Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.

(Stránka 76 z 77)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Danwatt ...

Stránky: ««« 1 ... 74 75 76 77 »»»

RSS

Příspěvky [1,501 až 1,520 z 1,539]

Re: Danwatt ...

DanWatt by 1watt
https://img42.rajce.idnes.cz/d4202/18/18599/18599008_cba9a5007f8fe241968dd58df990154e/images/364547003_1513909402753606_1414043511554715443_n.jpg?ver=0
https://img42.rajce.idnes.cz/d4202/18/18599/18599008_cba9a5007f8fe241968dd58df990154e/images/364547390_246088738303749_5698717641234872717_n.jpg?ver=0

Ahoj, rád bych dal Danwattu  od Laca pěknou krabičku.

Přemýšlím o 3 možnostech.
1.  https://www.modushop.cz/1GX388-2u-galax … iroka.html  - sestavit stejně jako 1watt v předchozím příspěvku s využitím bočnic jako chladiče
2.  https://www.modushop.cz/1PS02PB-2u-rack … ibrny.html  - sestavit stejně jako Laco do AZS223 na přechozí stránce.
3.  samovýroba s chladiči místo bočnic podobně jako https://www.modushop.cz/1MNPDA02-33-300 … ibrny.html . Ta  cena už je na Danwatt moc, tak bych musel improvizovat.

Má smysl uvažovat o 1. event. 2. možnosti. Možnost 1 se mi líbí nejvíc. Nebudou teploty uvnitř pro součástky a trafa příliš velké. Ty větrací otvory u Modushop krabic se mi nezdají moc velké.
Děkuji za reakce.

O teploty se vůbec nemusíš bát, je to studený, jak psí čumák smile

(upravil vladca 10. 9. 2024 9:33)

Zdravím, konečne som sa asi po dvoch rokoch dostal ku stavbe Danwatu.
Výsledok smile
https://i.postimg.cc/FkFCHTvg/20240821-095544.jpg
https://i.postimg.cc/yW7bj8Rg/20240821-110026.jpg
https://i.postimg.cc/Yj8ysBNX/20240821-110833.jpg

Funguje perfektne, nebol žiadny problém s oživením, ani nič iné.

Asi po dvoch týždňoch sa mi dostal na skúšku do ruky osciloskop, tak som si povedal, že prezriem priebehy.
Prípadne aký to dáva výkon. A tu sa mi to skoro vypomstilo smile

Signál sínus 1kHz.
Do 8R (rezistor 8R2/50W) som sa ani nedostal ku limitacii, slaby zdroj signálu, iba 0,25V na vstupe som mal.
Ale sinusovka bola pekná, hladká, žiadne zákmity ani nič iné.
Tak som sa rozhodol pripojiť ešte DISPRE predzosik od DPAčka. Nastavil som mu zisk 5x a pustil do Danwatu
tentokrát do záťaže 4R (2x 8R2 paralelne). Volume na predzosiku vytočené naplno (asi cca do 2V na vstupe, nemeral som)
a idem pozrieť kedy limituje.

Merám, merám dvíham volume na Danwate a zrazu .... dymím a dymím. Tesne predtým ako začal orezávať sínusovku.
Cca 23V bolo na výstupe vtedy. Najprv som nevedel čo to dymilo, tak som prihulil ešte raz.
Zahoreli rezistory 10R/1W na vstupných cinchoch. Na oboch vstupných konektoroch.
Nemám ani šajnu prečo sa to stalo, niečo aj zapraskalo niekde (asi na DPS Danwatu).
Na výkonových moduloch vyzerá byť všetko v poriadku, nevyzerá nič zhoreté ani "odstrelené".
Tvári sa že funguje normálne (tie zahoreté rezistory som vymenil za nový 1ks, GND je jedna tak boli akokeby paralelne).
Keď to rátam dobre, tak pri tých 23Vef na výstupe asi dodával do 4R výkon cca 130W, stavaný je na cca 75-80W.
Toroid mám 300W, 2x44V (150W na kanál), tak zdroj dával koľko vedel.

Nechápem, prečo zdymili rezistory na vstupe, by som čakal že na konci niečo odletí pri preťažení.
Žeby nejaká zemná slučka? Alebo nejaký vyrovnávací prúd medzi GND a PE.
Zosik, predzosik aj osciloskop zapojené na jednej fáze, ale na dvoch rôznych zásuvkách cca 3m od seba.
Sonda od zosiku na + repro, zem sondy na - repro (žeby tu bol problém, myslím pripojená zem sondy na - repro?).

Alebo bol výstup z predzosiku tak silný, že preťažilo ten rezistor?
Som z toho ešte teraz mimo a nič ma nenapadá.
Len dúfam, že na tých výkonových moduloch Danwatu naozaj nič neodišlo smile.

Nie som výchto meraniach vôbec zbehlý, tak som mohol niekde urobiť chybu.
Nenapadá Vás čo sa mohlo stať?

(upravil rvx73 10. 9. 2024 9:29)

vladca pěkný, i se stěračema smile

Krabici sis dělal sám?

(upravil vladca 10. 9. 2024 9:31)

Krabicu som robil sám, predok Al panel 10mm (samozrejme bol na CNC fréze),
plechy 1mm rezane laserom + prášková farba.

Osciloskop má obvykle GND spojenou s PE, na to pozor, a pokud se našlo něco, co udělalo rozdíl napětí mezi PE zesilovače a osciloskopu, tak to zlikvidovalo ty odpory. Já jsem si kvůli tomu koupil osciloskop s baterkou, tj když měřím něco, kde by k tomuto mohlo dojít, prostě vytáhnu síťovou šňůru z osciloskopu.
Ještě je možný, že jsi zaměnil - a + výstup ze zesilovače, a tím pádem se veškerý výstupní napětí zesilovač dostalo na ty odpory. Zkus si to namalovat...

Ten výkon je ohromujúci smile ja na to potrebujem podstatne vyššie napájacie napätie, niekde robím chybu ded

Dobrá práce smile

Web

(upravil vladca 10. 9. 2024 10:32)

kaed napsal:

Osciloskop má obvykle GND spojenou s PE, na to pozor, a pokud se našlo něco, ...

Osciloskop mám analóg ... Kenwood CS-5135

František napsal:

Ten výkon je ohromujúci smile ja na to potrebujem podstatne vyššie napájacie napätie, niekde robím chybu ded

Neviem či som to dobre napísal ... to Vef ...

opravujem ... rozkmit výstupného napätia bol cca23V

(upravil laco 10. 9. 2024 10:32)

"Nechápem, prečo zdymili rezistory na vstupe"

odpoj vodice LBC/GND z dosiek

(upravil vladca 10. 9. 2024 10:50)

LBC/GND mám spojené iba na ľavom kanále ...

V ochranách repro mám použitý modul HSP.
Združuje signál softstart, ochranu proti jednosmernej zložke na výstupe, oneskorené zapnutie repro,
okamžité vypnutie repro pri strate AC, tepelnú ochranu.

Keďže GND standby zdroja na softstarte a na Danwatt moduloch neboli spojené, HSP "plávalo" na nejakom potenciále
a okamžite vypínala ochrana proti jednosmernej zložke na repro.

Standby zdroj napája ...
12V ... diaľkové ovládanie, motor volume potenciometra, výstupné relé repro
5V ... elektronika VU metrov a modul HSP

Mohol by som vyradiť ochranu repro (aj tak ju netreba, na výstupe je obrovský 10mF kondik),
a potom ten spoj zrušiť.

(upravil laco 10. 9. 2024 12:48)

pre dual-mono ampik treba mat aj dual-mono ochrany.
imho softstart aj ochrany su zbytocne pre danwatt, nemam ani ja

napajanie 44VAC (co je asi 60VDC po usmerneni) nemoze ti dat 23Vrms na vystupe (ani bez zataze)

Používání těch 10R odporů, co kdysi mezi bastlíře zanesl Dudek, je holé neštěstí. Pokud máte problémy se smyčkami, tak si už jednou konečně dodělejte symetrické vstupy.

Skús odpojiť tie odpory pri vstupoch čo dymili a zmerať ohmetrom, či všetko "pláve" proti krabici, či nie je niekdy nejaký zvod.

(upravil laco 10. 9. 2024 13:25)

PMA, to su ine 10R odpory ako v DPA, spajaju RCA _COLD so sasi

vladca, máš to pěkný-ty budíky jsou super, konečně je tu zas pořádnej kus zesilovače a né ty čínský nalejvárny, co se tu poslední dobou tak množí. smile

vladca, na kolik to komplet vyšlo?

(upravil vladca 10. 9. 2024 16:38)

Ťažko povedať, ale rozpíšem a porátame smile

DPS + kondíky, budiče a koncové tranzistory som kúpil 12/2021 ... tu na fóre
Vtedy som hneď zohnal aj ostatné drobné súčiastky v teraz už neexistujúcej firme.
Potom prišli na rad zrkadlové dosky ... to bolo 12/2023.
Cenu si už nepamätám presne .. dajme tomu dokopy 130€ za všetko

Začal som na tom pracovať 02/2024. Odišiel som z roboty, mal som mesiac čas, tak som si povedal,
že ho rýchlo zbúcham dokopy, ale nakoniec to trvalo do 08/2024. Musí to predsa aj nejako vyzerať smile.

- toroid ... cca 30€ od ruky
- budíky VU ... 20€, ale za 4ks (dva na testy + do rezervy)
- neskôr k tomu pribudlo DO, VU metre, ochrany HSP, softstart (DPS+komponenty) ... cca 80€
- bižutéria (konektory, nožičky, on/off spinac, gombik na volume) ... cca 40€ (všetko od Aliho)

Samostatná kapitola je case, pravdupovediac som bol nemilo prekvapený ako sa zmenili ceny za
eloxovanie, lakovanie, rezanie laserom. Odkedy som robil DPAčko a Dispre, tak to skočilo minimálne
na dvojnásobok. Lenže to bolo v roku 2017, doba pokročila smile

Hliník na predný panel + uholníky ... cca 30€ (Alupa.cz), CNC frézovanie ... 30€ (po známosti).
Chladiče KEA300 ... 35€ (SOS). Eloxovanie panelu a chladičov aj s dopravou ... 60€ (Gamaaluminium)

Plechy (horný, dolný, zadný a tunel) ... výroba cca 50€ (lokálna firma), práškové lakovanie ... 36€ (Ecolak).
BTW ... Ecolak odporúčam, vynikajúca kvalita, jemná štruktúra laku, nevidno odtlačky prstov.

Suma sumárum ... cca 550€ ... wau, to by som ani nepovedal, kým to nie je takto napísané čierne na bielom yikes

+ strávený čas kreslením ostatných DPS (Eagle), skrine (Corel), predný panel (FreeCAD)
+ robota ... osadenie a kompletizácia

Neumím říct co, ale něco mi na tech VU metrech nesedí. Jestli poměr velikosti nebo nevim.
Tady mi to sedí líp.

https://darko.audio/wp-content/uploads/2020/04/VU-meters-9.webp

Příspěvky [1,501 až 1,520 z 1,539]

Stránky: ««« 1 ... 74 75 76 77 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Danwatt ...

Podobná témata

~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£
maison-gigout.fr