Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Mám dotaz na zdejší znalce přes reprosoustavy. Nedávno jsem v hifi studiu slyšel Paradigm Founder 100F. Přesto, že mi na nich bylo jen předváděno jiné zařízení, tak jsem byl hodně zklamaný. Ten bum-cink projev s podivně šedivým zvukem jsem nemohl ustát ani půl hodinu. Hudební nástroje zněly opravdu nepřirozeně. Tak jsem začal pátrat na netu a našel recenzi zde: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece … under-100f

Nechápu jak mohl pán Březina napsat tuhle větu. Cituji: Na frekvenční odezvě je naprosto jasně vidět efektní vyladění reprosoustav – je tu jasný přírůstek „hezkého“ basu mezi 50 a 110 Hz, který je téměř vždy a téměř všude a je vlastně v pořádku.

https://i.postimg.cc/GpRTt4D8/paradigm-founder.jpg

Když na audiowebu čtu příspěvky kde se snažíte poctivě "žehlit" frekvenční průběhy, tak mi ty skoro hi-end bedny připadají jako výsměch všemu o co se tady snažíte. To jsou všichni co si pořizují drahé audio přístroje hluší a nebo jen ingnorují fakt, že to blbě hraje, aby se chlubili kolik za to dali?

Další věcí jsou recenze na hifi-voice. Už je to několikátý případ velmi kladné recenze, ale v reálu jsem zjistil úplný opak. Ano, záleží i na zbytku řetězce. Já si to ale ověřil i v hifi studiích kde jsem svůj názor raději neprezentoval a myslím si o jeho provozovatelích svoje. Samozřejmě, že to vychvalovali do nebes.

Co si o tom ostatní myslíte?

(upravil check 19. 1. 2023 14:53)

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Pan Březina neumí měřit reprosoustavy. Prezentovaná měření jsou provedená špatně a nevypovídají o realitě.

Reprosoustavy lze měřit i správně a pak lze podle takových měření něco usuzovat, ale je to mimo technické možnosti a schopnosti recenzenta.

Web

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

No ne ze bych to chtel obhajovat , ale pise tam, ze mereni je vypovidjici od 200Hz nahoru a ze nize je to spise o mistnosti.

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Dajú sa nájsť viaceré merania. Názor si možno urobiť.

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Dovolím si ocitovat z Březinovy recenze:
"Měření lze pokládat za 100% věrohodné v pásmu 200 Hz a výše, v pásmu 10 - 200 Hz je vidět vliv akustiky místnosti. .....
Na frekvenční odezvě je naprosto jasně vidět efektní vyladění reprosoustav – je tu jasný přírůstek „hezkého“ basu mezi 50 a 110 Hz, který je téměř vždy a téměř všude a je vlastně v pořádku. Je tu nicméně i výrazný akcent výšek, začínající na 5 kHz a vrcholící na cca 12 kHz – a ten je slyšet právě jako cinkavější charakter. Rozsah mezi 200 a 4 000 Hz je nicméně velmi slušně vyrovnaný."

Takže na spodku, kde mu hraje místnost, přičítá hrb na frekvenčce reprosoustavě. Na vrchu nevím, jak to měřil, ale k ±2dB from 42 Hz - 23 kHz udávaným výrobcem to má daleko. Pro mne je uvedené měření nevěrohodné.

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

https://www.soundstagenetwork.com/index … Itemid=153

(upravil Kocour 19. 1. 2023 22:21)

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Neumi merit, nevi co meri, neumi to interpretovat, a vyvozuje z toho nesmysly.
Kazdou bednu, podle velikosti atd, musi merit trosku jinak, minimalne umisteni mikrofonu, vzdalenost. A kdyby aplikoval okno, tak aspon od 1kHz vys by to bylo trochu vypovidajici o bednach.
To co meri je v podstate mistnost, a vyvozuje z toho haluze o bednach.
Chrli toho hodne, nema cas se tim zabyvat, pochopit, pohrat si s analyzou tech dat.

ruzne DIY repro

Web

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Není důvod, proč by se průběh pod 150 Hz skokově zvedl skoro o 10 dB. Je to změřeno pravděpodobně s velkým podílem vlivu místnosti.

(upravil lacikamo 20. 1. 2023 10:20)

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Sranda ale je, že autor témy sa svojím pocitom zo zvuku (hnusné bum-cink) vlastne zhoduje s Brezinovym marketingovo neškodným, ale výsledkovo rovnakým popisom charakteru zvuku aj s grafom.

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Co jsem se díval na vícero měření, tak i Poláci to mají taky tak, ještě jsem se nerozhoupal bednu vzít ven a změřit ji a porovnat s místnosti.

(upravil orhore 20. 1. 2023 13:24)

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Na mně ty bedny tak působily (bum-cink). Nevím zda potřebují ke svému hraní prostor větší než byla poslechovka ve studiu (asi 5x5m). A nebo já jsem zvyklý na jiný, "rovnější" zvuk. Těžko soudit. Proto jsem tohle téma založil, aby se vyjádřili ostatní. Co se týče recenzenta Březiny, tak mě překvapilo, že si libuje v takovém zvuku, byť je tam podle vás velký vliv místnosti.

(upravil dawsoo 20. 1. 2023 14:39)

Re: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Ta bedna řekl bych tak skutečně měří a Březina dělá jen základní měření (zaplať pánbů aspoň za to jiní se ani neobtěžují udělat ani to) které lidem co umí číst grafy v korelaci s podmínkama měření, dostatečně ukáže zda je bedna uplně blbě, nebo je to hifi impresionismus  či je myšlena seriozněji a je ok a na to to bohatě stačí,je fajn se také dívat na měřítko v dB/dílek.

Poslech zde koreluje s měřením a já bych třeba takovou bednu domu nechtěl ani za zlomek ceny smile takové "Americké" ladění (impresionismus) je imho záměr výrobce upoutat na první poslech běžného zákazníka (rovnej průběh chce jen hrstka audiofilů na který tahle značka nikdy primárně necílíla) ,alespoň z toho co já  vidím ze všech měření, stačilo by naladit správně BR (prodloužit 30-50%) a trochu zarovnat filtrem horní konec pásma a hned by to bylo o něčem jiným.

Není co dodávat...

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£