Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Pomoc prosim so sustavou v aute

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: Pomoc prosim so sustavou v aute

ahojte, som tu nový, ani neviem či som toto dobre zaradil..

Mám problém s mojim seat leon radiom, to hraje iba keď je naštartované auto, keď je totiž zhasnuté, tak hraje spôsobom -hraje, nehraje, hraje, nehraje.. Predstavte si, že by ste zvyšovali a znižovali hlasitosť v intervaloch približne ako bije ludské v srdce
pravdepodobne to s tým súvisí, keď sa pri zhasnutom aute snažím nastaviť hlasitosť, tak preskakuje 5-9-14-16 a podobne

a ešte jeden, mám v šoféroych dverách vyškový reproduktor ktorý šumí a v zadných dverách sa vypálil ten velký, ten ani nešumel ale po nahradení druhým reproduktor i tyk vôbec nehraje..

Re: Pomoc prosim so sustavou v aute

Zkusím odpovědět na to, co je zřejmé:
Začnu od konce:
Šum ve výškovém repru samozřejmě není chybou toho repra, to jen hraje to, co do něj pustí zesilovač. Čili se jedná o šum zesilovače, nebo zdroje zvuku (rádio - CD přehrávač).
Pokud reproduktor po náhradě nehraje, jedná se opět o závadu zesilovacího řetězce, nejčastěji koncového zesilovače. Bývá časté, že buď "odejde" koncový zesilovač a "vezme s sebou" i reproduktor, nebo naopak shořelý (zkratovaný) reproduktor zničí zesilovač.

Regulace hlasitosti je nejspíše problém s napájením.
Předpokládám, že tam nemáš chybu, že by to nebylo napájené po vypnutí auta vůbec. Pak to může být rozdílem napětí v palubní síti při chodu motoru (kolem 14 V) a při zastavení (cca 12 V). Můžou to ovlivnit i kabely napájení s nedostatečným průřezem mědi, kdy zatížený zesilovač odběrem desítek ampér srazí napájení pro regulátor, ten ubere hlasitost, ampéry se zmenší, regulátor má najednou dostatečné napájení a pustí signál do zesilovače a ten odebere desítky ampér........  Snad třeba takto se to může opakovat.
Určitě nějaký specialista autohifi bude mít s tím praktické zkušenosti.

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Pomoc prosim so sustavou v aute

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£