Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: BR, Vyhýbka

Dobrý večer,
předem si přečtěte tohle. Nevím proč, ale mám menší problémy se sluchem, že zas tak moc dobře neslyším (proč to píšu? Čti dál!) a tím pádem, když přede mě postavíte nějaké např. B&W reproduktory a vedle dáte nějaké genius, tak pro mě budou hrát naprosto stejně..

Asi před nějakou dobou jsem si chtěl udělat radost v podobě nějakého levného subwooferu a bohužel jsem dal hned na první radu tady a koupil HW-2030 ( ty blbé řeči si nechte do hospody, co jsem četl v tématu TheLastUnicorn : tak že ARN66xx nebo 226-03 (05) jsou ještě horší.) a potom následoval vážný úraz, co mě znehybnil.
Tak jsem se zase do toho pustil zase teď, oprášil a připravil zesilovač s TDA7293 a po pár hodinách jsem si doma udělal kopii reprobedny, avšak uzavřenou : http://www.jamo.com/speaker-types/subwo … sku=SUB210   ( ještě ji musím pořádně zatmelit apod. Celkový objem mě vyšel 23L včetně výztuh apod. )

K této reprobedně mě zajímá jen tohle: jestli jako jamo mám umístit reproduktor směrem do země a dát na gumové nožky, nebo to dát klasicky, aby trčel dopředu + jestli by byla ta možnost u tohoto repra (vidím v něm SAL SBX 2030 ) použít bassreflex za docílením většího "dunění" - jenže to bych asi musel dělat způsobem "na prasáka" big_smile. ( jo jasně, je mě jasné že to musím vyzkoušet a co se mě bude víc líbit, tak to nechat – ale zajímá mě váš názor )

Na poslední věc bych se chtěl zeptat a to je Aktivní výhybka (ano aktivní, pasivní nechci). Co jsem se zatím tak díval po Googlu, tak jsem našel http://kuc.cz/m3b0lt    -> splnilo by mě to přání, aby to vše hrálo do nějakých těch 120-200 hz ?
(  !! audiofil ať dál nečte !! )
Na závěr bych jenom chtěl říct, že já se v audio nějak nevyžívám a je mě naprosto u prdel* jak to hraje. Např. moje aktuální spokojenost je tohle: bedny o 13L z dubového dřeva, BR a zesilovač z SP-HF1255A  a v tom hraje http://kuc.cz/bx2x80  (jen 13cm. Kdo by to čekal, ale když jsem do nich pustil poctivých 80W do každého, tak membrána nevystřelila metr do vzduchu, ale hrálo to celkem dobře dle mého)

Re: BR, Vyhýbka

No a jaks dopadl?

Re: BR, Vyhýbka

I. odstavec příspěvku říká a vysvětluje naprosto vše...i já mám subjektivní dojem že všechny bedny hrají přibližně stejně a plané debaty na fórech toť ryzí spekulace a velký kus psycho audio sugesce či jinak sebeklamu.

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£