Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

Téma: Úprava Qts

Prý jde měnit Qts subwooferu směrem dolů zakrýváním otvorů v koši reproduktoru nějakou speciální tkaninou která jde profouknou. Není to blbost ? Co by to mělo být za tkaninu ? mě se zdá i kdyby to blbost nebyla že to bude navíc zvyšovat Fs což nechci.

Re: Úprava Qts

môže to byť pravda ale Fs to bude určite zvyšovať... aby ti kleslo Qts tak musí sa posunúť "hrb" na impedančnej charke z ktorej ho dopočítavaš, čiže aj Fs... ak správne uvažujem

Re: Úprava Qts

Podle mě je veškerá tahle "alchymie" úplně na hov*o. Pořiď si radši reproduktor s lepšíma parametrama. Pokud máš reproduktor co má moc vysoké Qts pro použití v BR ozvučnici a čekáš že zalepením děr se tenhle fakt změní tak na to zapomeň. Pokud jde o pokus pro zajímavost (a poučení) tak budiž.

Re: Úprava Qts

No možná by to šlo, ale opravdu si to neumím představit. Zeptej se dawsooa, ten by o tom něco mohl povědět a klidně veřejně.

Web

Re: Úprava Qts

davat nejaky tkaniny jako tlmeni primo za repro ma smysl v BR 2p, ale¨ze by se menily vlastnosti bedny potazmo repro nejak znatelne jinak, nez kdyz je tlumeni v bedne umisteny jinak si nemyslim a ze by to bylo duvodem, proc se tam davaj si nemyslim uz vubec...

(upravil opamp 7. 10. 2007 10:24)

Re: Úprava Qts

Dělalo se to. Používal se molitan nějaký "definovaný" tloušťky. Ve starým modrým amárku věnovaným stavbě reprobeden s tím byl i nějakej návod (bassreflexová bednička s nějakým fullrange ARN4xxxx).

Využívá se toho, že Qts je daný "paralelně spojenou" "elektrickou" Qes a "mechanickou" Qms složkou, to tlumení stáhlo dolů Qms.

Víc než souhlasím s tím, že nejlepší je stavět s repráky, který mají potřebný parametry už od výrobce. V roce 1984 a totalitním ČSSR se holt muselo improvizovat.

Web

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£