Téma: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Bratr mě poprosil o upgrade svých beden.Je to můj projekt z úsvitu mého bastlení.Tenkrát jsem "neměl šajn",tudíž všechno na hovno.Jako výška je tam nějaký Tonsil,jako střed ta Beyma,a na basech dvě ARN 226 isobarik push pull v subozvučnici za sebou.Vyhybka je buď univerzál nebo něco spočítaného podle odhadnutých dělících kmitočtů.
V dnešní době jsem schopen zapustit,odměřit a odsimulovat,nicméně jsem na ten střed od Beymy slyšel jen samé špatné věci.A teď přemýšlím,jestli má smysl pokusit se bedny vylepšit lepším středem nebo to neřešit.Co vy na to?

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Nebylo by místo ankety lepší, si tu Beymu změřit, co umí, a podle měření a toho co od ní očekáváš, se rozhodnout?

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Taktak. Ale odhadem k tomu zbytku to bude v pohodě smile

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Jde o to jestli se s tím patlat.Já vím že anketa je k hovnu.Třeba Check je pomluvil maximálně,Antoniovi se taky nelíbili.Nicméně,jak píše Zorg,asi to bude adekvátní k tomu zbytku...

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Dal bych jim druhou šanci, vteda to bylo o pocitech bez dobrých podkladů.

(upravil BlackRider 10. 11. 2013 22:28)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Hlasování k ničemu. Jedině, že by tu byl někdo kdo Beymu měřil. Proveď měření a uvidí se.

Edit: Kde je Check pomluvil? Možná má důvod, ale jak říká Zorg, k tomu zbytku to může být adekvátní reproduktor.

Web

(upravil sinclair 11. 11. 2013 8:25)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Jestli tedy mohu - s dovolením - něco dodat, tak tedy:
Měření a to od různých lidí se dají dohledat na netu, možná snad i v archivu Beymy /to jsem nezkoušel/, ale moje osobní zkušenost s těmito měniči je dobrá. Používal jsem je jako relativně výkonné a nezkreslující středy do velkých třípásmových soustav /zbytek také Beyma/ pro poměrně náročné, finančně zajištěné, ale rozhodně ne hluché zákazníky - ještě když jsem na to měl čas, samozřejmě. Dneska bych byl tak maximálně schopen nechat si vyrobit skelety i s povrchovkou, namontovat reproduktory a výhybku si nechat odladit třeba od Godze, což je nesmírně chytrý chlap se spoustou zkušeností /tím samozřejmě proboha nechci podceňovat ostatní/, na víc se časově nezmůžu.
Dřív jsem si skelety, povrchovku a i výhybky dělal sám/ano, klidně se smějte/, ale všechno na uši podle konkrétních požadavků zákazníků, jakou má mít bedna charakteristiku a co zákazník nejčastěji poslouchá a s jakou poslechovou hladinou - vážná hudba, univerzál, rock, pop, metal nebo i dokonce folk/. Bez náznaku jakéhokoli chlubení musím konstatovat, že ve všech dvanácti párech takovýchto zákaznických beden se mi to povedlo a slouží jim dodnes, samozřejmě včetně zmiňované 6B30P.
S výhybkami byla trochu otrava, přiznám se, že jsem v dosti případech vyšel z továrního doporučení, protože si nemyslím, že by konstruktéři a návrháři u Beymy byli blbci, jak si to myslí třeba nablblý Check, který se ještě před pár lety vyptával na různých webech jak malý kluk a dnes dělá mistra světa/, jen jsem doporučený konkrétní filtr k danému měniči opatrně a zdlouhavě upravoval a pak nechal měřit jako celek podle zákazníkem zadané charakteristiky beden. Ve výsledku byli naprosto všichni spokojeni, proti zvuku, nebo vyzařovací charakteristice celých beden, nebo konkrétně 6B30P absolutně nikdo neměl a dosud nemá žádné námitky.
Tato zkušenost mě vede k přesvědčení, že je to dost slušný reproduktor, svými kvalitami dost převyšující zbytek, co tam Anti má instalováno.
Jsou to moje zkušenosti z praxe a dokážu pochopit, že někdo může mít jiné. Proto prosím tento příspěvek neberte jako nějaký chvalozpěv, každý měnič má svoje mouchy, některý větší a slyšitelné, některý menší a podle toho je potřeba s ním pracovat.
http://profesional.beyma.com/pdf/6B30PE.pdf

P.S. : Na spodkách jsem používal rovněž mnohými neoprávněně zatracovaný 12BR70. Naprostá spokojenost, stejně jako s upravenými T2030.
        http://profesional.beyma.com/pdf/12BR70E.pdf

P.S.2 : Vybavuji si ještě jednu věc - téměř všechny mnou takto vyrobené soustavy pak byly provozovány se zesilovači Akai, Denon a Luxman vyšších 
           tříd, i když já je testoval, upravoval a poslouchal s mírně upraveným zesilovačem DPA440 s řadičovým Moskalou, který ode mne pak jeden ze
           zákazníků koupil i s bednami. Byla to DPA440 na originálních bílých deskách z FoxAudia, takže jsem si je ani pro vlastní potřebu nestihl obšlehnout smile

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Kdysi jsem si 6BP30P za nějakým lowcost účelem kupoval a měřil. Po měření jsem ji zase prodal. Ano, je to docela citlivý reprák, ale to je asi jediná věc, která je na něm dobrá. Pod 120 Hz tomu leze zkreslení posupně z 1% až na 10%, nad 1kHz tvrdě limituje  - zkreslení vysokými harmonickými, nad 1,5kHz pak dosahuje zkreslení asi 2%. V absolutních číslech by to zase tak vadit nemuselo, kdyby tenhle reprák neměl 6+ harmickou tam, kvalitní reprák nemá ani třetí. Hrbatější reprák byla snad jedině nějaká stará Tesla. Použitelný by byl pro mě jedině asi do 4 pásma se složitou výhybkou. Složitá výhybka pak ale bortí smysl celé levé konstrukce. Domnívám se že Hadex Q314 315 316, Dexon IRB 16 nebo nejlépe Beyma 5MP60N v hifi udělají lepší službu. Pokud se přestanete přebírat jenom v tom, co je dostupné v čechách, tak pořád z těch levných třeba Peerless SDS 5,25" je super na domácí bastlení, ani se nemusí zapouštět.
Toto vše píšu na základě osobních zkušeností, měření se jmenovanými repro a desítkami dalších.

Před cca 7-8 lety jsem o elektroakustice, nic moc nevěděl, stejně jako jsem třeba neuměl ani nemohl řídit auto. A před dvaceti lety jsem taky neuměl číst a psát. Světe div se, povedlo se mi to naučit big_smile. Ale samozřejmě Sinclair má vždycky pravdu, takže dejte na jeho rady.

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

jak si to myslí třeba nablblý Check, který se ještě před pár lety vyptával na různých webech jak malý kluk a dnes dělá mistra světa

Trošku víc přitažený za vlasy...

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

sinclair napsal:

jak si to myslí třeba nablblý Check, který se ještě před pár lety vyptával na různých webech jak malý kluk a dnes dělá mistra světa

Když tohle napíše někdo, kdo si neumí bedny ani změřit, tak už to není ani k smíchu...leda tak k pláči... mad

(upravil Anti 11. 11. 2013 22:34)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Nerejpejte s v tom co napsal Sinclair,podstatné co je napsáno k tomu repro,a to především od Checka.

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Basstle, tak plakej, až se bude nad Buchlovem blýskat. Všech dvanáct majitelů beden s tímto reproduktorem a hudebním sluchem jsou tedy nahluchlý kobyly.
Vyřídím jim to smile

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Já plakat nebudu, nemám proč.
Plakat by měli spíš ti majitelé beden, když tobě je to k smíchu. smile

(upravil MaBat 13. 11. 2013 19:36)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Mám tu ten reprák taky (samozřejmě změřený) a s klidem bych ho použil.
Měly právě s touhle Beymou být nejmenší z Totemů, ale nějak z toho zatím sešlo. Že někdo něco říká, ještě neznamená, že to tak je.

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Díky pánové za přínosné příspěvky.Je to dva proti jednomu,což mi stačí na to abych ho alespoň poměřil a pak se rozhodl co a jak...

(upravil sinclair 14. 11. 2013 7:22)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Kurva do píči Basstle, tak co se do toho doprdele sereš? Aby sis do mě mohl rejpnout a neříct nic konkrétního k věci? Měls ten reprák vůbec v ruce a slyšels ho, že se do toho sereš? Asi těžko, páč to byl v té době poměrně drahej reproduktor, na což Ty nemáš a nikdy jsi neměl. Jsi nýmand, nula, která nic neumí a kterej sem chodí jen blbě kecat a případně rejpat do jiných. Nevšim jsem si, že bys sám něco předved, zatím jsem si jen všiml, že tu funguješ jako docela dokonalej vysavač nápadů. Ale buď klidnej, takových "kolegů" tady máš víc.
V jisté době byly na stránkách Beymy hotové odladěné projekty, které jsem si nejen co do vzhledu přizpůsobil k obrazu svému - když víte, kdo a co na tom bude převážně poslouchat, není třeba žádného složitého čarování, dělám to jako Hubert Mašín, mám kapacitní, indukčnostní a odporovou dekádu, to všechno 2x a starou měřicí soupravu Neutrik, která mi kupodivu docela dobře slouží. Znovu opakuju, že je to deset let a víc, s těmi lidmi se stýkám, vyrobil jsem dvanáct párů a jen jeden majitel ty bedny prodal /se slušným ziskem/, protože se rozved a stěhoval se do menšího, kde pro takové bedny nebylo místo. Prodal je svému kolegovi muzikantovi, který by je nevzal, kdyby hrály blbě. Až na tři lidi jsou to umělci s absolutním sluchem - to je pro mě vysvědčení, ne nějakej zapičenej Basstl, co tu jen blbě žvaní. Zatím jsem skončil, ale jestli mě ten debil bude dál napadat, budu se bránit.

Už před lety jsem Tondu varoval, že jestli se nezbaví takových podobných, jako je Basstl, web bude uvadat. Všichni dobří fachmani s dlouholetou praxí a obrovskýma zkušenostma se tu staví jen občas, protože vidí jako já, že to směřuje do kopru. Díky takovým lidem, jako je Basstl a jemu podobní. Umí hovno a z perfektního webu zbyde jen řadová žvanírna.
Tondo je mi to líto, ale muselo to ze mě ven. Máš-li pocit, že Tě tenhle příspěvek nějak poškozuje, smaž jej, budu to respektovat. Stejně jako by druzí měli respektovat to, že k jednomu cíli nevede jen jedna cesta. Ta moje byla možná otravná a zdlouhavá, ale nikomu po ní nic není, notabene jsem dosáhl možná lepších výsledků, než byly parametry původního projektu.

Web

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Na stránke Beymy sú stále hotové odladené projekty, na jeden som sa kedysi dotazoval u miestnych fachamnov ale bez reakcie, buď je tam poriadna chyba alebo tomu nerozumiem ale ten projekt sa mne osobne pozdáva.

Odkaz na projekty je tu:
http://profesional.beyma.com/ingles/recursos.php

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Mě nemůže nějakej zasranej sinclér urazit.
Voblbovat můžeš jenom ty blbečky, co ti to žerou.
Zatím vše, co jsi vytvořil, bych doma nechtěl ani zadarmo.
Začal sis sám. Urážel jsi checka, přitom jako jeden z mála opravdu rozumí svojí práci a dělá jí dobře.
Jestli považuješ Beymu za drahej reprák, svědčí o tom, na co se zmůžeš Ty.
Na aparaturu, kterou já mám doma, Ty se nikdy nezmůžeš.
Víš hovno o tom, co dělám, tak si nech ty blbý kecy o nule.
Měl by sis v 1. řadě zamést před svým prahem a dodělat a vrátit, CO DLUŽÍŠ!!
Nechtěj, abych tu vytáhnul ty desítky lidí, kterým dlužíš, případně jsi jim poslal předraženou (údajně opravenou) věc, která nefunguje...

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

sinklére jseš jen ubohej hulvát, co ojebává lidi.

(upravil mechanik 14. 11. 2013 15:07)

Re: Beyma 6B30P-Fakt je to tak zlý?

Tiež si myslím že toto neni uplne sinclairová oblasť tak by k tomu nemal nič písať alebo ked už niečo tak aspon ostatným nenadávať... No Zorg, to si dosť prehnal. Sinclair sa nezaoberá high endom (zosilnovače s pozlátenými šroubkami a 400MHz tranzistormi) ale elektronikou pre bežných ludí a v tej oblasti je jednoznačne pre forum prínos a má k tomu vážne čo povedať. No tie neopravené veci by už mal dať do kopy alebo aspon vrátiť, to je fakt.

EDIT: tiež nezabúdaj na tých ktorým pomohol a veci opravil, mne opravil velmi ochotne a relativne rýchlo DENON PMA-920, nemáš predstavu kolko je s tým práce už len s tým zhánaním malého počtu starých špičkových tranzistorov ktoré sú už roky bežne nedostupné...