Téma: Zvuková kvalita "drahých" reprosoustav
Mám dotaz na zdejší znalce přes reprosoustavy. Nedávno jsem v hifi studiu slyšel Paradigm Founder 100F. Přesto, že mi na nich bylo jen předváděno jiné zařízení, tak jsem byl hodně zklamaný. Ten bum-cink projev s podivně šedivým zvukem jsem nemohl ustát ani půl hodinu. Hudební nástroje zněly opravdu nepřirozeně. Tak jsem začal pátrat na netu a našel recenzi zde: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece … under-100f
Nechápu jak mohl pán Březina napsat tuhle větu. Cituji: Na frekvenční odezvě je naprosto jasně vidět efektní vyladění reprosoustav – je tu jasný přírůstek „hezkého“ basu mezi 50 a 110 Hz, který je téměř vždy a téměř všude a je vlastně v pořádku.

Když na audiowebu čtu příspěvky kde se snažíte poctivě "žehlit" frekvenční průběhy, tak mi ty skoro hi-end bedny připadají jako výsměch všemu o co se tady snažíte. To jsou všichni co si pořizují drahé audio přístroje hluší a nebo jen ingnorují fakt, že to blbě hraje, aby se chlubili kolik za to dali?
Další věcí jsou recenze na hifi-voice. Už je to několikátý případ velmi kladné recenze, ale v reálu jsem zjistil úplný opak. Ano, záleží i na zbytku řetězce. Já si to ale ověřil i v hifi studiích kde jsem svůj názor raději neprezentoval a myslím si o jeho provozovatelích svoje. Samozřejmě, že to vychvalovali do nebes.
Co si o tom ostatní myslíte?
takové "Americké" ladění (impresionismus) je imho záměr výrobce upoutat na první poslech běžného zákazníka (rovnej průběh chce jen hrstka audiofilů na který tahle značka nikdy primárně necílíla) ,alespoň z toho co já vidím ze všech měření, stačilo by naladit správně BR (prodloužit 30-50%) a trochu zarovnat filtrem horní konec pásma a hned by to bylo o něčem jiným.

Podpora
Nahrát obrázek