Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 9 z 9)

Audioweb.cz » Sluchátka » Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

  Stránky: ««« 1 ... 7 8 9

RSS

Příspěvky [161 až 174 z 174]

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Taky zalezi co poslouchas..na metal, techno, Rammstein  ap. smile to mozna bude OK. Pro poslech akusticke hudby to nebude, hudbu to rozplizne a rozpatla..detaily, prostor. Hlavne cistota vysek dela hodne.

Web

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

No, pravda je taková, že poslech samotný je alfou a omegou každého zařízení o tom žádná, nicméně u takové značky jakou je Pass a vzhledem k pořizovací ceně zařízení, bych očekával i ty graficky znázorněné technické atributy na nějaké solidní úrovni. Ale když to máš jako stavebnici, nic ti nebrání abys to "umravnil" a lidé zde na fóru, když na ně budeš hodnej ti rádi poradí, věř jim. smile

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Je klidně možné, že v mém odkazu narazili na kus, co se nějak nepovedl. Postav to a uvidíš. smile

(upravil reeb 8. 7. 2023 18:49)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

HRDSTL napsal:

Takato recenzia na obyč. fore nie je smerodatná

https://www.audiosciencereview.com neni to obycejne forum, ty mereni maji zmakle...

Pass je sveraz, prosnuly svymi spatne mericimi vyrobky sazejicimi na obvodovou jednoduchost. Casto je to kategorie technicky odpad.
Ale renome znacky, vysoka cena a zaobaleni do esoterickeho popisu udela sve.. smile Pokud jsi to ale slyšel a libi se ti to, proč ne. (v porovneni treba s TPA6120)

Web

(upravil BV 8. 7. 2023 19:36)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Úplne iné grafy...  smile

Fig.4 Pass Labs HPA-1, headphone output, THD+N (%) vs 1kHz output voltage into 30 ohms.
https://www.stereophile.com/images/716PHPA1fig4.jpg

Ale však rob ako myslíš.. Sú to tvoje peniaze , tvoj čas, bude to aj tvoja skúsenosť..

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

HRDSTL - chápu tvé nadšení pro určitý "zábavný" zvuk. Ale musíš počítat s tím, že ne každý bude sdílet tvé nadšení. Zejména když měření takového výtvoru není zrovna nejlepší. Nejdříve to kompletně postav, zprovozni a pak nějakou dobu poslouchej. Pokud budeš spokojen, tak klidně napiš svoje dojmy. Nezapomeň, že volba sluchátek ovlivní zvuk asi nejvíce. Škoda, že jsi nezaložil samostatné téma pro tento amp.

Jen takový poznatek na závěr. Ne vždy hraje skvěle to, co skvěle měří. A také naopak wink

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Jedna část lidí chce zkreslený zvuk, druhá nezkreslený smile Dala by se druhá harmonická zvednou nějak uměle? Sepnout někde nějaký odpor třeba.

(upravil rvx73 8. 7. 2023 21:20)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Kotel: Si postav lampáček - z triod

https://www.analogethos.com/post/unders … distortion

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

lampáček ani stavět nemusí, dnes ho do 2k koupíš, akurát nevím jestli je to ten správnej "hájend".  wink
https://kytary.cz/mozos-m08e/HN214052/

(upravil dawsoo 9. 7. 2023 11:02)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

U toho páse je to o tom že je v single ended áčku nemá celkovou NFB,což hraje o dost jinak než "klasická a obvyklá" řešení. Které ale při stejně blbých číslech THD ale spektrech s rozvojem hrají příšerně. Rozdíl dělá patrně to, že absentují vysoké harmonické a to je asi ten důvod proč se to hodně hifistům líbí. V originálu PASS je blbá je hlavně ta síťová padesátka/šedesátka a její násobky,to ostatní je cílová vlastnost a není to zas tak hrozný,jsou mnohem horší.

Cenovka 3700USD se samože slušně komentovat jako u většiny podobnýho hajent harampádí fakt nedá. big_smile
Ale jako diy, nebo si to pujčit,čistě na zjištění co a jak ,proč ne, kdo si to sám opravdu nezkusí tak neví nic.
https://www.audiosciencereview.com/foru … iew.39286/

Lampáče jsou parametrově často ještě mnohem mnohem horší.
https://www.audiosciencereview.com/foru … -amp.8273/
polepšili se "hovni" s šitem mk2?
https://www.audiosciencereview.com/foru … -amp.8357/

Nechápu že má někdo tu drzost vůbec vylézt s něčím tak mizerným na trh,když sluchátkáč je obvodářsky asi ta nejjednodušší disciplína, kde při aspoň minimální kompetenci konstruktéra, lze poměrně snadno dosáhnout slušných hodnot parametrů.

Někdy mi fakt příjde že ty hajent firmy se sázej za vydatné podpory tzv "hyfy recenzentů", kdo z těch blbejch hifistů dokáže vyrazit větší prachy za co největší sračku a skvěle se u toho bavěj big_smile Proto takové věci patří na okraj max jako guilty pleasure exotika,nikoli jako vážně míněná cesta.

Není co dodávat...

(upravil BV 9. 7. 2023 12:02)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

bavime sa tu o originále HPA-1, ktorý nikto z vás nepočul (vrátane mna), a hejtujete na základe meraní.

Merania sú fakt, ktorý  neprečurajú žiadne kecy nadšených " recenzentov" o zvukomalebnosti.  A to je pre mnohých  " audiofilov" problém roll

(upravil dawsoo 9. 7. 2023 13:24)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Každej si asi musí tu svou cestičku holt prošlapat sám,přímo HPA1 slyšet ani netřeba,nakonec to ani nedělal sám velký Nelson, ale stačí slyšet věci hodně podobný topologií, včetně jinejch pásovin (zesáky na budky a preampy) a zvuk je charakteristicky typickej pro danou danou topologií, měření na to jen zde víceméně ukazuje. Jsou horší věci a prasárny než jsou minimalistický pásoviny.

Nicméně si nemyslim že tady s tím HRDSTL máš moc šancí pochodit,maximálně si tu z tebe budou lidi dělat srandu,s pásem zkus spíš lampáčskou sekci nebo pocitářský fora.  Ty tvý různý pokusy a hledání sleduju už dýl,proč ne dává smysl si věci sám vyzkoušet,jen moc nerozumím tomu že často utrácíš za "drahý" součátky v zapojeních co diplomaticky řečeno nestojej za moc a nebo kde to nedává vůbec smysl,neb úzký hrdlo je vždy zcela jinde.

Není co dodávat...

(upravil dawsoo 11. 7. 2023 21:46)

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Chápu a rozumím uraženej chlapec..

Snad jsi si proboha nemyslel, že tě tu budeme plácat po zádech za podobný nesmysly a pokusy,passovinama si asi prošel každej ) navíc tohle není ani nic od passe ale recyklovanej obyč obvod (něco topo velmi podobnýho jsem tu prodával nedávno v bazaru za nějakých dvanáctstovek českejch a měřilo to o nulu líp ale s podmínkou precizně spárovaných trandů).

Drtivá většina lidí co něco pájej, potvrdí že tohle je cesta, která nikam nikdy nevedla a kterou už většina lidí tady má dávno za sebou. Ten pass je typická předražená sračka, která není ani zkonstruovaná aspoň pořádně (toho bordelu z napájení tam je prostě fakt moc a parametry při zátěži jsou za 3,7k USD ostuda. Z tvý reakce, což chápu, je vidět žes asi tohle nechtěl slyšet,ale to není přeci můj problém (a mě podobných) ale tvůj že těžce snášíš kritiku když tu předkládáš podobný srágory . smile

Tvý pohrdání ASR kde jsou kompetentní a hlavně opravdu nezávislý testy tím nejlepším dostupným měřícím HW současnosti (APx555 a Klippel) a vyzdvihování inzertního katalogu Stereophile s měřením (AP starý generace a pravěká MLSSA) kde nic není vidět... jako fakt vážně?

Pokud odhodíš ego a necháš si říct tak moje rada zní:
Nebuď zaseklej ve sračkách typu "nepovedený klony rádoby hajentu z aliku/ebay" zkratky neexistujou a nauč se raději aspoň základně měřit a pak postav raději něco pořádnýho,jako laco nebo willi třeba co bude dávat nějakej smysl a nebude to jen mrhání součástkama a bude ti nakonec dělat větší radost i tobě.

Věř že pak i reakce možná budou možná blíž tomu co by sis ty přál big_smile

Není co dodávat...

Re: Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

jardag69 napsal:

Hudba by měla být hlavně o emocích. Pokud takhle výrazná 2h zlepší požitek z hudby, tak s tím nemám nejmenší problém.

Pozitek z hudby mi zlepsi 2 decky červeneho , ale proc by to mela delat vyrazna 2hrm, ktera v zaznamu neni a tudiz tam nema co delat? : )))))

Příspěvky [161 až 174 z 174]

  Stránky: ««« 1 ... 7 8 9

Audioweb.cz » Sluchátka » Stavba Hi-End sluchátkového zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£