Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 32)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výroba repro soustavy

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 32 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 632]

Re: Výroba repro soustavy

Omlouvám se ale cca na16 dnů musím odjet.
Až se vrátím a pokud se tady nevyskytnou zásadní připomínky, chtěl bych to  dokreslit načisto.

Re: Výroba repro soustavy

Takhle barevné to vypadá jak pouzdro na mumii smile
Mít já tak k dispozici svou CNC frézu.... anebo radši ne.

Re: Výroba repro soustavy

Ale jo, tohle se mi líbí, je to originální a do jistého interiéru to může zapadnout.

(upravil rotr 26. 10. 2012 12:53)

Re: Výroba repro soustavy

Marceli, ta firma magico děla i tohle :

http://loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/70_magico.jpg

V realu si myslím, že to takhle pruhovaný nebude, spíš si kolega skládal žebro s a bez příčky tak, jak to je v originálu tady

Web

(upravil MaBat 25. 10. 2012 15:44)

Re: Výroba repro soustavy

rotr: To je nějakej useknutej Tractrix, exponenciála, nebo něco podobnýho. To je nahouby (směruje to), navíc tam jsou dva nebo dokonce tři, což je ještě víc nahouby.. smile

Ale poslechovka sympatická.

Re: Výroba repro soustavy

Tohle je vlákno, které bych chtěl sledovat. Teď fantazíruju, ale jednou bych se chtěl dopracovat k něčemu podobnému.
http://www.usheraudio.cz/produkty/repro … p-8571-ii/ Je ale možné, že tohle všechno se nakonec bude lišit, co možné, pravděpodobné. Takové bedny jsou nesmírně náročné.
Nechci kvádr, nechci žádné paralelní stěny. je mi jasné, že vybrat měniče to bude opravdu problém, ale stavbu tohoto plánuju tak na pět let.
Strýc má nábytkářskou firmu.
Takže představa jsou sloupy, oddělené komory, pochopitelně, nevím jaký význam má vzájemné odstínění repro a spojení košů zemnícím vodičem. Ale dělá se to, Tannoy...
Vnitřek pokrýt bitumenem, je i bitumenový nátěr, tohle praktikuje Wilson, výsledná hmotnost je příšerná.
A jak začít - jestli primárně navrhnout skříň, a pak vybírat repro, nebo obráceně...
Výhybku nechám udělat někoho, kdo to umí, tady se dá podělat fakt všechno.
Já to nedovedu, a radši si připlatím. Nestydím se za to, jenom bych nejradši nechal repro rozehrát, tedy výšky chránit kondenzátorem, kompletní signál do zbytku, a pak to nechal osadit a změřit, doladit.
Ale to je ještě sci-fi.

Re: Výroba repro soustavy

Jenom drobnost - před pár lety se tady zakázkový projekt organizoval - ten návrh výhyky přišel řádově na 20k. A jdeš do rizika, že Ti nebude vyhovovat, bacha na to.

Web

Re: Výroba repro soustavy

Cože? Kdo si řekl 20 litrů za návrh výhybky?

Re: Výroba repro soustavy

To vlákno už bude asi smazané  kvůli jeho vyhodnocení jako komerce. Ale cca před 2-3 lety se dalo dohromady pár lidí (6-10) a pistole jim dělal návrh 3p. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam byla cena dokumentace okolo 2k pro každého.
Ono se hezky řekne, nechám to změřit někomu, kdo to umí. Kolik lidí tady má ale nějaké reference, že bys jim od boku nechal navrhnout bedny kartegorie těch usherů. A kolik by jich bylo ochotno do toho jít ? A za kolik ?

Web

Re: Výroba repro soustavy

A ja by som zas chcel poznať toho kto si to objednal ...

Re: Výroba repro soustavy

Ve své době byl pistole velkou autoritou v oblasti beden a za ty peníze jsi měl jistotu, že to bude to nejlepší, co lze stavět.  Ono kolik stoji dokumentace k VMA ?

Web

Re: Výroba repro soustavy

Romane, to je velkej nesmysl.

Re: Výroba repro soustavy

rotr napsal:

Ono se hezky řekne, nechám to změřit někomu, kdo to umí. Kolik lidí tady má ale nějaké reference, že bys jim od boku nechal navrhnout bedny kartegorie těch usherů.

Obávám se, že tě stejně jako koncového zákazníka silně mate kabátek, na který se díváš, pod ním je to ale absolutně normální třípásmo ničím se nelišící od ostatních.

Re: Výroba repro soustavy

MaBat : dobře, neměl jsi jistotu ale "pocit", nicméně kolik času strávíš na návrhu výhbyky  Ty tak, aby byla podle Tvých představ. Jenom jsem chtěl stiglitze upozornit, že každá sranda něco stojí (peníze, potřeba odvést na měření ...) a výsledek je subjektivní. Ještě před pár dny chtěl reta stavět taky něco úplně jiného, než Visatony. Neviděl jsem v diskusi jedinou nabídku na odměření těch jeho původních představ.

Web

Re: Výroba repro soustavy

rotr napsal:

To vlákno už bude asi smazané  kvůli jeho vyhodnocení jako komerce. Ale cca před 2-3 lety se dalo dohromady pár lidí (6-10) a pistole jim dělal návrh 3p. Pokud si dobře vzpomínám, tak tam byla cena dokumentace okolo 2k pro každého.

V tom projektu jsem byl taky zapojený, ale jestli si dobře pamatuju, tak to bylo kolem 1k.
Sám jsem to neplatil, protože jsem stavěl zkušební ozvučnice. Ono nešlo jenom o samotný návrh.
Verze vznikly 2 (různý vejšky) a bylo to spojený s poslechovou akcí. Připomínky posluchačů se promítly do hotovýho projektu. Takže i kdyby to bylo 20k (a to nebylo), tak to za ten čas a to sraní s tím vůbec není hodně.

Re: Výroba repro soustavy

tohle vlákno mě dost zajímá, rád bych ho tak nějak "oživil" dost jsem tady toho pročetl, a všiml jsem si že jsou tady dost propastné rozdíly v názorech na "slušně hrající bedny" hlavně je mi jasné že "slušně hrající" je víc než dost subjektivní ale jsou tady projekty beden za ceny kolem 50-100k a i bedny ca ceny kolem 10k a v závěru je u všech že zvuk je slušný nebo dobrý, zas záleží od daného člověka, co všechno slyšel, co poslouchá a s čím se spokojí, já bych taky v obýváku chtěl něco jako jsou ty ushery nebo jsem se celkem zbláznil do xavian xn virtuosa...podle toho co jsem se tady dočetl je na jednu stranu strašný problém sladit tvar bedny měničů a výhybky s celkovou cenou...a pak najdu příspěvek od antonia : Obávám se, že tě stejně jako koncového zákazníka silně mate kabátek, na který se díváš, pod ním je to ale absolutně normální třípásmo ničím se nelišící od ostatních. takže podle tohoto by neměl být problém, pokud si udělám krásné bedny, třeba kopie nějakých drahých výrobců, je osadit měničema a výhybkou, za přijatelné peníze...přijatelné myslím pro někoho, kdo tyto bedny bude mít jako své první bedny, takže nepozná rozdíl mez 10k a 300k, už jen protože je ještě nikdy neslyšel....čili třeba kolem 10-15 tisíc...mám pravdu?bohužel jak píše stiglitz taky se mi moc nelíbí bedny klasických tvarů, a líbí se mi například zkosené čelní stěny a nelineární boky....a zatím jsem nenarazil na stavebnici, která by měla stejně seřazené měniče na čelní desce, jak to mají ty xaviany...takže byl by mi nekdo ochotný poradit nebo pomoct s výběrem měničů k bedně ala xavian virtuosa? nebo co je k tomu všechno potřeba? přesné rozměry, nějaké simulace?...fakt jsem nový něco jsem pročetl, ale číst mi nějak nestačí, vždycky jsem se všechno naučil až za pochodu a při zkoušení s reálnýma věcma, jak se říká"v ruce"...

Re: Výroba repro soustavy

Jde o to, že od stejného uspořádání nemůžeš čekat velké rozdíly, ty se objeví srovnáš-li odlišné konstrukce, jako line-array - třeba Keelovo CBT nebo CD zvukovod, profi sloupy BOSE... zkrátka jinou vyzařovací charakteristiku. Do té doby to bude +/- to samé, pokud nezanedbáš základní věci jako ne úplně špatné reproduktory, výhybku, vhodnou "hluchou" bednu...

(upravil rotr 3. 11. 2012 17:12)

Re: Výroba repro soustavy

Pokud Ti jde jenom o tvar Xavianu a netrváš na 3p, tak si najdi v projektech bedny od dawsoo s sPh-170c +27tdfc, bednu udělej jako sloup s uvedeným sklonem čelní stěny a uvnitř ji předěl plnou přepážkou. Pokud se ještě dělají ta repra, tak přijdou na 250eur. Za tu cenu hrajou velmi dobře.

Web

Re: Výroba repro soustavy

právěže chci 3p , víte ještě o nějakém podobném projektu s 3p?, napadlo mě i to, že bych do toho odděleného spodku dal basák se samostatnou výhybkou na nízké kmitočty,ale to by se asi bilo s tím dvoupásmem že?
antonio, právě to jsem chtěl slyšet ale po dvou týdnech pročítání jsem už myslel že to je snad nemožné nebo finančně obrovsky náročné, taky se mi zdálo že přece 3p "je prostě 3p", ať už to vypadá jakkoliv, takže za normální peníz to jde, to ste mi udělali fakt radost...

(upravil stiglitz 4. 11. 2012 0:44)

Re: Výroba repro soustavy

No, já jsem si totiž bedny postavil, spíš přestavěl, i když už to je nějaký čas. Je to třípásmo, prostě jsem koupil kdysi poničené bedny AKAI. Krásně hrály, byl tam bas i detail. Jenže byl odpálený výškáč, nebyla náhrada. Celé to je, nebo bylo v dřevotřísce, síla stěn asi 12mm. Repra jsem vytahal, i výhybky.  Basáky jsou o průměru membrány 25 cm, středy obstarával reproduktor 9cm, ale v kovovém "kelímku", výšky, jak už jsem psal odpálený jeden kus...
Předešlu. Nevyznám se ve výhybkách, pouze teoreticky, a to ještě s bídou.
Nejdřív k repro. Objednal jsem Monacor DT-99 - výšky. V původních reprobednách jsem zkusil TVM, pak ještě jedny noname kaloty, a RFT.  RFT zněly nejlépe, ale na blind jsem objednal DT - 99. To se vyplatilo. Alespoň uchometricky.
Pak jsem řešil "kelímky". Na Aukru byly za levno k mání ARX-130, širokopásmo, což byl o minimálně dva centimetry větší průměr membrány, než to co tam bylo, to byl děs. Všichni se mi tady - skoro - tlemili, když jsem založil téma s názvem tuning reproduktoru. Koš ARX jsem zevniř vyztužil hranolky, a zvenčí polepil proužky zátěžového koberce, nyní jsou akusticky rigidní, žádné plechové zvonění.
Basáky Akai HA 25/1018 nic takového nepotřebovaly, mají lité koše, pouze jsem lakoval membránu, je tam pět vrstev, měřením to nedokážu, ale jsou skladby, kde to při fakt nízkých kmitočtech zkreslovalo - basa Lemmy Killmister, Tublatanka, aj., a to už teď není!!!
Ve výhybkách byly všechny kondenzátory vyměněny za svitky, vnitřní kabeláž od základu změněna.
Bedny má na svědomí můj strýc, který má nábytkářskou firmu. Čela jsou dvě, extra pro středy a výšky, zvlášť pro basák. Tyto dvě čela jsou nalepena silikonem na jedno základní, čili bednu. Mají otvory přímo do bedny, do níž se rozšiřují,  V této bedně mají samostatnou komůrku, co komůrku, komoru, vlastně bednu v bedně, což celé ještě vyztužuje vlastní skříň - basy a separátně středy, maličkou výšky. BRX ústí dopředu, druhý i na dno bedny, ta totiž je na dvou hranolech, a celá posazená na "podlážce". Čelní stěna má tloušťku 55mm, boky a záda 36, systém vnitřních přepážek pod úhlem 45 stupňů vylučuje stojaté vlnění, vše je uvnitř vylepeno kobercem, ale vše. Plus vatelín, přidávaný a stlačený, vše rovněž uchometricky. Prostě žena ležela ve vaně a říkala - duní, míň duní, to už jde... Asi pásmová propust, tvořená bytem. Tohle je blbost, ale já to tak dělal.
Bedny jsou vysoké 110cm, a každá váží skoro 50 kg.
Od receiveru Grundig R1 vedou postříbřené kabely o průměru 5mm, takže jsem musel konce nastavit klasickým průřezem aby se to vůbec dalo chytit do šroubovacích svorek.
Tak.
Asi jsem to všechno podělal.
Ale když jsem to zapojil... Páni..! Nemůžu to tady popsat! Nádhera.
Maggie Reily - já to měl naposloucháno, ale co bylo potom - neskutečné. Následovalo Magnum - How Far Jerusalem, tam to původní bedny nezvládal - byly tam pazvuky, kde jsou kritické pasáže, co se výšek týká - nic! Pro  basy Motorhead, Sabaton, pro pocit z hudby, a jede to spodky,  - Kingdom Come...   ...to není co dodat
Já jsem spokojen, protože to hraje jako z praku. Je to zvuk, se kterým jsem se neměl možnost setkat. Když přiložím dlaň na kterouli část bedny necítím nic.
Finančně to přišlo na asi dvojku, pětiklíště za DT-99, tícku bedny, barva, lepidlo. vruty, strejdovi tři sta, dřevotříska, a materiál gratis, dvě stě ARX z aukra. Svoji práci jsem nepočítal.
Nikomu vám neradím, abyste to zkoušeli, ale já si myslel že to tak půjde, a je pravda, že je to lepší, než jsem čekal. Chci to ještě odladit, ale to by chtělo propísknout. No, co budu si hrát, jsou to živé bedny, můžu na nich dělat a zkoušet. A jsou krásný, pro mne tedy, musím to nafotit... Abyste viděli...
Jestli - vám - zkušeným konstruktérům vstávají vlasy na hlavě, pak vězte že vás chápu. Ale miluju je, a vždycky se těším, až si něco pustím. Protože to je něco.
A ten zvuk. Průzračnost, čistota, a detaily, detaily, detaily.
Jenom bych chtěl slyšet něco komerčního, tak za třicet, čtyřicet litrů, abych věděl, kde vlastně jsou. Víte..?
Nikoho tady nechci svést mimo! Nováčci, poslechněte ty vlčáky tady, nenechávejte se mnou inspirovat, protože toho mám asi dost blbě!!! Ale nelituju toho.

Příspěvky [61 až 80 z 632]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 32 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výroba repro soustavy

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£