Téma: Alto Line mk(3?) (Visaton W130S-8, G20SC-8)
Už som dlhé roky nepostavil žiadnu reprosústavu a konečne sa naskytla príležitost...tak som sa rozhodol, že sem postupne budem pridávať priebeh stavby. Nejedná sa o hotový projekt, ale pokus o "build-thread", snad to nebude v rozpore s nejakým pravidlom fóra danej sekcie kde sú samé hotové projekty, prípadne to admin presunie na správne miesto
Potrebujem maličké stĺpy, najprv som premýšľal že si kúpim niečo hotové, ale potom som zhodnotil že za rovnakú cenu budu doma postavené oveľa kvalitnejšie, stavba ma bude baviť a budú presne na mieru pre moje potreby. Po dlhšom vymýšľaní padol výber na upravenú verziu Visaton Alto Line osadené s 2x W130S + G20SC.
Najväčšia zmena tu spočíva hlavne vo výmene jedovatého výškača dt94 oveľa kvalitnejším G20SC. Pôvodný nástrel výhybky verzie mk2 pre výšku DT94 obsahuje ale aj dosť veľa kompromisov a nie veľmi efektívne vyhladený 1,5kHz hrb stredobasov a ani v boxsime nevyzerá najlepšie. Nasimuloval som si jemne upravenú výhybku, ktorá má dopasované úrovne pre G20SC a lepšiu kompenzáciu hrbu. Hotové reprosústavy nemám ako odmerať, lebo nemám merací mikrofón ale majoritná časť výhybky ostala zachovaná a niektoré úpravy sú aj známe z nemeckého visaton fóra. Schému a reálne spracovanie výhybky sem prihodím neskôr až bude hotová.
Bedničky sú/budú veľké 17x90x27,5cm. (podstava ma presne pomer zlatého rezu ) sú z 18mm MDF a majú objem zhruba ~25 litrov. Bassreflex som sa snažil naladiť trochu nižšie na 42Hz aby bol minimalizovaný nf hrb a bedničky neboli udunené.
Zatiaľ som vo fáze brúsenia a začiatky maľovania, ale hodím sem čo som zatiaľ nafotil z lepenia:
dosky som si nechal narezať v stolárstve ale neboli úplne presné, sem tam bolo 0,5mm navyše a musel som zbytočne veľa brúsiť a následne sem tam aj tmeliť. Zapustenia pre repro som si nechal vyfrézovať na cnc fréze čo som našiel v okolí.
Dnes som tmelil a brúsil. Skúšal som obyč. akrylátový tmel lebo som nechcel veľa smradu, ale mám pocit že nie je tak kvalitný ako polyesterový a zrejme bude vidno trošku špáry kde sú lepené dosky... hodím sem ďalší postup až dokončím ďalší krok.