Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Přepínač nf vstupů

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 23 z 23]

Re: Přepínač nf vstupů

Mechanické přepínače Isostat nebo jiné podobné mohou být v pohodě. Problém je, když mají být na předním panelu a konektory jsou na zadním. Potom musíš tahat dráty přes celou kisnu. Řešením by byl otočný přepínač s vývody do pcb co nejblíž konektorům a ovládání plastovou tyčkou s knoflíkem na panelu. Ale ten přepínač musí být kvalitní, aby se nemusel každé dva roky měnit.

Re: Přepínač nf vstupů

Elox
Nemám problém mít přepínače vzadu, když to bude na vrchu sestavy. S tím se počítá.
A doplňující otázka: Skutečně jsou "ty žluté" konektory (cinch, jack) ze součástkáren opatřeny jakýmsi pozlacením? Nebo mi postačí ony dražší stříbřité? Dík.

Re: Přepínač nf vstupů

sporilek, to "žluté" na konektorech z číny zlato asi nebude, protože to poměrně rychle tmavne po kontaktu s rukou a tloušťka vrstvy je asi opravdu mikroskopická, protože se při častějším přehazování konektorů celkem rychle stírá. Tipuji na nějakou slitinu, zlato to určitě nebude smile Slušný zlacený konektor stoji násobně víc. Vzhledem k tomu, že ty "stříbrné" (asi niklované) osazuje většina výrobců včetně těch renomovaných na svoje produkty snad s výjimkou nejvyšších modelů a fungují spolehlivě, tak bych to asi moc neřešil. Mnohem důležitější je, aby kontakt byl zajištěný mechanicky, třeba napružením, protože pokud se sejde samice do panelu tvořená trubičkou bez pružného plíšku (běžné šroubovací konektory na panel) a samec v provedení pevný kolík (ty lepší jsou podélně naříznuté a pruží), tak se snadno stává, že kontakt je mizerný až žádný a žlutý kov je jaksi k hovnu smile Ale pravda, ty "žluté" vypadají na pohled víc High-end a líp smile

Web

Příspěvky [21 až 23 z 23]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Ostatní technika » Přepínač nf vstupů

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£