Téma: B&W P6 tweeter

Na tweetri P6 vyschol ferrofluid. Po opatrnom rozobratí, som ho pomocou pásiku z kreditky a filcu dočista vydoloval.
Mal konzistenciu starého skryštalizovaného medu. Myslel som, že kúpiť náhradnú náplň v blízkom okolí nebude problém, ale je.
Hrať bez ferrofluidu nechcem, lebo si myslím, že okrem tlmiacého účinku ešte aj chladí.
Prosím tých, ktorí sa už s takýmto problémom stretli, aby mi poskytli dobrú radu.
Ak by mal nebodaj niekto aj náhradnú náplň, tak
zlatom vyvážim. Ďakujem za každú radu a pomoc.

Re: B&W P6 tweeter

Pán Antonio ďakujem za link, ale nie som speakers zbehly, takže som nepochopil, či si mám vybrať z ponúkaných tweetrov nejaký ako náhradný, alebo len jeho magnetický obvod a implantovať ho do obalu tweetra P6. Myslím si, že je skôr priechodné naplniť priestor v mg obvode tweetra P6 novým ferrofluidom. Ale kde ho zohnať, že?
Podľa vašej reakcie so vytušil, že ani náhradne tweetry pre B&W P6 už nie sú dostupné a ani ferrofluid pre ne nie je v rámci  EU na predaj.
Niečo som na nete zachytil na niektorých fórach, že sa určitý čas s úspechom nahrádzali typom Sinus Live Neo 25S, ale aj ten už vybehol z predaja. Som tak akosi bezradný.

Re: B&W P6 tweeter

Promiň, promiň, to patřilo jinam. Každopádně zkus třeba neomag.cz.

Re: B&W P6 tweeter

Řešil jsem to u jednoho B&W taky, a ještě u jedněch studiových kalot. Nezkoušej používat ferrofluid, určený pro pokusy s mag. polem, je většinou vysýchavý a ke všemu má malou teplotní odolnost.
Když jsem to sháněl, tak jsem našel, že ty běžné levné oleje vydrží max. 90 stupňů C, některé speciálnější 130-150, a taky rozdíly ve viskozitě atd. jsou značné. Nakonec jsem sehnal originál ampule ze servisních kitů od Peavey, cena asi 15 USD za 0,25ml. Trochu je problém nadávkovat, kolik toho do mezery dát.

http://www.ebay.com/itm/Ferrofluid-Kit- … 460ff85882

Web