Téma: TWR projekt od vedľa
Pôvodne som si vzal do hlavy že urobím nejaký projekt s veľkým zvukovodom z masívneho dreva. To mi teda nevyšlo čo je možno aj dobre, lebo by s tým bolo viac práce. Takže som sa rozhodol na skúšku urobiť projekt TWR od Mabata. Mal som takú predstavu akú sa mi podarilo aj zrealizovať, len na začiatku som si nebol istý či sa mi to podarí, preto som chcel niečo cenovo prijateľné, ale aj zvukovo na dobrej úrovni.
Ozvučnice
Materiál ozvučníc je z masívneho duba š. 23, h. 43, v. 125 cm, použil som nelepený materiál to znamená každá stena je z jedného kusa okrem jednej, chcel som to mať takto kôli kresbe. Hrúbka stien 25 mm, zvnútra komplet oblepené kobercom so stojatým strihaným vláknom a počítam s tým, že to do určitej miery tlmí rezonancie stien. Snažil som sa dodržať objem 2x 40 l. Ozvučnica je uzavretá čo sa mne osobne páči hlavne preto, že mám menšie obavy z možného dunenia.
Technické údaje
Počet pásiem: 2,5
Objem: 2x 40 l
Impedancia: 4 Ω
Citlivosť: 90 dB
Frekvenčný rozsah: 38 - 20 kHz
Meniče: 2x Visaton WS20E/8Ω + Dexon BRT 25/30/01,8 + zvukovod Dexon BRX 25/03 (v mojom prípade vyrobený z dreva)
Zvukový prejav
Zvukovo to bolo to naj čo som zatiaľ dom a mal. Čistý prejav, dobre počuteľné detaily a podanie priestoru, dostatočne hlboké a tuhé basy. Výkonovo schopné rozhýbať aj betón na prízemí. Myslím, že keď sa niekto rozhodne postaviť práve toto tak za tie financie to nebude ľutovať. Mńa tento projekt so všetkým vyšiel na nejakých 450-500 €.