Téma: HQQF

Přesunuto z tématu Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

(upravil Federmann 4. 12. 2012 7:57)

Re: HQQF

http://www.federmann.cz/images/stories/Osobnosti/Federmann/7/HQQF_celek_2.jpg, http://www.federmann.cz/images/stories/Osobnosti/Federmann/7/HQQF_celek_5.jpg, http://www.federmann.cz/images/stories/Osobnosti/Federmann/7/HQQF_celek_4.jpg,

Plně symetrický zesilovač 2x300W/4Ω s korekčním předzesilovačem, přesně definovanými charakteristikami, frekvenčním rozsahem 3÷300kHz a odstupem s/š lepším jak 115dB.

http://www.youtube.com/watch?v=9XIiNvEf … r_embedded



Naměřené charakteristiky zesilovače, totožné s předzesilovačem, je patrný rozsah a přesnost regulace ovládané přepínačem, po 1,5dB na 20Hz a 20kHz. Měřeno do 1MHz.

http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/HQQF/Final/1/HQQF.jpg





http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/HQQF/Final/1/HQQF_3.jpg, http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/HQQF/Final/1/HQQF_9.jpg,

12vstupý plně symetrický předzesilovač s korekčním zesilovačem, přesně definovanými charakteristikami, frekvenčním rozsahem 3÷300kHz a odstupem s/š lepším jak 115dB.


http://www.federmann.cz/images/stories/Nf/HQQF/Final/1/HQQF_5.jpg

(upravil kazzatel 5. 12. 2012 0:15)

Re: HQQF

Si děláš srandu, Cimrmane ? Kde máš tu přesnost kroku 1,5dB ? Já vidím akorát maximální zdvih a potlačení...

Re: HQQF

Federmann neviem ako to hrá, ale tiež pekná práca jediné čo by som vytkol použitie prepínača vstupov bez relátok.:/

Re: HQQF

mph

Ten přepínač přepíná 6 vodičů, čemuž by vyhovělo 6 kontaktů relé, při 12 polohách by jich bylo neuvěřitelných 72, k tomu obrovský plošný spoj a něco dalšího, vše při jednom vyráběném kusu. Za těchto podmínek jsem upřednostnil 6 patrový přepínač, který rozhodně není horší než relátka a přepínač. Kabeláž však byla rozsáhlá a pracná, o zvuku napoví naměřené charakteristiky, zásadní odlišností od konkurenčních výrobků je nastavování a hlavně měření úrovně v kanále, což považuji za velmi důležité. Mechanická konstrukce je patrná, minimální počet šroubů, maximální pevnost.

Re: HQQF

Já se v PM dozvěděl že všichni krom pana F neumí jeho výrobky měřit. Resp že není nikdo takovej kdo by to uměl tak dobře změřit jako on sám.
Nechci nikoho shazovat, ale DPAčka měří všem (podle F) stejně špatně (imho stejně dobře). To samý i projekty od customworks a mohl bych jmenovat dále. Jediný co měří jinak konstruktérovi a uživatelům je bohužel zrovna HQQF. Třeba k tomu pane F prodáváte špatný převaděč spojitosti.

Re: HQQF

Mimochodom, nejedná sa náhodou o tento istý koncák?
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=13962

Re: HQQF

Spíš tohle: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=15162

Web

Re: HQQF

Zaujímavé čítanie, ale ďalej to už hodnotiť nebudem nechcem šíriť reklamu.

Re: HQQF

kofejn,dik .. tohle stačí, aby si i nezasvědcený člověk udělal názor...(zvedá se mi tlak)...

(upravil Federmann 6. 12. 2012 17:43)

Re: HQQF

V textu je napsáno, že je to zařízení, děláno na zakázku a počet vstupů a výstupů je přáním zákazníka, jde o první mnou zveřejněný předzesilovač s přepínačem vstupů, tak nechápu proč je kolem toho tolik povyku, obzvláště od těch co ani netuší o čem to je.

Re: HQQF

Federmanne, tohle je vlakno Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Chapu, ze ten vyrobek je sileny bastl, jako vetsina vasich vytvoru,  ale je to vase komercni zalezitost a zde to nema imho co delat.

(upravil The_P 6. 12. 2012 17:56)

Re: HQQF

Federmann napsal:

obzvláště od těch co ani netuší o čem to je.

A to vite jak? Kdyby jste nahodou nevel o co jde, je to recnicka otazka.
Mimochodem, ten Vas graf - to je skutecne mereni na vyfocenem kusu, nikoliv ze simulace?
Pokud ano, smim vedet o jaky merici SW se jedna (napr. Arta) a jaky HW byl pri mereni pouzit (napr. zvukova karta X) a jake je schema obvodu pri mereni (staci slovni popis)?

PS: Pokud je to na zakazku, je to stale DIY?
PS2: Danhard mne predbehl wink

(upravil Federmann 6. 12. 2012 19:01)

Re: HQQF

Nemám rád Wukipedii, přesto: "Do it yourself (DIY) (česky doslova „Udělej si sám“) je druh kultury, ve které si člověk sám, tzn. bez profesionální podpory, zhotoví užitečný výrobek, který slouží jemu nebo ostatním lidem."

Je pravdou, že jsem křemík opravdu nevyráběl a použil hotové polovodiče, vyrobené profesionální cestou, stejně tak další součástky a materiál, ale kde je hranice DIY?

Co někomu vadí, profesionálnost provedení, nebo to že to slouží někomu jinému než zhotoviteli, v obou případech je to pro zhotovitele výjimečný, jedinečný výrobek v pozici DIY.

Re: HQQF

Keby znásiľnovač pán F. nemal predný panel (konkrétne tie budíky z ruskej dízlovej ponorky , 10mm LED a ostatok a nebolo vo vnútri to čo vo vnútri je) tak sa mi ten dizajn celkom páči , tie prečnievajúce chladiče -prečo nie ?

Web

Re: HQQF

The_P napsal:

Mimochodem, ten Vas graf - to je skutecne mereni na vyfocenem kusu, nikoliv ze simulace?

Jde o skutečné měření a které mnozí řadu let neumí odlišit od simulací, což však není můj problém. Ano jsem jediný kdo snad takto profesionálně měří, bez zanášení chyb lidským faktorem. V programu se nastaví hodnoty generátoru, rozsah multimetru, nastaví se počáteční a konečná hodnota a velikost kroku, po spuštění je vše změřeno bez zásahu obsluhy s konstantním krokem, bez zanesení zbytečných chyb. Generátor umí od jednotek mV do desítek V, od jednotek Hz do řádu MHz, sin, obdélník, různé modulace a bursty, multimetr s přesností řádu desetin % měří do 1MHz. Před mnoha lety jsem to vysvětloval, je toho plný i tento web a dodnes je to nepochopeno, čehož je důkazem i příspěvek.



V SZ jsem doslovně na text týkající se naměřených charakteristik "já bych to rád viděl naměřený ještě od někoho jinýho, kdo se měřením tak trochu i živí.."

odpověděl: "O měření něco málo vím a pochybuji, že to někdo jiný umí změřit stejně, psal jsem již, ukažte mi kohokoliv jiného. Ti co je máte namysli, tady několik let nebyli schopni rozeznat simulace od reálného měření a mnozí dodnes nejsou, když jsem měřil ALDAX nad 20kHz ták se tu děly hony na čarodějnice, ale já měřím běžně do 1MHz, viz charakteristiky a nic se neděje."

Jen těžko to někdo po mně změří přesněji, když takto nikdo neměří, ale příspěvek který napsal  BigDrobek vypadá, jako bych napsal zcela něco jiného. Je mi úplně jedno kdo co měří, mé měření je dostatečně profesionální přesné a průkazné, je mi zcela jedno kdo jej bere jako fakt a kdo netuší o čem to je a bere to jako lež, diskutovat o tom již nebudu.

Re: HQQF

Federmanne, vy si děláte kozy, že ?
Už jsem si několikrát všiml, že nechápete zcela základní záležitosti.
http://www.zivnostenskyregistr.cz/62313 … -federmann
Když profesionál vyrobí nějaký výrobek z činnosti kterou se živí a to ještě na zakázku, tak to určitě není DIY výrobek a je jedno, jestli ho dělal celý sám, vlastníma rukama.

Re: HQQF

Ne tato činnost mne opravdu neživí, ale vy to velmi dobře víte, registraci však musím mít kvůli udavačům, neboť i reklama na webu je soustavná činnost za účelem zisku, byť by byl její příjem pouhých 1000Kč/100roků, je třeba to mít pokryto živností.

Re: HQQF

Federmann napsal:

V programu se nastaví hodnoty generátoru, rozsah multimetru...

Rikate v programu se nastavi, muzete prosim tedy uvest pro zajimavost jmeno toho programu? Od pohledu to vypada na multiSIM kde SIM znaci simulace, ale rad budu opraven ze jde o nejake AP napriklad. Taktez, prosim, na jakem HW to merite? (a ted myslim AD a DA prevodnik, pripadne to AP ci  zvukovou kartu jak je dnes bezne v DIY, predpokladam pouziti nejake IT kdyz hovorite o programu). Mohl bych se taktez prosim dozvedet tedy to schema zapojeni, ktere pouzivate k propojeni tohoto mericiho stroje s Vasim zesilovacem? (napriklad vystup zvuk. karty -> vstup zesilovace -> vystup zesilovace -> vstup zvukove karty.)?

Ve zkratce: mohl byste mi prosim odpovedet na co jsem se ptal? Pokud nechcete, na coz mate jiste pravo, nenamahejte se s odpovedi, diky.

Jinak DIY a la 'Do It Yourself' je podle mne neco, co jeden dela Yourself, tedy sam. Pokud to delate pro druhe, kteri na tom maji zasluhu pouze takovou, ze si to zaplati a pak doma vybali z krabice a hrajou, uz do DIY neni a nemusi jit ani o seriovy vyrobek, ani vas to nemusi zivit.

Re: HQQF

Podívejte se na necelých 5 roků starý text v závěru je naměřená charakteristika, je tam vysvětleno čím a jak je měřeno včetně prostředí, po kliknutí na patřičný text se naměřená charakteristika ukáže včetně zapojení a měřících přístrojů, jak jsem napsal jde o po sběrnici řízený generátor a multimetr, ne o žádnou zvukovku, či jinou hračku, ale o seriozní profesionální zařízení.

Stránka rovněž dokladuje jak dlouho je toto měření známo, abych upřesnil, jde o novou podobu webu, ve staré podobě bylo známo o mnoho let dříve, viz https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=2033 , bavíme se tedy již o horizontu starém cca 10 let.