Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 85 z 116)

Audioweb.cz » Sluchátka » OTL sluchátkový zesilovač

  Stránky: ««« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 116 »»»

RSS

Příspěvky [1,681 až 1,700 z 2,319]

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Včera jsem reklamoval v GME to HAHN trafo. Čekal jsem, že když jim navrhnu výměnu za jiný (3VA), tak to vyřídí okamžitě. No nevyřídili.

Dneska jsem zkusil kontaktovat NT Magnetics, že bych si pořídil TALEMA toroid do plošňáku. Pominu-li cenu (327,- Kč bez DPH) tak pro mě měli 2 zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá byla, že mi prodaj i 1kus, ta špatná dodací lhůta - 12 týdnů.

A sluchátka DT990 PRO jsem dneska poptal v eshopu, tak je asi i rovnou objednám.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

S těma dodacíma lhůtama to je něco strašného...

Vím co mi to dalo za práci sehnat  dodavatele na kvalitní součástky do těch mojich modulů a kolik času to trvalo nž se vše naskladnilo.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

trochu se děsím jak dopadnou ostatní součástky z GME. Konďoury na výstup OTL jsem se tam vůbec neodvážil koupit.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

200uF/400V nabizi reeb...

(upravil reeb 30. 4. 2014 14:23)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

jj , Rubycon 220uF 400V 105°C MXY, s garancí původu http://www.rubycon.co.jp/en/catalog/e_p … /e_MXY.pdf .. rozměr 22x50mm. 20,-/ kus

https://i.postimg.cc/yWmyJ8t8/2170453.jpg

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Jak jsem na ně mohl zapomenout:-)
pošlu SZ

Re: OTL sluchátkový zesilovač

kudlibabka napsal:

kluci tak to jste si pekne "zařádili".....i moje zkusenost potvrdila,ze to co opravdu hraje nema rado /slovy dohnalikovymi/operákové DACy a zvukovky a to taky nejsem /opet cituji/zmagorenej Polak...

Pozor, já nepíšu, že operákové dacy a zvukovky jsou naprd, naopak, s promyšleným zapojením lze elektronky naprosto bez problému překonat, jen se mi líbí ta úžasná jednoduchost elektronkových zapojení...není na tom nic složitého a přitom to hraje velice dobře. Před elektronky se nehodí OPA, to je celé. 
Já nadále zůstávám silicon guy a ten DAC co chystáme bude k dispozici v polovodičové verzi (Bluestring X6) a v lampové verzi (ProXaudio). Krom USB zde budou i S/PDIF a toslink se synchronní eliminací jitteru, na které dělám a která si myslím, že bude parádní smile Srovnají se rozdíly mezi zdroji signálu a shitkový toslink z DVD bude hrát stejně jako AES z lynxu (za předpokladu naprosto stejných dat a naprosto stejného dekodování samozřejmě).

Více už prozrazovat nebudeme, jenom je na co se těšit.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

A nechcete teda místo to HAHNu koupit ty pulzáky ? Jen se mi zdá, Mirek to má na EI38 tedy rozteč 25*20 a ty pulzáky v SOSu maj jen 20*20....

Re: OTL sluchátkový zesilovač

ja nesouhlasim ze lze zvukove lampy prekonat operakama,ale tvuj nazor na to ti neberu,muze to byt i otazka vkusu...pro mne je ten zvuk z operaku sterilni,bez zivosti,kterou tomu davaji lampy...
...tesim se na ten DACs AK4399,jsi schopen rict kdy by to mohlo byt?klidne SZ...diky

(upravil jardag69 30. 4. 2014 16:38)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Už někdo přišel na to, čím jsou ty rozdíly způsobené ? Počítám, že když se ty zesilovače změří na frekvenční rozsah, tak to bude stejné a rovné jako když střelí. Zkreslení taky hluboko pod zkreslením připojených měničů. Proč je někdy ten zvuk krásně detailní a někdy mázlý ?

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Už někdo přišel na to, čím jsou ty rozdíly způsobené ?

Obvykle je to tým že vieš (vidíš) čo počúvaš smile.. Skús si slepý test. Často ľudia  "počujú" rozdiel zvuku aj po cvaknutí nikam nezapojeným prepínačom, ak poslucháč očakáva (prepokladá), že sa niečo zmení.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

jardag69 napsal:

Už někdo přišel na to, čím jsou ty rozdíly způsobené ?

https://en.wikipedia.org/wiki/Valve_sound

(upravil maras 30. 4. 2014 17:19)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Ne kluci není to tak - nebylo to placebo.  DAKO musel odjet na asi hoďku pryč a mezitím jsme právě provedli tu úpravu - odstranění celého polovodičového analogu a úpravu OTL-ka. Potom jak přijel tak jsme mu dali na ušiska  880Pro - a jeho reakce byla okamžitá: Co jste s tím provedli ? to je úplně něco jiného !!  A to jsme mu neřekli předem vůbec nic o tom že se děly nějaké úpravy, až potom jak si poslech všechny sluchátka.
Jinak pro mě je zvuk lamp naprosto jasně definovatelný i když se nasadí NFB a zkreslení je v řádů setin procenta ty flašky vždycky poznám. Ty středovýšky jsou prostě typické a nezaměnitelné  - tam vidím jasný přínos pro zvuk , perfektně prokreslené  středy a neotravující "průzračné" výšky - proto se mi lampy tak líbí !

Žádné "mikroprostory atd." prostě já to dokážu jasně pojmenovat proč stavím na lampách.

Web

(upravil Dohnalik 30. 4. 2014 17:36)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Tvrďte si co chcete, taktéž nesnáším tyhle placebáře, kdy se rozšiřují mikroprostory, zpřesňuje pravolevý a předozadní prostor a podobný píčoviny...
Jenom hluchý idiot by tvrdil, že tam změna nebyla.
A pokud si někdo myslí, že zvuk udává THD a frekvenční charka, tak není nic jiného, než naprosto neznalý nebo rejpal.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Je to jednoduché a zázraky sa nedejú.. Aby sa objektívne zmenil zvuk, musí sa zmeniť signál, čo sa dá zmerať , žiadne mimozmyslové prenosy signálu (dúfam..) neexistujú, ani tajomné "X" skreslenia. A pri lampách je tá zmena (a zvlášť vo "výkonových " obvodoch) evidentne vyššia nelinearita, vyšší šum/brum (horšie odstupy) kompresia a z toho vyplývajúci výrazný rast skreslení s amplitúdou (aj v tomto sluchátkači ,10mW-0,008%, 150mW-0,3%) a rast intermodulácií -vznik nových , v signále neexistujúcich zložiek, a to sú veci, ktoré  zaujmú na prvý dojem a sú často  vnímané pozitívne - ako nové "informácie". Ak je to subjektívne príjemné , OK, ale nie je to smer k vernosti, presnosti. Je to len určitá "ekvalizácia" podľa vlastného vkusu a  nostalgia.
Jediná objektívna výhoda lámp je v odolnosti proti vf rušeniu, ak z DACu lezie vf bordel a a blbý polovodičový I/V prevod, ktorý detekuje rušenia, sa nahradí dobrou lampou, tak to môže byť počuteľný prínos. Ale nechcem vyvolávať zbytočný flame, a navyše je to OT.
K téme- rozteče vývodov 1,8VA trafa Hahn a AC/DC zdrojov Myrra sú podľa datasheetov rovnaké.
A toto

Jenom hluchý idiot by tvrdil, že tam změna nebyla. A pokud si někdo myslí, že zvuk udává THD a frekvenční charka, tak není nic jiného, než naprosto neznalý, nebo rejpal.

je hrubé zjednodušenie a nikto toto netvrdí. Prečo tí, ktorí inak všetko jednoznačne počujú, po vyradení zraku záhadne ohluchnú???

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Já nepatřím mezi ty, kteří všechno jednoznačně slyší, řídím se hlavně měřením, poslech je až na třetím místě. Poslouchali jsme na výkonech, kdy IMD ani THD+N nevylezlo nad 0,03%, to je tak nízká hodnota, že ty intermodulace nemohly být slyšitelné jako nové informace tak výrazně. A pořád to nevysvětluje naprostou změnu HD650, to nejsou žádné nové informace, to je úplně změněný charakter zvuku.

Dle mě je jediné rozumné vysvětlení VF bordel a lokální oscilace (DAC běžel při jiných podmínkách, než při jakých jsem jej měřil doma).

(upravil maras 30. 4. 2014 18:05)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Právě proto jsme na celá sestavě měřili THD, IMD charku abychom zjístili co se změnilo a dle měření to bylo stále naprosto v pohodě. Ta změna charakteru zvuku byla skutečně výrazným posunem k lepšímu.  1Khz a 10 Khz generoval DAC a já jsem to zachytával na své měřící kartě na výstupu OTL-ka , tedy jsme měřili celý řetězec od DACu až po výstup na sluchátka.


JInak jsem se teď vrátil od soustružníka s nepořízenou ty výrobky jsem mu hodil na hlavu - nelíbila se mi povrchová úprava. A tak jelikož to dělá ručně (moje CNC ještě není hotové) tak chce za 1 ks s perfektním povrchem 200 Kč při odběru minimálně 10 ks - nevím jestli to je dost nebo málo , ale chápu ho, že se s tím asi musí vyhrát. Tak se pak rozhodněte jestli je to pro Vás zajímavá cena a mám ty chladiče objednat a nebo si to budete řešit svou individuální cestou.
M.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Obrovská škoda, že neexistuje aspoň medzi technikmi (medzi ktorých Dohnalika alebo Marasa počítam) jednoznačný úzus na tom, že akékoľvek sluchové porovnávačky je proste ÚPLNE NEVYHNUTNÉ realizovať striktne vedeckou metódou - naslepo, s meraním skalibrovanými úrovňami a so štatistickým vyhodnotením. Ak teda majú mať vyššiu než nulovú výpovednú hodnotu (aj pre samotných realizujúcich, nieto ešte širšie).

Že sa aj sebevýraznejšie vnímané rozdiely môžu po odstránení a priori znalosti ukázať ako čistá chiméra bolo demonštrované nespočetnekrát.

(upravil jardag69 30. 4. 2014 18:11)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

BV slepých testů jsem pár udělal a ok. Jasně, že ty změny slyším. Já se ptal, jestli někdo ví, čím to je když se to prakticky nedá ani změřit.

Dohnalik "A pokud si někdo myslí, že zvuk udává THD a frekvenční charka, tak není nic jiného, než naprosto neznalý nebo rejpal." takže víme, čím to není. Prozradíš, čím to je ?

(upravil cestmir 30. 4. 2014 18:14)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

- charakter nelinearity (THD je len jedna sumárna metrika, navyše nijak neváhujúca zastúpenie nižších/vyšších, párnych/nepárnych harmonických), závislosť nelinearity na úrovni signálu
- impulzná odozva
- vf odolnosť
- správanie sa pri komplexnej záťaži

Příspěvky [1,681 až 1,700 z 2,319]

  Stránky: ««« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 116 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » OTL sluchátkový zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£