Netuším proč by se měly rozpoutávat vášně. V příspěvku 28, 31 a 44 říkám de fakto to samé:
28: Koupit 5 kapslí, změřit rovný výškáč a vybrat tu která měří nejrovněš...
(pokud to chce za pár babek - to byl jeho požadavek v prvním příspěvku)
31: A nepodceňuji tě, jen jsem tě chtěl varovat, že to není "raz-dva"...
Abys neříkal, že tě nikdo nevaroval a nakoupil sis drahé vybavení atd...
Pokud jsi rozhodnutý, tak si sežeň nebo půjč Checkofon nebo něco jiného a hurá do práce...
44: Když si vybere z těch levných (MIC) ty slušnější, má pak cenu udělat třeba i jeho kalibraci...
Za 850Kč mi ECM8000 přijde za hotovou věc celkem OK.. https://www.muziker.cz/behringer-ecm-80 … qiEALw_wcB
----------------------
Marcin (citace): ... ECM8000, ktorý mám, je celkom rovný do 10kHz. Vyššie ale rovný nie je a ten pokles 3,5dB keď nevieš, že tam je, tak to bude počuť a bedne budú hore mdlé.
----------------------
Taky jsem psal, že bednu je nutné taky "poslouchat" a doladit tak, aby právě mdlá nebyla... Já to dělám třeba i v 3 krocích (zaroveň se simulací vyhybky ) a novým přeměřením bedny s MIC... Včetně posunu dělicí frekvence nebo změny strmosti vyhybky...
(viz můj příspěvek 39)
A i když je výsledná křivka skoro stejná, tak to hraje "trochu jinak"... a protože si ladím bednu pro sebe (korekce na zesíku nepoužívám) tak si 1-2dB na výškách klidně "lehce" přidám... a naopak se snažím, abych neměl bouli do + na středech (700Hz -1kHz)... Tj. ve výsledku jsou středy o 1-2db pod 0... (dle měření MIC).
Ale záleží, jak se komu co líbí. Buď rovná "chara" nebo bedny které jsou "v toleranci", ale hrají dle něj "o chlup" líp...