(upravil dusan333 23. 9. 2012 17:42)

Téma: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Zaujal ma projekt 3-pasmovych stlpov https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 22#p200122 vychadzajucich z reproboxov bvaudio F3B. Mam vacsi priestor a co nema zosilnovac na vykone, to musim dohnat citlivostou PA reproduktorov.
Basy Beyma 12LX60V2, stred Beyma 6MI90 su OK, problem su vysky. Seas 27TFFC ma citlivost len 91 dB (2.83V, 1m) a  BEYMA TPL150 je pri cene temer 400 Eur /ks na mna akosi prilis.
Spekuloval som nad dalsimi ... Monacor RBT-95SQ, RBT-1000, DT-300, Beyma  T2030, CP16, CP22, nejake B&C ... Kazdy z nich je pre nieco bud malo vhodny alebo nepouzitelny. Horn prevedenie sa mi z 90% pre bytove prevedenie nepaci.
Vopred dakujem za pomoc pri rieseni a za kazdy prispevok k veci.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

No tie výškače od Monacoru nie sú dobré, so zavretými očami leda tak DT 300 po vytunení. Beyma 2030 to je strašný výškač, o tom ani neuvažuj.  Chápem tvoje výhrady k bedniam so zvukovodmi, aj keď majú svoje výhody. Ja  by som tiež nechcel bedňu, ktorá má namiesto výškača lavór s dierou. Čo sa týka tých výškačov, obávam sa, že v tej cenovej kategórii o ktorej hovoríš, nenájdeš nič dobré. A ako sám píšeš, väčšinou sú nevhodné.  Pokiaľ nebudeš trvať na 15 palcovom basáku a citlivosti 95 dB, tak nejakú ideu by som mal ...

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Vyssia vysledna citlivost kvoli vacsiemu priestoru a normalnemu zosilnovacu je dolezita. A tiez vacsi basak nevadi, priestoru je dost, nejakych napr. 40x130 cm v pohode. Uvazoval som 12 palcov, minimalne vsak 10.
S vyskacov sa mi dlho pozdaval Monacor RBT-95 ... ale ma pomerne vysoku frekvenciu pre vyhybku a hlavne tu na fore som vycital, ze skutocna citlivost je len cca 92dB.
Ak mas nejaku vhodnu kombinaciu v rukave tak ten rukav vysyp. Budem rad.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

dusan333: Zkoušel jsi se zamyslet, nebo dohledat, z jakým všech důvodů se tam ten zvukovod dává a o co všechno tak přijdeš, když tam nebude? Kdybys udělal dvoupásma s 12" středobasem a velkým zvukovodem s pořádným driverem, dosáhl bys IMHO daleko lepšího výsledku co do výsledné kvality zvuku. Navíc tam teď dáš na výšky bůhvíco.

S citlivostí se u takové bedny tak jako tak jen těžko dostaneš významěji nad 90, má-li to samo trochu zabasovat.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Viz MaBat, bedna bude mít kolem 90dB, takže citlivostně Ti postačí vlastně kterákoli kalota, ale jsou lepší, co do zatížitelnosti/zkreslení... např. Sica Z009160 nebo možná i nějaký Wavecor nebo Tangband, podobných kalot je poskrovnu. Co se týče zvukovodu, nemusel by být velký, viz. PH-170.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

MaBat: Ano, na dvojpasmo so zvukovodom narazam kazdych 5 minut pri hladani riesenia. Je mi tiez jasne, ze okrem zvuku a ceny by aj realizacia bola o hodne jednoduchsia. Ale, ako to trefne nazval godz, ten lavor!
Pri PA reprakoch som ocakaval vyslednu citlivost cca 92 dB.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

On ten lavor může ve výsledku vypadat třeba takhle. Velké zvukovody k 12" jsou momentáně dostupné. Ale nechci v žádnám případě cokoliv vnucovat, je mi to opravdu jedno smile Navíc levnější než to třípásmo by to při zachování jisté kvality nejspíš nebylo.

Je-li důležitým kriteriem subjektivní vizuální stránka a zvuk samotný není tolik důležitý, proč ne.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

to antonio: Darmo hladam, da sa ta Sica niekde relativne bezproblemovo kupit? Cena nevyzera zle, len postovne niekde z Talianska asi nic moc.

to MaBat: Sorry, ale tieto prevedenia mna vizualne neoslovuju. Jasne, ze je prvotne dolezite, ako to bude hrat. Ale nech to aj nejako vyzera. A to "vyzera" je velmi subjektivne. To uz skor taky plytky horn, ako PH-170 spomenuty antoniom.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

dusan333: Nezjišťoval jsem, ale problém by to úplně být neměl, co vím, Sica dováží slovenský BS Acoustic. K tomu PH-170 můžeš zkusit CD10Fe, je skoro zadarmo.

(upravil dusan333 24. 9. 2012 11:00)

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

to antonio: PH-170 s CD10Fe vyjde podla netu cenovo cca ako ta Sica a ta sa mi viacej paci. Skusim oslovit par firiem, snad to niekto dovezie. Ale aj tak vdaka za tip.

Došla odpoveď od BSacoustic ohladom repro Sica ... bohužiaľ tento reproduktor Vám nevieme dodať, už do budúcna nebudeme spolupracovať s touto značkou.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

http://www.lautsprecher-technik.de/sica … anguage=cz

když už máš ten nepřekonatelný odpor k trychtýřům smile

Web

(upravil dusan333 24. 9. 2012 13:06)

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

to rotr: Nedefinoval by som to ako neprekonatelny odpor. smile Skor len ako nejake percento v neprospech zvukovodu. Povedzme 60:40. Nakoniec je ale dost mozne, ze pri rieseni PH-170 + CD10Fe aj skončím. Ad 1 ... zacinam si na tu myslienku pouzitia PH-170 zvykat, ad 2 ... dost mozne, ze dostat Sica repro na stol domov bude problematicke, ad 3 ... PH-170 ma do hlbky len 5,6 cm, nie je to ten typický lavor. Este ked prijmem fakt, ze zaberie 17,25 x 17,25 cm, bude to OK. smile

Okrem vyssie spominaneho odkazu na lautsprecher-technik.de som nasiel aj dalsie odkazy, kde su aj rozumnejsie ceny, napr:
http://www.toutlehautparleur.com/sica/s … -3925.html
a tiez:
http://jukebox-revival.eu/sica-tweeter- … 8-ohm.html
Len neviem nikde objavit niekoho, kto uz ma s tymito eshopmi nejake skusenosti.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Tak nebudeš mít doma sněhuláka, ale semafor jako já smile

Web

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Doslo mi par mailov a zatial to vyzera tak, ze Sica reproduktory su na Sk a Cz nezohnatelne. Len nejake stare zvysky. Na vyssie spominane zahranicne stranky nemam ziadne referencie a maju nie zanedbatelne postovne cca 25€.
Horn PH-170 som tiez u nas nenasiel, vyzera to rovnako tiez na zahranicny eshop. Zaroven si nie som 2x isty, ci vysledok PH-170 + CD10Fe by bol lepsi, ako Sica tweeter LP 90.28/N92 TW.
Momentalne pre mna taka mala patova situacia. Snad ma nieco (alebo niekto?) osvieti.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Odtud je mám já. Plastový odlitek je to solidní, přesto ale není na škodu plochu pro usazení driveru přejet do rovna po smirku na rovné ploše.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Nuz bohuzial moja cerstva skusenost s hudebniobchudek.cz = cista katastrofa. Musel som preplatit inde.
Plast je skutocne hodne tuhy. Driver ma ale skoro 1,5kg a aj ked je horn velmi kratky, nebude sa plast pod tiahou drivera deformovat a nie je potrebne driver specialne uchytit?

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Ačkoliv mám waveguidy doma na všech reproduktorech, které používám chtěl bych připomenout, že není wg jako wg. Velmi lehce se může stát, že to nebude dost dobré.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Zatížené zvukovody se podepírají standardně deskou, tomuto jsi se mohl vyhnout koupí neodymu. Co bylo s hudebnim-obchudkem?

(upravil dusan333 1. 11. 2012 23:18)

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

to antonio: Sam si mi odporucal Fe. smile Ale jasne, neodym by bol pri 2ks o cca 180€ drahsi, to radsej nejaka dosticka s otvorom pre driver. Nejako to uz snad vymyslim.
Hudebniobchudek prijal objednavku ... 5 dni nic ... nasledne na telefone mi povedali, ze vsetko je ok, len mali nejake volno ... o 2 dni mi dosiel mail, ze horny na sklade nie su, ze niekto urobil chybu ... nasledne 2 maily s otazkou, kedy budu, ignorovali.

to MethMan: Asi myslis na neoverenu kombinaciu zvukovodu PH-170 a drivera Beyma CD10Fe. Asi by to chcelo pomerat. Ale len tak teoreticky, ako to vidis len tak zo skusenosti zatial bez merania? Su tu nejake vysledky od antonia, bol ale pouzity iny driver.

Re: Domaca reprosustava s PA reproduktormi

Nd verze je značně předražená, dal by se koupit jiný neodym. Krom toho 1.3kg se mě nezdá ještě nutně na podkládání.

Jinak nemáš náhodou info, zda ty 170ky ještě budou mít? Z e-shopu zmizel.