Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 104 z 116)

Audioweb.cz » Sluchátka » OTL sluchátkový zesilovač

  Stránky: ««« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 116 »»»

RSS

Příspěvky [2,061 až 2,080 z 2,319]

Re: OTL sluchátkový zesilovač

to DJ_Rix. Je tam civka s jadrem , takze to ma do odporu daleko , stejne jako reproduktor.
to Maras: No ono hodne obrazku rok zpet uz na imageshaku není hmm  Je tedy i kupr. 15kHz obdelnik absolutne bez prekmitu? Ptam se z vlastní zkusenosti , kdy jsem zacal  zesilovace testovat do komplexni zateze a ono se ukazalo, ze zesilovace s "zivyma vyskama" jsou opravdu plne života v podobe zakmitu při rychlych dějích.

(upravil maras 10. 2. 2016 16:16)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

JJ ten imageshack me taky stve - hodne toho zmizlo.  Nicmene kdyz to simuluju a merim tak vzdy do komplexni zateze, nicmene ty sluchatka na tom nejsou tak  hrozne jak reprobox s komplexni vyhybkou.

M.

EDIT:  Jinak tohle OTL-ko už je "obsolete" smile nicméně hraje podle mně fakt slušně, nová verze na tom bude snad po všech stránkách lépe - je více vyladěná, ovšem o dost složitější - uvidíme.
M.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Ještě k těm sluchátkám, ty mají impedanci téměr stejnou jako (činný) odpor, takže tech jalových složek je tam minimum, alespoň v nf pásmu.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

therion má zřejmě jiné zkušenosti. To co jsem měřil já potvrzuješ i ty, chová se to v podstatě stejně jako odpor.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Ale no taaak smile)  Ptal jsem se na prekmity při buzeni obdelníkem do sluchátek neb jsem ho zde nenasel. Při 1kHZ je rozdil mezi ss odporem a impedanci několik ohmu. Meritelny rozdil tam tedy je. Tot vse.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

therion,
o elektronkách nič neviem ale určite tie prekmity ide riešiť nejakymi kompenzáciami ako pri tranzistoroch. Inak je známe že rýchlejšie zosilňovače majú lepšie výšky a to žiadne prekmity na hranách mať nemusia.  Teda podla mna to prekmitmi na hranách obdlžniku nebude, to o čom píšeš. Bude to tým že tou kompenzáciou to zároveň aj spomalíš. Skús si spomaliť zosilňovač bez prekmitov, tiež to bude mať menej živé výšky. Teda píšem o prekmite na 10/100kHz obdlžníku, prípadne vyššie.

Ked má niekto iný názor tak si ho rád vypočujem s argumentami. Ja idem radšej testovať do vstupu VF fety, audio mám už vypočuté, odmerané big_smile

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Rychlost nemusi znamenat nestabilitu, ikdyz to jde často ruku v ruce. Také to zacaste je o vybalancovani kompenzaci. Proto jsem se na to mereni doptaval , neb me to zajimajak se stim konstrukter popral. Z vlastní zkusenosti vim , ze to vyladeni není vždy jednoduche. smile

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Způsobů je mnoho. Pokud se však použijí typycké způsoby alias Dr. Plzák, co se používají typicky u tranzistorových zesáků (zatloukat a zatloukat, a když to nepomůže..), tak ten lampáč bude hrát prostě jako zatlučenej tranzistorák. To si radši postavte přímotop bez zpětné vazby.

Co se týče sluchátkáče MKII, tak v simulaci je v podstatě stabilní do libovolné komplexní zátěže. Uvidíme, jak v reálu.

Strašně se tu řeší dokola stabilita na výškách a přitom daleko horší průsery se dějívají na basech.. A proto všichni vychvalujou zapojení bez oddělovacích koďourů, protože pak logicky ten spodek řešit nemusejí, ikdyž se také dá.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Tak ono to jde i se zpětnou vazbou, ale zalezi na celkove koncepci. Hraju na hybrida , který ma sirku kolem 1Mhz a obdelnik ma vpodstate cisty i na 10kHz s 2uF paralelnim kondem k vinutému 4R odporu. smile

Nestabilita na nizkych kmitočtech? Jako ss posuv? Tak zbavit se houpani v radech Hz se bez kapacity da blbe, hlavne u zdroju typu vinyl smile) Mozna tak DC servem.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Ahoj

Problém. Ozivujem dosku zosilnovača. mám moduly CCS. Nastavujem Ucc na 100V na CCS1 som nastavil voči GND 100V, ale ak meriam na CCS2 voči zemi mám tam - 2,4V. Neviete mi poradiť kde je problém je niekde schéme k tomu všetkému?

(upravil dako 13. 2. 2016 13:38)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Ahoj, obvody CCS1 a CCS2 jsou zcela identicke, mozna by bylo dobre  zkusit "ozivit" desku aktivni zateze mimo zesilovac a to tak,  pripojit CCS1 a CCS2 pres odpory 10k (nejlepe 1W) k zemi. Na obou odporech bys pak mel namerit pri 10mA tech 100V.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Našiel som chybu z nepozornosti pri osadzovaní CCS PCB. Ešte sa opýtam pri nastavovaní kľudového prúdu 25 mA pre V1. podľa návodu mám pripojiť 330R namieto sluchadiel. Platí to ak moje slúchadla maju 32 ohm?

(upravil maras 13. 2. 2016 16:21)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Jeremy - ta deska CCS je tak jednoducha, ze musi slapat na prvni zapojeni.  Nejednoduseji to nastav tak, ze vytahni vstupni flasku z patice a vem ampermetr a zmer proud mezi pinem 1,3 a 6,8 (anoda-katoda)  mel bys namerit 10mA, pokud nenameris , tak je pravdepodobne po smrti nejaky tranzistor v CCSku. Jak psal DAKo, oba zdroje proudu jsou identicke.  Ano i pro Tvé sluchátka tam klidně dej odpor 330R.
M.

EDIT:  Jinak už tuhle chybu neudělám, že bych pustil ven jen DPS, protože i když je podle mně dokumentace napsána dost podrobně a drtivá většina to osadila a oživila bez problému, pár lidem se to nepodařilo jednoduše rozjet a potom se šíří polopravdy a drby.... Navíc bez pořádné měřící techniky to nastavit není úplně jednoduché a chce to nějaké zkušenosti.
A taky sem se dozvěděl, že to na Slovensku jeden člověk už oprásknul - toho si pohlidám smile

M.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

maras napsal:

toho si pohlidám smile

obávám se že tohle se ohlídat nedá nikdy a je potřeba s tím dopředu počítat, ev. nabízet něco tak, aby se to nevyplatilo pajcovat.
navíc na bastl fórech kde každý přispívá svým dílem připomínkování se strašně těžko odděluje něco jako vlastní žalovatelný autorský přínos.

(upravil maras 13. 2. 2016 17:22)

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Neboj nic žalovat nemíním (není co, žádné geniální schéma to není), jen další projekty už s tím budou počítat a budou tam protiopatření jak to kopírování zásadně ztížit.
Navíc každý kdo mi nějak pomohl a nebo do projektu přispěl myšlenkou a nápadem to schéma na požádání vždy dostal.
M.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Neni treba z toho delat kovbojku, na jakoukoliv stavebnici "v rozsypu" jakoz i napr. pouze PCB ti zadny vyrobce nebude drzet zaruku a nemuze rucit za spravne osazeni a 100% funkcnost.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

Jen na vysvětlenou, FIREMANN28 NENÍ jediný slovák smile, s ním jsem domluvený a nejedná se o tu osobu o které jsem psal výše - to jen pro upřesnění aby se zase nešířily fámy a drby.
M.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

maras napsal:

...jeden člověk už oprásknul - toho si pohlidám smile

Tento projekt sledujem od začiatku, zaujal ma, lenže cena ma odradila - je to ako warez, kto má na to prachy, tak si to kúpi, kto nie, hľadá iné cesty. A keď už by aj prachy boli, plošáky alebo stavebnice už nie sú (aspoň to si uvádzal na stránke).
Hodil si sem takmer všetko, osadzováky, náhľady plošákov, myslím že aj BoM som tu videl, z toho sa to dá úplne v pohode okopčiť. Poučenie do budúcna.

Re: OTL sluchátkový zesilovač

No ono to je tězké, když vidíme za kolik se prodávají  jiné jednoduché sluchátkáče, kde cena součástek nepřevýší i s lampama 1000Kč a prodejní cena je  5 -15K tak cena +- 10K za osazené,oživené, nastavené a odměřené moduly na kvalitních PCB  + trafo zas tak nepřiměřená není. Jen součástky na všechny moduly (bez lamp) jsou za pár tisíc. Jak jsem už několikrát psal není to levné, ale snažíme se to s HB dělat poctivě s co největší životností a užitnou hodnotou.

Web

Re: OTL sluchátkový zesilovač

"ale snažíme se to s HB dělat poctivě s co největší životností a užitnou hodnotou"
a to sa mi velmi paci

Příspěvky [2,061 až 2,080 z 2,319]

  Stránky: ««« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 116 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » OTL sluchátkový zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£