Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Novinky, tipy, zajímavá zapojení

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 53]

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Problém je že v 80letech,jsi na to šetřil 3 roky, dnes položíme 5 měsíčních vejplat a máš dělo.

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Dnes omladina kvalitu nevyžaduje, stačí jim mobil a bezdrátovky, což bude někde na úrovni walkmanu, možná disckmanu. smile

(upravil dawsoo 1. 1. 2023 21:45)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Není pravda, je to jak říkám v 80 letech to naopak bylo lacinější a dovolit si opravdovou špičku mohl kdekdo,protože byla masivní konkurence a značek který dělali dobrý věci bylo opravdu hodně a střední třída byla v kvalitě současné topovky za zlomek ceny... smile taková je realita katalogy a ceníky z tý doby mam najetý a pamatuju i reál ceny v německu v roce 1988,jasně pro našince hodně ale pro normální evropany nebyl problém si takovou hračku koupit z vejplaty smile 600-1000DM za špičkový mašiny nebylo neobvyklý,co si za 1k euro koupíš dneska leda hovno nebo čínu. Devadesátky už byl těžkej úpadek a obor očasně na 10-15let zachránil hladovej východní blok kterej kupoval kdejakej západní krám myslíc si kdo ví co nemá. big_smile

Stačí si porovnat tehdejší součástkovou základnu a dneska,je tu vo tom i vcelku smutný a zoufalý vlákno konec tranzistorů pro audio, realita je jaká je a bude ještě mnohem hůř smile

Není co dodávat...

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Souhlasím s Davidem, spousta mašin měla pokrokový zapojení a firmy se snažily to posouvat, není normální aby v 70s 80s se dělaly stroje s korekcí přechodovýho zkreslení v koncáku, mašiny s frontendem s 300V/us,laterálový fety koncáky apod (Yamaha, Sony..) a pak to začlo jít do prdele, bo lidi to neocenili, najednou z nich začaly padat krámy s koncákem v béčku, 6 tranzistorů na kanál, kvazoše monolity typu STK,SVIně apod (Denon,,Technics,Sony...) a dneska se z toho, co někdo "znovuobjevuje" dělaj hájend mašiny za desítky tisíc euro sad
Klasická mašina v řádu 1-2 tisíce ojro je v podstatě plečka, hlavně ať to má tidal a spotify, dá se to ovládat z mobilu a zbytek je podružnej sad

(upravil bastl 2. 1. 2023 20:11)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

https://avcorp.pl/product-eng-4683-Kink … ilver.html
K těm zesikum. Nemáte někdo zkušenost s Kinki EX-M1+?
Už tu jedu pár dní a to je jak když mi z těch beden někdo sundal matraci. Absolutní dynamika, nebudu to rozepisovat ale uplně všechno lepší až jsem z toho odvařenej s čím jsem ztrácel do teď čas. Tím se nesnažim nějak hanit BV PRE1 a SPaudio A100. Naopak jsem si myslel že jedu na 99% a nemám kam se posunout, ale teď vim že jsem jel tak na 70% toho co mám teď. Nemůže to bejt ani trojnásobným výkonem. Mám 50ti metrovej byt a 1/4 je obývák a v tom 90db třípásma 6ohm, který jsem nikdy nehulil na max a teď mě to i nutí poslouchat víc potichu. Ono totiž hraje i potichu.
V čem je to technický kouzlo že to hraje jak to hraje? Obyč integráč, regulace od Muses, dvojtej operák, pak na kánál dva singl operáky. Maj zbroušený označení ale někde na netu je vidět že ten dvojitej je Analog Devices. Koncák relativně mrňavej, ty filtrační kondíky jsou prtavý asi jako palec ruky, z fotek to jde blbě poznat. Celkově filtrace jak na 50W prdítku.
Nebere mi to květák, na první pohled to je obyč integráč.

(upravil DJ_Rix 2. 1. 2023 20:22)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Já ti nevím, když vidím ty nesmyslný cihly kovu, provrtaný malýma dírkama (tj klasická konvekce s komínovým efektem tam skoro nebude fungovat), XT60 konektory na napájení z modelařiny, budiče bez chlazení, pravděpodobně recyklovanej uPC na ochranu (ten šváb v sipu), způsob jakým jsou napsaný specifikace (THDN ? kolik teda, 0,02 nebo 0,006 ? Při jakým výkonu ?, výstupní výkon 215W do osmi, nebo 400 do čtyř - to jako každej kanál, nebo oba dohromady, pokud dohromady OK, pokud každej kanál tak jak se to dělá že to krmím z 400W toroidu ? a opět chlazení po pár minutách 50% výkonu se ta cihla roztopí a upeče se to, bo tepelku tam nevidím sad) skoro bych řekl, že se ti podařilo natrefit zrovna na tu kategorii sraček co zde popisoval dawsoo.

Myslím že to čím tě to dostává, je rezerva ve výkonu, toť je vše. Edit: jo a je to mosfet jako A100, ale s laterálama, to hraje vždycky jinak smile

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

bastl,mě by zajímalo jestli používáš ten nový integrovaný zesilovač "podobným" způsobem,jako předchozí soustavu?Loudness,korekce,nebo by-pass bez korekcí a loudness.Koukám,že ten nový integráč se dá použít i jen jako předzesilovač i jen jako koncový zesilovač.Jestli máš doma ještě tu předchozí soustavu,můžeš jí zkombinovat s novým zesilovačem,tj PRE1+koncák Kinki a pak Kinki jako předzes a SPaudio jako konec.Tak by se mohlo vidět,co z toho Kinki "dělá" ten "lepší" zvuk.Jen takový nápad.

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

XT60 zvládaj velký proudy. Používal jsem je na 5Ah lipo baterky s vybíjením 30C. V tom zesiku jsou předimenzovaný. Přiznám se že po zkušenostech z dokonalýho měření z ASR a dle toho koupě třech výrobků a pak reality, jsem už opatrnej na měření. Desetiny, tisíciny procent už neřešim. Po pěti hodinách smažení ty chladiče nejsou ani vlažný, doslova studený.

BV ani SP už nemám. Ale jinak je vše stejný, dac, kabely, bedny.
Jediný mínus beru malou citlivost koncáku v bypassu. Tam kde si AV zesilovač v kině bežně nastavil front L/R na -3.5db(jak interní zesilovač tak i SP), tak kinki "chce" +12db. Víc už tam nastavit ani nejde a zadní efekty(ty jsou nejblíž) přes interní zes. si nastaví na -12db.

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Jake mas bedny, DAC? Tou sundanou matraci myslis jako vic informaci, pruzracnost a cistotu?
Jinak i na jinych forech je to Kinki chvalene, holt cinan umi..

Web

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Bedny Troels Classic(Seas), DAC je Topping D50S a na výstupu má vyhozený to pitomý LMko a je tam OPA827(2x). Neumim to popsat. Detailů je nepatrně víc ale vše je teď vysekaný že není třeba se na nic soustředit,  ale nic není zvýrazněný. I "obyč" Cranberries jsou teď hifi nahrávka.
Zrovna čtu Březinu a musim souhlasit s každým slovem co o tom napsal ale vše tak třikrát zveličit. Když vezmu kolik mě teď ty "pokusy" stáli tak tohle je zázrak, jen dodám že jsem to koupil bazarový s ještě roční zárukou, takže mi to vychází ještě líp.

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Jestli myslíš No Need to Argue,tak jeho kvalita,tedy celého alba,mě dostala už před léty,kdy jsem si ho přivezl z Polska na originál MC.Žemloval jsem to tehdy na SM261 a jen si říkám,kdo ví,kde je ta kazeta dnes...
Omlouvám se za OT,a přeji příjemný poslech z nového zesilovače.

(upravil dawsoo 3. 1. 2023 10:20)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Bastloušu díky za podělení se,je radost číst i od někoho normálního že se občas i něco hifi povede smile Právě jsem v práci měřil čínský DAC moduly co se mi tam v krabici válely a docela jsem byl taky překvapenej jak "koreluje" měření s poslechem a to i přesto že zbytek řetězce na kterým tam k pc hraju se slušněji než "hovna" nazvat nedá big_smile (pokud by toho bylo časem víc a byl zájem, přinesu screeny na flešce a klidně to sem pověsim někam) v práci se sem nedostanu nevim proč.

Není co dodávat...

(upravil therion 3. 1. 2023 10:25)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

trocha toho mereni : https://www.soundstagenetwork.com/index … Itemid=154

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

To zkresleni odpovida tomu nizkému klidáku MOSFETů smile

Web

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Klidák bude malej, protože to vůbec nehřeje. To meření je k recenzi
https://www.soundstagehifi.com/index.ph … views/1500
Všechny recenze jsou kladný a v některých to srovnávaj s třikrát dražšíma strojema protože to je relativně "levná" čína.
Ale i tady píšou že to je docela šok
The sound was so big, bold, and clear that at first I thought I must be overlooking some serious problem, such as an emphasis of one part of the audioband at the expense of another, to create a more engaging sound by hiding a flaw or compensating for a weakness. But as much as I searched for such a shortcoming, I found none.

(upravil therion 3. 1. 2023 11:29)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

singapur neni v čine : ))

nakonec se ukaze, ze je to opajcovana  dpa330 : ))))

(upravil DJ_Rix 3. 1. 2023 12:41)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

therion napsal:

nakonec se ukaze, ze je to opajcovana  dpa330

To těžko, protože 330 má korekci zkreslení, tohle ji mít na 99% nebude.
Nikomu nevadí že si výrobce vymýšlí v parametrech ? Vždycky, když vidím někde DF nad tisíc, jsem na pozoru.
Neříkám, že to nemůže hrát pěkně, mně spíš vadí ty technický prasečinky viz výše.

A jako sorry pánové, ale tohle hovoří za vše a nemám co dodat,DTTO IMD měření na odkazu výše:

https://www.soundstagenetwork.com/images/stories/amplifiermeasurements/kinki_studio_ex-m1plus/FFT_spectrum_1khz.png

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

bylo to mysleno jako for , uz jen kvuli rozdilnemu poctu trandu : ))

fft njn , nekde zvuk co ma "břink" "vznikat" musi : )

(upravil orhore 3. 1. 2023 14:09)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Docela věřím tomu co slyší bastl. Poslední dobou si taky říkám, že audio buď dobře měří a nebo dobře hraje smile. IMD sice vypadá nehezky, ale čert ví jak to bude slyšet.

(upravil reeb 3. 1. 2023 15:38)

Re: Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Ono je to podobne i u NAIMu, hodne to kresli a taky si to lidi chvali...

Web

Příspěvky [21 až 40 z 53]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Novinky, tipy, zajímavá zapojení

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£