí,neb si myslej že na to kápli a všichni ostatní jsou blbci, si můžou prskat jak chtěj,protože to je tak vše co s tím mohou dělat. big_smile Je to vtipný a nebude to náhoda že ta analogie tohoto chování těch samých se ukazuje i mimo obor.

Není co dodávat...

(upravil BV 5. 8. 2023 10:00)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Dawsoo, ty by si sa mal volať  Pytlík "Der Schmutzige Maul", ale to je fuk..Zopakujem:

 

Ano počul

KDE??? Originál horny od MaBata, nie "mabatoviny"..
A nič..
A k tomuto

nedělám v oboru kde musím lézt kamsi potenciálním zákazníkům,takže mohu otevřeně mluvit veřejně a nemam důvod se jakkoli kvůli byznysu v prezentaci názorů na věc držet zpátky

Ja som boxy s MaBatovými hornami nikomu neponúkal, mám ich pre seba , pretože "hrajú", nemám z toho žiadne provízie a už "nedělám"vôbec, pretože stačilo. A tie horny zhodnotil aj Earl Geddes slovami  "ATH - the best waveguide designs possible" wink, aj keď ťa to serie lol
Ale zhodnotil si sa sám

blbci si můžou prskat jak chtěj,protože to je tak vše co s tím mohou dělat.

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

A co kdyby jste místo toho napadání a štěkání udělali z tohoto vlákna souboj argumentů? Mě by třeba zajímalo, jak se věci mají. Kde jsou podle fanoušků pozitiva a dle odpůrců negativa této konstrukce?
Neslyšel, nezavrhuji, ale principiálně respektive intuitivně mi tato koncepce nesedí.

(upravil Basstl 5. 8. 2023 10:21)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

dawsoo napsal:

Jojo pravda bolí a Godz má pravdu...

Jaká pravda? big_smile Gotz psal, že si Batík nechal platit vývoj a já na to odpověděl, že nemá pravdu. Všechny své projekty financoval sám.
Tvůj subjektivní názor na jeho bendy, je mi tak nějak jedno. Účastníci AKELu se k RpM vyjadřovali poněkud jinak a další projekty byly ještě lepší. To je taky důvod proč jsem je prodal.
Podle jednoho vzorku nemůžeš posuzovat vše co vytvořil, nebo co si kdo podle jeho návrhu postavil.
https://www.rajce.idnes.cz/basstl/album … 1602523685

(upravil dawsoo 5. 8. 2023 10:23)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Zas flamewar jak jinak big_smile
ok jak myslíš:
1. Tvůj guerila marketing je legendou na všech forech ,PMA je na stejný lodi, takže rozumim že se tě zastává,budete se muset pánové smířit s tím že už je pohádky konec a pokud chcete nadále komunikovat tak změňte retoriku a naučte se respektu k druhým.
2. Mabatoviny a Matbat (pat a mat) = takhle toho sociopata nazývám po celou dobu,od dob když se tu ptal uplně na základní věci až po to co to tu uplně rozbil že sem přestalo psát hodně lidí ...podstata je že se v diskusi ví o koho jde
3. Já neříkám žes je někde ponůkal,ale opruzuješ s tím všude i ve vláknech kde to nemá co dělat,pokud je to tak dobré tak to žádnýho advokáta nepotřebuje stačí to zmínit jednou ve vlákně na to a potenciální zákazník si to najde ne?
4. Horny rád nemám,takových je mnohem více (sz a neveřejná komunikace) jen nemají odvahu to veřejně tak natvrdo napsat, neb okamžitě jsou napadeni inkvizitorem,proč to říkám ? kvůli vyváženosti neb jsou lidi jimž to nesedí a hraje pro ně špatně,nevim co je na tom k nepochopení.
5. Kde jsem to slyšel jsem napsal, u lidí co takové věci vlastní a pozvali mě co na to říkám a zda jsem nezměnil názor. Nevim co čekáš,doufám že snad nečekáš že tu vypíšu datumy a adresy a lidi u kterých jsem byl na návštěvě že ne? big_smile

Není co dodávat...

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Obrazok k teme (v neposluchovej pozicii).
https://i.postimg.cc/Yqz43hT5/sh.jpg

(upravil BV 5. 8. 2023 11:07)

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

1. Tvůj guerila marketing je legendou na všech forech

kecy.. Davidek  "hýká" .. Ak si si nevšimol, toto je vlákno o tých hornách.

5. Kde jsem to slyšel jsem napsal, u lidí co takové věci vlastní a pozvali mě co na to říkám

Tak napíš konkrétny typ horny od MaBata, kto ten box (výhybku) robil (kompetentnosť) a konkrétne výhrady k zvuku. Nie " Horny rád nemám" , to je len výkrik zúfalca do tmy..

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

A detail na prave testovany "zlepsovak zvuku":
https://i.postimg.cc/XYcYWmnt/dins-small.jpg

Re: Driver + horna/zvukovod na doma

Podobne smile
https://hifi.slovanet.sk/bb/files/thumbs/t_driver_139.jpg