Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NZC420 Problem stereo

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Tesla NZC420 Problem stereo

Zdravicko, chcel by som sa spytat ci sa niekto z vas nestretol stymto problemom. Pri pusteni platne v rezime Mono vsetko pekne hra, po zatlaceni gombika Stereo zacne hrat pravy kanal silnejsie a cca tesne pred polovicou Volume sa zacne ozyvat z reproduktorov hukot ktory sa sucasne s pridavanim volume zvysuje.Robi to len na Stereo a len pri hrajucej platni, na zaciatku ked nehra hudba, medzi pesnickami a na konci platne ten hukot dost pocut.Ked prepnem na mono reproduktory hraju zvukovo rovnako, bez hukotu. Kondenzatory vymenene.Nemoze to robit trafo zeby to rusilo?Za kazdu odpoved vopred dakujem.

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

Pri stiahnuti Basov ktore su cca nieco za polovicou hukot zmizne.

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

Kde máš repráky? Nechytá ti to vazbu?

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

No repraky mam cca 2m na kazdu stranu od gramca.Ten hukot je presne ako keby to chytalo spatnu vazbu.

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

A gramec a repráky máš na stejném kusu nábytku, nebo v nějaké sestavě která se dotýká. Tak to bude zpětná vazba a pomůže dát jinam repráky nebo gramec, nebo  zkusit jedno nebo druhé něčím podložit aby se mezi gramofonem a bednama přerušila vazba. Ono se nejspíš chvění z reprobedny asi přenáší na gramofon a máš to tam. A nebo je chyba v zesilovači. Vyzkoušej, uvidíš.

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

No vyskusal som dat reproduktory do inej miestnosti nepomohlo, ked zapojim iny zdroj signalu vsetko pekne hra ziadny hukot. Ten hukot je pocut len pri platni v rezime stereo pri prepnuti do mono hukot zmizne.Prenoska je nova Ortofon 5 tak neviem kde by mohla byt chyba, je to dost otravne pocuvat hukot medzi pesnickami.Mozno by pomohlo prekablovanie prenosky, ale neviem co tam dat za kable.Original su tam take medene-lakovane v gumenej hadicke.

(upravil Yamaha600 31. 1. 2014 13:10)

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

Pochvalen bud Jezis Kristus.Tak som to poriesil vymenou kondenzatora pre motorcek+novy sietovy kabel 3zilovy+uzemnenie. Uzemnenie-http://imgupload.sk/images/b/3/b39yiijp8mdnp50qyk0k_thumb.jpg a zapojenie http://imgupload.sk/images/8/x/8xmseyqntsh6b4yubprf_thumb.jpg

(upravil maxell 24. 2. 2014 19:07)

Re: Tesla NZC420 Problem stereo

Při uzavřeném plexi krytu gramce musí zpětná vazba vymizet nebo aspoň omezit...podlož bedny tabulí polysyténu cca 50 mm pro tlumení vibrací no a potencáky zesíku prostřikni kontoxem nebo lépe vyměň za nové stejných hodnot. Zrovna tak přepínače. Ten třetí zemnící fous síťového přívodu jsi zapojil v gramofonu kde ? Ááá už vidím na fotce.

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NZC420 Problem stereo

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£