Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Oprava Warwick sweet 25.1

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

Téma: Oprava Warwick sweet 25.1

Dobré ráno

tento konec mě včera potrápil mozkové závity.  Na výstupu je jen jedna půlvlna. http://img41.imageshack.us/img41/6433/warwickn.png

Něco jsem pochopil něco moc ne, jaké napětí hledat tam kam míří šipka Díky

Re: Oprava Warwick sweet 25.1

Je to celkem jednoduché smile  Báze Q11 a Q13 mají být při správné činnosti a v klidu na 0V (gnd). A emitory obou PNP budou o 0,6-0,7V výš. Tj. cca +0,7V.
Pokud se ti "rozjede" konec např. do kladna (kladné napětí na výstupu) tak by tam měl udržet Q11 těch 0,7V (přechod BE Q13 je v nepropustném stavu. Při záporu na výstupu se napětí u šipky pomocí Q13 snižuje, až do záporných hodnot...

Pokud by bylo vše OK, tak by při záporu na výstupu (z jakékoli příčiny) neměl vést Q11 a ani Q15. Tím pádem Q14 "vytáhne" konec do plusu tak, aby se přiměřeně otevřel Q11 a na výstupu byla nula. Je tam přes R97 a Q13 zpětná vazba a ta by to měla ukočírovat... Při hudebním signálu tam bude samozřejmě odpovídající úroveň napětí ...

(upravil oroginal 2. 3. 2013 12:42)

Re: Oprava Warwick sweet 25.1

vadná byla D10 a Q19 ty jsem vyměnil ale neuspěl jsem. Q14 byl zlomenej a ten jsme dal jinej  2SA1930 ( na desce byl původně Nec a1009 ). schema jsem narně hledal celej den a včera ho google ukázal hned, mít ho ho dřív zkusil bych sehnat to MJE dle schématu.

Jestli si dobře pamatuju tak půlvna chyběla už právě na bázi Q15. Ale v té době už jsem měl plnou hlavu různejch myšlenek a měření.
Ale todle by mělo jít vyřešit stejnosměrnym měřením.  Ve středu se k tomu zase dostanu. Zatim díky

Jen tak pro zajímavost
Co si myslíte o kvalitě toho konce? přišlo mi že nejsem první kdo to dostal do opravy.

Re: Oprava Warwick sweet 25.1

A můžu to psát celý znova dopr... !!! (spadla opera) mad

Schéma kreslilo nějaké tele, krásně šlusnutý napájení i s výstupem. (Nebo tam spíš nějaký čínský soudruh zapomněl namalovat diody).
Jinak je to typické učebnicové zapojení. Zatlučený kompemnzace to je teda festovně, SR toho bude asi docela minimální. Na výškách to bude hrát asi dost mrzutě..
Dále nechápu, proč je jeden kolektor diferenčáku na společným odporu spolu s VAS.
Indikace CLIPu je jen pouťové blikátko.

Re: Oprava Warwick sweet 25.1

Toho zkratu jsem si potom všimnul taky smile a hned mě napadlo kolik tam bude ješte chyb. Ano je to made in China

Odtud se už začínám trochu ztrácet : "Zatlučený kompemnzace to je teda festovně, SR toho bude asi docela minimální. Na výškách to bude hrát asi dost mrzutě..
Dále nechápu, proč je jeden kolektor diferenčáku na společným odporu spolu s VAS.
Indikace CLIPu je jen pouťové blikátko."

Dlouho jsem se v oboru nepohyboval a tak mi zkratky nic neřikaj. Je teda pravda že ani předtim jsem nebyl velkej znalec. To si dostuduju
Je to kytarový kombo tam ho ty vejšky mrzet nebudou, jen sem považoval značku Warwick za docela schopnou. To už asi dnes neplatí když je vše z číny.

(upravil oroginal 12. 3. 2013 13:57)

Re: Oprava Warwick sweet 25.1

Tak a je vyhráno.
Tranzistory v rozkmitu jsou na desce popsaný a potištený jenže obráceně (v Číně zase udělali drobnou bezvýznamnou chybku). Ten člověk přede mnou to asi otočil když tam něco měnil nebo měřil, pak ho ješte zlámal .  Ješte že jsem si to vyfotil před výměnou vim jak se mé paměti nedá věřit.

Moc děkuju za spolupráci

http://s24.postimg.cc/4sqg02hn5/2013_02_19_05_32_41_711.jpg
http://postimg.cc/image/4sqg02hn5/

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Oprava Warwick sweet 25.1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£