Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 5)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Koncepce sloupových reproduktorů

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5

RSS

Příspěvky [81 až 94 z 94]

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Je pravda, že kvalitně provedený opravdu vysoce lesklý lak je v interiéru dost rušivý - odráží se od něj všechno a samotná bedna zaniká. Někomku se to moc líbí, někomu ne.
Doma takového lesku a rovinnosti povrchu, jako na vizualizaci nedosáhneš. Zkus si to vykreslit v polomatném provedení - je praktičtější na údržbu a mnohem snadnější na výrobu.

Web

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

S tím vysoce lesklým klavírním lakem na bednách je to podobně jako nedávno ve vlákně o politurovaných skříních a poněkud vzdáleněji podobně jako ve vlákně o leštěných nerezových deklech na trafa.
Vysoký lesk je atribut pracnosti drahoty a luxusu do pečlivě udržovaného prostředí a proti tomu jdou praktické poznatky, že v běžné realitě je účelnější něco víc sedláckého až garážního. Krajním protipólem je životní prostředí našich indiánů.

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Tady je polomatná černá
https://lh5.googleusercontent.com/-XgxTsheO758/U96jkllskbI/AAAAAAAAAGo/Ub5lapLnIiw/w958-h539-no/VMaudio%2B8.png

Pak jsem zkusil bílou (sice jí někdo zavrhuje, ale i na klavíry Petrof jí používají viz obrázek)
https://lh5.googleusercontent.com/-AcW_5YirEoA/U96jkf6dy3I/AAAAAAAAAGk/4X54rrwGezI/w958-h539-no/VMaudio%2B9.png
možná bych jí dal trochu více lesku

A teď jedna brutální barva big_smile, radši jí sem dam tak, aby se nezobrazovala big_smile. Udělal jsem jí jen ze srandy, jak by to vypadalo.
Jen na vlastí nebezpečí big_smile
Tuto barvu na mých bednách určitě neuvidíte, ani kdyby mi je check nabídl zadarmo big_smile (jedině, že bych je hned přebarvil).

(upravil mordoo 4. 8. 2014 9:53)

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

nevymyslaj a daj tam ciernu. smile podla mna toto je uz trocha malo leskle. Myslim ze real bude lesklejsi a lepsi.

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Práveže na mňa dosť zapôsobily tie biele/šedé bedne, spolu s čiernymi meničmi to vytvára zaujímavý kontrast:) Ale samozrejme je to na staviteľovi.

(upravil check 4. 8. 2014 16:31)

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Za mě černý polomat bez předních lišt. Ve skutečnosti bude přecijenom o něco více lesklý a v jednoduchosti je krása.

Web

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Osobně mám doma vlastnoručně dělané stříbrné (spíš matné, než lesklé smile ) 3P a líbí se mi to tak, ale k tomu "dřevu" jde lépe černá.

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

A šroubky černé a nebo mosazné ? Ono je to celkem sice jedno, jelikož ty se dají vždycky vyměnit.

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

já bych se klidně nebránil zkusit kombinaci černý polomat + bílý polomat na ty boční panely (nebo obráceně... obývákový bedny v bílém laku mě poslední dobou hodně lákají), klidně zkombinovat s bílými (černými) lištami v přední desce, (ale to spíš proto, že osobně dřevěné dekory na bednách už moc nemusim).

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Já bych černou lesklou nezavrhoval.
http://s15.postimg.cc/u21zcw12z/lesk_repro_02.jpg

(upravil BlackRider 27. 9. 2014 9:56)

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

reta> Nádhera, tak se mi to líbí. Akorát ty výhybky by si zasloužily lepší. "Nemohl" bych žít s pocitem, že se z toho dá vymáčknout víc.

Za mě jednoznačně varianta s hrubým nástřikem matné.
http://s10.postimg.cc/443bsqcuh/VAR.jpg

Web

(upravil reta 27. 9. 2014 20:04)

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

IMHO, mě se ta kombinace s tím dřevem na té PC simulaci nějak nezdá. Je to takové bez jiskry, mdlé. Skus nasimulovat dřevo napuštěné červeným hydrovoskem. Kdo byl na vojně a hydrovoskoval parkety tak zná. Možná by se dal nahradit nějakou současnou lazurou.

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Ono je rozdíl mezi simulací na PC a realitou, to že je to bez jiskry může být (a asi i bude) nevhodně zvoleným pozadím.
Jinak bohužel letos se stavba nekoná, jelikož došlo na důležitější věci bohužel, ale po vánocích začnu možná už pracovat na bednách podle checkovo dokumentace.

(upravil IvoB 1. 11. 2014 0:24)

Re: Koncepce sloupových reproduktorů

Dobrý den,
nějak se poohlížím po řekněme vhodném projektu, nebo stavebnici 3p sloupových reprosoustav a toto je jeden z projektů, který mne docela zaujal. Po zvukové stránce jsem VMA-I SL neměl zatím možnost slyšet, ale věřím, že pokud bych je slyšel hrát naživo, byly to nejlepší reprosoustavy, co jsem slyšel. Zkušenosti totiž zatím mám pouze s Teslou případě TVM, konkrétně malými 2p Tesla ARS 9204, jedněma samodomo 2p Teslama s výšákem ARV 081, basák netuším, jaký tam je (stavěl je otec), 2p AQ 75 a kamarádovými 3p Tesla ARS nevím jestli 1058 nebo 1054 + nějakýmy těmy krabičkami k domácímu kinu, co ani reprosoustavy nenazývám. Ale po vizuální stránce si dovolím říci, že busterova verze se mi líbí víc než originál VMA-I SL (za mě černá lesklá s mosaznými páskami, ale je to jen můj subjektivní názor, ikdyž možná bych zvolil spíš něco mezi tou lesklou a matnou. Ten mat mi přijde už moc matný, ale je to pouze vizualizace).
Checku, na stránkách VMA uvádíte cenu za stavebnici 1 páru reprosoustav 21 900,- Kč. Chci se zeptat, zda tuto cenu chápu dobře, že je v ní zahrnuta cena repro, dokumentace, součástek výhybky, kabeláže, tlumení a terminálů. Případně, co všechno je v této ceně ještě zahrnuto? Dále na kolik by vyšla sada na jeden pár repro obsahující pouze repro, součástky výhybek a dokumentaci. Umožňuje výhybka případnou modifikaci na zapojení bi-amp?
Za veškeré odpovědi předem děkuji. Chtěl bych si totiž časem postavit nějaké pěkné sloupové reprosoustavy, ale vzhledem k tomu, že s tím nemám žádné zkušenosti, tak se poohlížím právě po stavebnicích a již hotových projektech. Můj záměr je plnohodnotné sloupové 3p s cca 8" - 10" basákem, 5 - 6" středem a 25 cm výškovou kalotou, zatížení 100 W původně do 8 ohm, 35 - 40 l v případě basrefexu, cca 80 l pro uzavřenou ozvučnici. Zesilovač je zatím Technics SU-V300. Do budoucna plánuji něco lepšího, asi také nějaký osvědčený projekt, či stavebnici. Chci se dále ještě zeptat. Docela se mi líbí zvuk starých Tesel, kvazikomplementárů. Teď u mě krom Technicse hraje právě konec ze Studiomixu 6-132. Vím, že je to docela zastaralá koncepce, ale ten zvuk mně přijde takový příjemně sametově teplý (nebo jak to vyjádřit), ne takový sterilní, jak třeba u toho Technicse. Jsou tyto repro k podobnému zesilovači vhodné, nebo se mám poohlížet po něčem jiném?

Příspěvky [81 až 94 z 94]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Koncepce sloupových reproduktorů

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£