Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 20 z 76)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Danwatt ...

  Stránky: ««« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 76 »»»

RSS

Příspěvky [381 až 400 z 1,503]

Re: Danwatt ...

Kaju se a sypu si popel na hlavu....Beru,může být naprosto cajk...Jsem v tomto trochu ovlivněný Sinclairem.Na druhou stranu,když jsem otevřel něco staršího,tenhle typ kondenzátoru vypadal nejhůř. Zřejmě ta vlhkost.

Re: Danwatt ...

Jasně, není třeba nic nikam sypat. V žádným případě bych ho nedal třeba mezi anodu a g1 následující lampy

(upravil Wili 25. 10. 2019 11:45)

Re: Danwatt ...

Tak hovnak sam o sebe mozno nie je az taky zly, teda zly je, ale poplatny svojej dobe. Skor ten jeho obal je zly, keby si ho zatavil do folie/plastu mozno by to zvladol dlhsie smile

Ja som bol dnes po krabicu, konecne mozem cez vikend montovat banana

https://i.postimg.cc/nsgRs1Ft/IMG-2317.jpghttps://i.postimg.cc/N9XNRrF2/IMG-2316.jpg

Bude to az prekvapivo male na svoj vykon krabica ma len 30x22x5,5cm, uz mi chyba len panel a bude hotovo

https://i.postimg.cc/nj13dfKn/panel.jpg

Re: Danwatt ...

Tu plechařinu jsi nechal vypálit a potom ohraňovačka?

Re: Danwatt ...

ano + praskove lakovani

Re: Danwatt ...

Na ten oraňovák nemusí být speciální data? Nástroje různých šířek, takovýto prototyp asi musí být hodně zdlouhavý, ne?

Re: Danwatt ...

Vzhledově pěkný, ale:
1.) síťovej přívod kolem dokola celé bedny.
2.) signálový kabely kolem trafa ze všech stran. Když už je na tom znak Elektronika Praha, tak to mělo být udělaný aspoň jak starej TW40b...
tj trafo vzadu vlevo, pravo vstupy a mezi tím konce. A 20cm hřídelka na potenciometru hlasitosti by ty signálový káblíky zcela minimalizovala, viz náčrt rozmístění.
https://i.imgur.com/iFv581Hl.png

(upravil Wili 25. 10. 2019 14:08)

Re: Danwatt ...

ani ne, data do vyroby zadavam nasledovne:

- rezaci plan v cad formatu, tj. co to vyrezou laserem
- obyc. obrazek s kotami, kde je znazornene kolko mm od okrajov ma byt ohyb ohranovacim lisom, pretoze tam sa nastavuje doraz kde prilozis plech a ten zvrchu nozom ohne plech
- celkovy 3d nahled jak vyzera hotova krabice = pre orientaci ktorym smerom sa ohyba ten rezaci plan

mozno pri vyrobe a ohybani robia nejake korekcie aby kryt dosadol dokonale presne na krabicu, ale o tom uz neviem. Zatial to co som zadal bolo vzdy vyrobitelne, tak asi to neni az taky problem. V Praze mam v okoli do 10km niekolko firiem co ponuka taketo veci takze je to na kazdom rohu smile davnejsie som nosil osobitne na kovovyrobu a osobitne na lak, ale teraz som na vesnici v okoli objavil firmu co robi vsetko naraz, maju aj laser, aj lis, aj lakovnu. Len to trvalo mesiac (mala zakazka a caka kym sa budu v peci lakovat podobnu farbu), ale kvalita a presnost na jednicku.

Edit:

Kaed ja som sa usporadanim inspiroval ciastocne DPAckami a ciastocne Betaronovymi vytvormi kde mal uplne rovnaku koncepciu a funguje mu to dobre a aj to dobre vyzera smile je to proste bastl pre radost na doma k PC, a ked tam dam logo ferrari tak to bude ferrari smile neni to komercny vyrobok.

(upravil kaed 25. 10. 2019 16:21)

Re: Danwatt ...

Jenom jsem si dovolil upozornit na to, že to mohlo být v tomhle směru lepší. nad tímhle je potřeba se dycky zamyslet.  DPA má signálový káble jenom od panelu vzadu po vstupní svorky na DPS, ty to budeš mít kolem dokola trafa. DPA má 230V jenom v tunelu, ty je máš těsně kolem desky zesilovače, skoro kolem celé bedny. Takže jsi se asi moc neinspiroval.
Na druhou stranu toroid nebude mít moc velký magnetický pole kolem, ale kdybys tam měl EI trafo, tak bys poznal, zač je toho metr (loket už není mezi uznávanými jednotkami smile
Ty indikátory doporučuju  zapojit na vstupní signál, když je dáš na výstupní, tak se při normálním poslechu ani nehnou, pokud bude 0dB nastavený na max. výkon. Potom aspoň poznáš, co je normální muzika, a kde nastoupil "loudness war"
edit: na kolik přijde taková bedýnka?

(upravil Wili 25. 10. 2019 16:25)

Re: Danwatt ...

ano mas pravdu, takto som to este ale neskusil a velmi sa mi to pacilo tu:

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 19#p175019

Indikatory sa budu urcite hybat velmi dobre aj pri nizkej urovni, mam ich zapojene takto:

https://i.postimg.cc/pmf55fDn/VUschema.jpg

Simulacia pre merak kde je max vychylka 500uA, dole je idealna log krivka s logaritmickym zosilnovacom s OZ (zelena) porovnana s mojim logaritmom(modra) z vystupu (cervena, vykon do 4R), ten zaciatok bude asi este lepsi vdaka germaniovej diode co ma ubytok <0,1V, v simulacii som pouzil len schottky co bola dostupna v kniznici:

https://i.postimg.cc/3WfX3FB8/log.jpg

bedynka vysla na cca 1000,-

(upravil kaed 25. 10. 2019 17:02)

Re: Danwatt ...

Tak už vím, na cos potřeboval ty germania s vyšším závěrným napětím... mohly to být třeba GA201, pokud bys hned za odpor 2k2 dal křemíkovou diodu, která svede opačnou polaritu do země. Ostatně tohle se ti snažil nějak vysvětlit Danhard.
Belza tenhle problém vyřešil "paralelním" usměrňovačem - mrkni na tohle: https://belza.cz/audio/pwindsch.gifdo 0.6V to projde prakticky všechno do zesilovače (kterej stejně zesiluje jenom kladnou půlvlnu, a pak je to omezený děličem s diodou. sice bys tohle nemohl komplet použít, ale jenom pro inspiraci. Na tuhle blbost ve stereo provedení a osazení SMD mám hotovou desku. Bylo potřeba dost doladit některý hodnoty odporů, protože LED dneska svítí minimálně 10x tolik co kdysi, a tranzistory z ali za pár halířů taky zesilujou víc než starý KC, tak bylo potřeba doplnit odpor mezi emitor T3 a zem...https://i.imgur.com/NOTOjMy.png
Tak to je celkem pěkná cenovka, akorát než bych to vymaloval, tak to raděj recykluju krabice od switchů a podobnejch krámů do racku ze sběru.

Re: Danwatt ...

Děláte to zbytečně fajnový, jedno trafo s vinutím 30-40V, co se nikam nehodí, jeden můstek, jeden kond 4m7-10m smile

(upravil rvx73 25. 10. 2019 18:44)

Re: Danwatt ...

Danharde, za chvíli Ti z toho udělaji velín k jaderné elektrárně, uvidíš wink

Minimálně ALPS s motorkem a dálkový ovládání by to chtělo

---------

Ale abych jen nekritizoval: Willi, pěkná krabice - za litr to jde. Bylo to i s chladičema?
Kde si je možné něco takového objednat?

Re: Danwatt ...

chladice uz som pisal par stran dozadu su tieto:

https://www.tme.eu/cz/details/sk42_50_s … lektronik/

krabicu spravia v dnesnej modernej laserovej dobe na "kazdom rohu" ale teraz som daval sem, lebo maju aj lakovnu:

http://www.ncwega.cz/

Re: Danwatt ...

Kdepak, nejhezčí bastl ve významu slova bastlit má microlan. smile

Ale co se týká desingu, jeho funkčnosti, vymakanosti konstrukce z hlediska přístupu a opravitelnosti a minimalizaci kabeláže, tak tady p.Jandu zatím nikdo nepřekonal, jeho Z-1 je v tomto "zatím" neporažena. smile (a to i přesto, že Danwatt jde parametrově dál).

Takže, zatím "nestíháte" chlapci. smile

Re: Danwatt ...

therion konecne som sa k tomu zase dostal a pripojil konce tak som mohol otestovat aj kapacitnu zataz na ktoru si sa pytal. Skusal som len na analogovom osciloskope co mam na ozivovanie, takze je to len nafotene mobilom. 5V/div, signal square 10k, vystup 10Vp do 4R+napriamo 470n (taky mam zabudovany napevno v umelej zatazi co mam na testovanie) pri vykone cca 12W

bez kondenzatoru
https://i.postimg.cc/w3658ctv/10k10-Vp4-R.jpg
s kondenzatorom
https://i.postimg.cc/RJVw74rf/10k10-Vp4-R-470n.jpg

(upravil microlan 26. 10. 2019 7:23)

Re: Danwatt ...

Takže, zatím "nestíháte" chlapci.

Nikdo nikoho nestíhá. Danhard tu otevřel oči spoustě elektrikářů, nesmím zapomenout na Laďu BV, který 1 součástkou vyřešil poslední nedostatek té konstrukce.
Mě se díky zvědavosti daří plnit sen z mládí. Ale hlavně je to zábava,... myslím pro všechny z nás.

//Neméně zábavné bude porovnání TW40 a DW na APX555. Snad bude o vánocích více času

https://www.ap.com/analyzers-accessories/apx555/

Re: Danwatt ...

Dobový kondy jsem měl na zpomalení náběhu vyhlídnutý smile
http://www.pesimat.cz/p_info/1128-te-980-pvc-1000u-3v/
http://www.pesimat.cz/p_info/1137-tf-006-1000u-6-3v/

Re: Danwatt ...

Dnes som laboroval so zemnenim, cakal som od toho ze to bude sakra nachylne na brum ale opak je pravdou. Skusal som vsetky mozne aj nemozne kombinacie a pri pustani hudby z PC (ukostrene) to nerobilo slucku len tak lahko, musel som sa snazit big_smile

Danhard tusim si radil silovo prepojit zeme laveho a praveho kanalu pri mostiku/v zdroji, aky je v tom rozdiel oproti tomu ci tie zeme spojim v zdroji alebo na vstupe? Lebo skusal som obidve varianty a nepocul som ziadny rozdiel, v oboch pripadoch bol brum absolutne nepocutelny.

Potom som skusal davat kostru napriamo na GND, skusal som cez RC, skusal som vsetko mozne a zaujimave ze to nerobilo slucku cez PC. Neviem preco. Takze to asi spravim v 1. bezp. triede, kostru na krabicu a zvysok gnd prepojeny asi cez RC o kostru, len neviem ci zalezi ci to RC bude hocikde (napr. u zdroje kde mam na to miesto na DPS) alebo u zeme vstupnych cinchov priamo na krabicu. Pretoze videl som kdesi ze sa to tak robi, ale neviem ci by v tom bol rozdiel kde ten RC dam, asi to bude jedno. Alebo nie?

Re: Danwatt ...

to danhard: ty modrý mám, akorát 1G/10V... Takže je přibastlím nad diody a bude. Možná bys mohl doladit schéma na začátku, aby to tam už bylo pro další bastliče na první pohled.
To Will: pokud máš dvě trafa, nebo aspoň dva sekundáry, a tím pádem dual mono, tak stačí spojit u vstupu, pokud je jedno trafo s jedním vinutím, tak už se při propojování zemnění musí trochu přemejšlet. A jak zapojit země - nedávno tady tuším ve františkovým vlákně byl moc pěknej obrázek, toho bych se držel.

Příspěvky [381 až 400 z 1,503]

  Stránky: ««« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 76 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Danwatt ...

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£