Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer s ARN 312-00/8

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

(upravil Borec 19. 9. 2007 21:52)

Téma: Subwoofer s ARN 312-00/8

Ahojte. Potreboval by som navrhnut nejaku slusnu bednu na tento reprak. Som dost lama co sa tyka bedni atd. cize by som privital hociake poznatky a tak. Moje poziadavky su: aby to malo brutalne super bass, nizky a zaroven razantny, zatazitelnost co najvyssiu. vyhybku nan budem davat s maximalnou hornou frekvenciou cca 80- 100Hz (mozete poradit ci dobre, alebo este menej). Mam izbu 4x4,5M a na vysku 2,5m. A este jedna vec, pocul som niekde, ze niecim v bedni sa da spravit to, aby som nemal sajnu, kde je umiestneny subwoofer, teda ze by to malo hrat vsade skoro rovkako, ci uz v pravo v rohu, alebo v lavo (ak sa to da, ak nie tak nie!), ako som spominal som lama, cize akekolvek otazky, respetive kritiku rad prijmem. Dakujem

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=66

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

možná lama,ale jinak Borec smile
Na tento reproň je několik subů už postavených včetně popisů pro a proti  http://audioweb.cz/vase-sub.htm . Jen pohledat a počíst. Ale asi budeš muset své požadavky krapet ponížit.

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

jasne ze som to cital, len som si myslel, ci by mi niekto nepomohol spravit nieco presne na moje poziadavky, chcem aby to hralo riadne basy, a myslel som na bednu typu BP jedna komora closed a druha windowed. len neviem ake to ma byt velke, aby BR a tak. jasne ze sa neda splnit vsetko co som napisal, ale predsa ... smile bol by som rad ak by dakto pomohol

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Ked riadne bassy tak Eminence Kappa PRO 12 (alebo Beyma)...
Alebo počkaj si chvilu (2-3dni) na vysledok Sobikovej prace na BP 4th s podobnym reprom...

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

no aj uz tento repro mam, tak preto nie ziadny iny smile

(upravil Mike 20. 9. 2007 14:55)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Borec: Jako vzdy, prvne se ptat a pak kupovat. Ten repron je drazsi nez nejaka BEYMA 10BR60, ktera zahraje lepe a od ktere by ses snaze dockal pevnejsiho hutneho basu, nez z toho TVM.

Web

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

no, radil som sa na inom, fore, a tam sme dosli k tomuto zaveru, uz ho mam asi pol roka, a ozvucnicu normalnu cca 90litrov. chcel by som daku zmenu

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Ja si myslim že v normalnej closed ozvučnici s 90L to maš dobre... ako mohla byt trochu menšia ale v pohode... Na tvojom mieste by som nejaku drasticku zmenu nečakal.

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

hmmm, myslim ze taka bandpass by to spravila, len potrebujem navrh sad nepomoze mi niekto? pretoze BP som pocul,  a hra asi 100x lepsie ako normal BR ci closed.

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Počkej, ono nemůžeš srovnávat nějaký band-pass s nějakou closed, či vented ozvučnicí... Návrh máš pod odkazem od LEAXe, tak co víc bys rád? Myslím si, že Halen ten BP navrhnul tak, aby byl "univerzální", takže už bych s ním už nečaroval. Snížením dolního mezního kmitočtu bys snížil citlivost (což není dobrý) a zvýšením bys sice dostal razantnější bas a vyšší citlivost, ale přišel bys o spodek...

(upravil Borec 21. 9. 2007 15:04)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

oki, tak teda diky, skusim spravit hento,

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

ANO ano ano, nemože zrovnavať BP a closed...
BP je velky, ťažky a hra nepresne hoci par dB prida, čo ovšem nestoji za to ako to skresli zvuk...

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Já ti fakt nevím, slyšel si Ej Pxy přímý srovnání? Já si to třeba nemyslím, pro mě je BP daleko lepší jako closed či dokonce BR. Ovšem né každý repro se na toto hodí, ale když už jo, bral bych všemi deseti BP!

(upravil Halen 24. 9. 2007 22:47)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Odborny popis vlastnosti BP: "Velky, tezky, pridava par dB, zkresluje zvuk" Mam BP ktery je : "Velky, tezky, ubira par dB a nezkresluje zvuk" - uz kvuli mensi vychylce membrany ho kreslit musi zakonite min nez closed. Jak pise Martin, kazde repro se do BP (4th) nehodi. Bavime se o 4th BP, predpokladam. BP/6th je slozitejsi naladit a opet se do nej hodi uplne jina repra nez do 4th. Primo jsem srovnal zvuk BP 70/30 vs 70 closed se specialem ARN312/8604: Closed: chybi spodek, lokalizovatelny diky malo strmemu filtru LP (pouze 12dB/oct). BP se stejnym repro - plny, hutny zvuk, bere hezky odspoda, nelze lokalizovat (pasmova propust).

Ej Pxy, uz jsem se ptal jednou v jinem vlakne: jak a cim zkresluje BP zvuk ?

(upravil Ej Pxy 24. 9. 2007 23:22)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

no 8604 v BP a 8608 clesed v jednej miestnosti: BP (65L/30L) väčšie dunenie, vyšši tlak, hlbšie frekvencie, sinusove basy ako tak ale rozmazane (nedržali konturu) ale hardcore s trojuholnikovymi basmy sa vobec nepodobalo lebo boli "zaoblene" a zadunene, vobec neboli take ostre, na hardtechno/schranz uplne nevhodne (jeden bas prechadza do druheho a BP to tak znasobil že to vlastne zrušilo charakter skladby). Zosik 120W natlačil do repraku taky vykon že tebou spominanu menšiu vychylku sme dostali do normalu. Skreslenie bolo na dueneni, odražajuci sa zvuk v prednej komore niekolkokrat (medzi prednou a strednou priečkou) sa zacyklyl a teda dlho doznieval a samotne navybrovanie sa v basreflexoch zvuk "rozstrapkalo/rozmazalo". V blizkej dobe sa chystame zmerať vstup voči vystupu, zaznamenať priebeh u closed a u BP a oficialne vyjadrenie podložene niečim a nie len mojim subjektivnym nazorom a (ne)vkusom určite budem prezentovať s kolegom Sobikom u ktoreho sa to bude realizovať a na tento konkretny BP má pozityvnejši nazor ako ja.

(upravil Sobik 25. 9. 2007 1:46)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

S Pxym nemozem celkom suhlasit, no trosku predsa.

Nesudte knihu dle obalu, s velkou skatulou sa ratalo, nie je problem. smile BP nie je celkom vhodny na niektore typy hudby, no elektronika, ktoru na tom pocuvam znie fantasticky. Jeho tendencia "zmakcovat" je dana typom ozvucnice. Treba akurat strazit prikon, ale to zalezi od pouziteho repra. ARN 312 s tym taky "problem" ako 860x nema. Povod rezonancii je sposobeny slabym uchytenim BR do prednej steny, na tom este popracujem.

Co je ale najdolezitejsie, ake ma kto usi a ci mu prednes konkretneho typu ozvucnice vyhovuje, mne sa prednes BP velmi zapacil, o tom ze spodky (doslova) potlaci lepsie ako closed netreba polemizovat.

Cokolvek dalej az po meraniach. Uvidime ako sa tie podaria, doma a s minimalnym vybavenim sa to vykonava dost problematicky, no ked to bude aktualne, budem to tu riesit.

peace smile

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Rád bych se zdržel polemizování o vhodnosti nebo nevhodnosti BP. Ale Halene uvádět jako nevýhodu closed ozvučnice to že máš málo strmý crossover a je to tudíž lokalizovatelný se mi moc nezdá - to je tvůj problém a ne problém té ozvučnice smile

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

tak som z toho jelen, BP ci closed alebo BR ???

(upravil KarelXth 25. 9. 2007 15:04)

Re: Subwoofer s ARN 312-00/8

Tak zkus ten Halenovo BP, na filmy to bude určitě slušný. S muzikou nevím-někomu BP vadí, někomu ne. A nakonec BR bednu můžeš z nevyhovujícího banpassu udělat vždycky(jak už někde psal sám Halen).

Nevím jaký máš koncový zesilovač ale možná že bys dosáhl daleko lepší výsledek pořízením lepšího zesilovače než přestavbou ozvučnice.

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer s ARN 312-00/8

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£