Téma: Aktivní BP s ARN-312-00/4
Ahoj kluci.
Ke svému DK si chci konečně dodělat SUB. Smyšlený mám BandPass o následující konstrukci:
Uzavřená komora 48 litrů (čistý vnitřní objem po odpočtu výztuh a prostoru, co zabírá repro, lehce zatlumit v celém objemu). Komora s nátrubkem - 35 litrů (čistý vnitřní objem po odpočtu výztuh, prostoru co zabírá repro a prostoru, co zabírá nátrubek, lehce zatlumit po stěnách a nechat prostor kolem nátrubku volný)
Myslel jsem si na tento nátrubek:
http://www.dexon.cz/katalog/konstrukcni … 8x202.html
Délku bych upravil na 105mm - tedy naladil na cca 62,5 Hz, snížení citlivosti o -2,5dB proti vlastní citlivosti repro(89,5dB/1W/1m), rozsah 34-114Hz/-3dB, impedanční maxima 37 a 107 Hz (toto je ideální návrh pro T/S parametry z teorie-bez měření)
Vše nemám z vlastní hlavy. Hodně mi s tím pomáhá Halen
Takže asi takto. Nyní řeším co použít za zasilovač-modul, jelikož chci aby byl SUB aktivní. Má někdo zkušensoti ? Kdysy jsem viděl něco na Dexon.cz kolem 2.000,- ..... celý modul. Vůbec nevím co kde a jak koupit. Má někdo zkušenosti, co by pro mě mohlo být vhodné při této stavbě ? Konstrukci boxu a tyhle věci proberu s Halenem, ale ohledně zesilovače mi neporadí. Napájí to nějakým externím od komba, myslím. Chtěl bych se pohybovat kolem 2.000,- za modul zesilovače, který do subwooferu zabuduju. Bez toho, aniž bych měl modul doma, nemohu navrhnout velikost boxu.
Otázka teda zní - Jaký modul pro tuto stavbu použít ?
Děkuji všem za rady.
Wema