Téma: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav
Mám dotaz na zdejší znalce přes reprosoustavy. Nedávno jsem v hifi studiu slyšel Paradigm Founder 100F. Přesto, že mi na nich bylo jen předváděno jiné zařízení, tak jsem byl hodně zklamaný. Ten bum-cink projev s podivně šedivým zvukem jsem nemohl ustát ani půl hodinu. Hudební nástroje zněly opravdu nepřirozeně. Tak jsem začal pátrat na netu a našel recenzi zde: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece … under-100f
Nechápu jak mohl pán Březina napsat tuhle větu. Cituji: Na frekvenční odezvě je naprosto jasně vidět efektní vyladění reprosoustav – je tu jasný přírůstek „hezkého“ basu mezi 50 a 110 Hz, který je téměř vždy a téměř všude a je vlastně v pořádku.
Když na audiowebu čtu příspěvky kde se snažíte poctivě "žehlit" frekvenční průběhy, tak mi ty skoro hi-end bedny připadají jako výsměch všemu o co se tady snažíte. To jsou všichni co si pořizují drahé audio přístroje hluší a nebo jen ingnorují fakt, že to blbě hraje, aby se chlubili kolik za to dali?
Další věcí jsou recenze na hifi-voice. Už je to několikátý případ velmi kladné recenze, ale v reálu jsem zjistil úplný opak. Ano, záleží i na zbytku řetězce. Já si to ale ověřil i v hifi studiích kde jsem svůj názor raději neprezentoval a myslím si o jeho provozovatelích svoje. Samozřejmě, že to vychvalovali do nebes.
Co si o tom ostatní myslíte?