Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

Zdravím vás tady přátelé a prosím o radu. Do rukou se mi dostala zmiňovaná NZC 420, doma mám postarší Onkyo TX- 7600, přes které by měl gramofon hrát. Jde mi o to, jaké provést úpravy na Tesle, abych z toho dostal maximum možného. Jasná je výměna přenosky za AT-95, nebo Ortofon, další asi bude předrátování ramínka. Výstup do Onkya chci udělat z výstupu pro magnetofon - DIN vyměnit za cinche. O co mi jde- nejde napojit zesilovač z jiného výhodnějšího (kvalitativně) místa? Co vše je potřeba vyměnit ( mnohokrát zmiňované hovňasy) , případně vyřadit, pro co nejlepší hudební výsledek? Nejde mi o zachování či zdokonalení zesilovače v Tesle, pokud to není nutné.

Re: Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

Zdravím, nevím to Onkyo, pokud má předzes pro gramec (Phono - jako že podle nálezu na internetu má a je funkční) a vládneš trošku pájkou, tak bych vytáhl signál rovnou z gramce, bez předzesilovače (přepínače vstupů).

Signál z gramofonu je z přenosky přiveden do předzesilovače a přepínače vstupů, z něho je signál vyveden dvojím způsobem - jednak na svorky TAPE (1 a 4 živý, 2 zem) a potom na konektor (kvadro - pseudokvadro - 5ti kolík se zasouvacím konektorem, kdysi jsem to použil jako konektor pro zapojení externího ekvalizéru - audio pokus).   

Máš pravdu, ta modernizace tu byla už "xkrát"proprána, takže už netřeba se dál tím zabývat, najdeš v jiném pokecu.
Můžu zaslat případně schéma předzesu na e-mail.

RF

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

... podobné pokusy vyždímat z NZC 420 dobrý zvuk zůstanou v půli cesty kvůli mechanice chasis. To objektivně. Subjektivně bych pak ještě viděl problémy s "připíchnutím" přímé signálové cesty ven k stávající dovnitř, t.j. do RIAA předzesilovače gramofonu. Ve výsledku to může brumět a hučet více, než stávající gramo. Ale pokud je entuziasmus a čas ... tak by mě výsledek zajímal.

Re: Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

Modernizace tady popsána byla, ale vždy se zachováním zesilovače NZC. Mě by zajímalo, jestli není možné a hlavně poslechově výhodnější ho vyřadit NZC jsem nevyhledával, našla si mě sama... no a když už se máme...

Re: Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

Poslechově výhodnější bude samostatné gramochasis lepší koncepce. A z tohoto přístroje, to jest můj subjektivní odhad, nebude nikdy pořádné gramochasis, natož lepší koncepce. Ale každý máme jiný vkus a jiný cit.

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla NZC 420 + Onkyo TX 7600

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£