Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 28 z 28]

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

DT-254 nemusí být špatná výška, těžko ovšem bez poslechu soudit, z grafů to nevyčteš, to poznáš až ty. Pokud ti nevoní, doporučuju MeloDavid Be25, zvukově k tomu uhlíku by měly sednout líp a půjdou i dělit trochu níž.

MTM uspořádání bych se bál a navíc takto uděláš 4R bedny; za mě MMT jako 2,5pásmo, tudíž 8R ve výsledku.
Ušáky bych nepřekrýval, mně se líbí.

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

není otom,že nevoní,jen si vybavuju,že s tím někdo pracoval a říkal,že k těm středobasům to snese i lepší,ale asi to nebude špatné použit už to co mám .. jen to nebudou levné bedny ,tak je na místě snaha od počátku cílit na to vymačkat co nejvíc z toho ..
900HZ Fs by mela byt vpoho s delenim 2,5-3k ne ? smile  nekde i byly fotky jak na to nekdo měl to překrytí ,zas to nemužu najít..
nevidím problem ve 4ohm bednach,proč trvat na 8mi? mám doma Denony 980R a 1315R vykonu dost,kvalita taky předpokladam dobrá na to abych změnu jentak řešit nemusel,..  mě se líbí ta myšlenka,že na 4ohm nemusím tu 8ohm výšku toli dotlumovat rezistorem.. ,třeba tam líp sedne strmější filtr...

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

Přimlouval bych se k MMT, jak píše Antonio a nehnat oba středobasy úplně dolů. Elegantní štíhlý sloupky. Podle nezávislých měření to sph135c padá nad 2kHz takže se by se mi tam líbila nějaká vejška v mělkým zvukovodu ala Somasonus.

(upravil Power of Bass 12. 1. 2024 13:06)

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

něoc jak sjem posilal dřív toto? https://www.lautsprechershop.de/hifi/bodega_en.htm nvm prostě mě to příliš láka použit to tak že ta yvška bude uprostřed,takovy pseudo koax .. klidne at jde vyška do WG pokud by fungoval i u takoveho vypoukleho,že by se trochu zapustil.. to zas ale pohne s fazi atd atd že ... (tehdejsi navrh byl uzky dokonce snad kulaty sloupek) ale jsem otevřený návrhům zkušených co je nejlepší ,ikdyž mám nějakou svou představu ktere se asi jentak nevzdám a radej bych jen vedel aby to nebyl pruser a dalo se z toho vymackat top  za ty prachy ...

jiste by to šlo si to spestřit ještě tím,že by třeba čela se středobasy byly byly pod uhlem ,spodní zakloněný ,horní do předklonu...
-pokud by to pomohlo třeba těm vertikálním směrovkám

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

Navázat půjdou, to se neboj. Už si je nepamatuju, hádám ale, že poslechově budou detailnější/živější než Peerless DX25 nebo SS verze D2604. Každopádně pokud je použiješ, už nebude cesty zpět, proto cokoli se standardním čelem nebo ve WG (viz ten Somasonus) je jistější a variabilnější.

4R bedny fungovat budou, mně ale v principu vadí větší zátěž pro zesilovač (impedance/EDPR) a potřeba klást větší důraz na kabeláž a ss odpor cívek. Uspořádání MTM je nevýhodné pro vertikální směrování a to mám za velmi důležité.

(upravil Power of Bass 12. 1. 2024 14:09)

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

nvm,mám dva Denony pma 980r a 1315r .. cca 150 a 200w/4 (90 a 115/8) https://www.hifi-wiki.de/index.php/Denon_PMA-980_R https://www.hifi-wiki.de/index.php/Denon_PMA-1315_R silnější na baráku,slabší na bytě ,1315tka  má lepší parametry, 980tku jsme renovoval (vyházel elyty ze signálů,nahradil audio Silmicama nebo foliačema od korekci po zdroj,kam přišly Nichicon LKG 4x10mF místo 30letyhc niponu 4x6,8-ktere jsem ale schoval protože měly furt kapacitu i odpor ,ten sna di o chlup lepsi jak ty nove)
  .. i na hlasity poslech nevytocim pulku volume,bezne ani ne čtvrtinu,když bude potřeba k lepším bednám něco lepšího budu řešit lepší železo, víc podle mě potrápí zesák nizká citlivost kvuli které z něj budu muset tahat dvojnásobný vykon na stejne volume, a proto se mi líbí ,kdýž už ty repra mám 4,je použít tak aby se citlivost zvedla a nemusel se tolik zatloukat vyškáč.. který když už mám tak asi teda taky nebudu měnit..  a taky opticky je to jiné,zajimavější ,než dát třeba TMM ,kde přece ten spodní musí pak fazově utikat jinak...

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

Však stav to podle sebe, bude to tvůj projekt. wink

(upravil Power of Bass 15. 1. 2024 9:28)

Re: D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

a našel by se někdo kdo by s tím návrhem od počátku pomohl? pro koho ty vertikalní směrovky enbudou dealbreaker ale vyzva si s tím pohrát.. myslím,že při přímém poslechu z gauče v obyvaku, když si pak upravím strop (má smysl i pod rovný sdk dát vatu?) to nemuže být takový pruser.. ani Dawsoo co jsem cetl,dapolitto nezavrhoval.. 
představa teda je MTM sloupky/regaly na stojanu s BR zespod,možná spodní deska našikmo (BR pod uhlem dopředu?) ,středobasy v čele sklopene možná dle potřeby do "V" , rozměry apod podvoleny difrakcím čela a stojákům vevnitř.. věřím,že z toho pujdou krásné a funkční bedny .. nechci obětovat spodní pásmo. chci at hrají bez korekcí,nepoužívat žádné šidítka navíc...

Příspěvky [21 až 28 z 28]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reprosoustavy » D'Appolito s 2x SPH-135C + DT-254?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£