Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

zdravim priznivce analogu, ktere zde zadam o pomoc!

Pred casem jsem si poridil tape deck Pioneer CT-F600 abych si mohl prehrat stare kazety co mam a bohuzel pristroj neni v nejlepsi kondici(opticky ovsem ano) Zvuk z pristroje leze zahuhlany a s ruznymi vykony na kanal. Ja osobne s tim nejsem schopen udelat nic a tak shanim nekoho kdo mi pristroj opravy(na cene se jiste domluvime) pripadne alespon poradi na koho se obratit pokud se na tomto foru nenachazi.

http://i269.photobucket.com/albums/jj69/ajwi/Trash/IMGP1183.jpg

MacBook Pro-> Antelope Audio Zodiac DAC/Luxman PD-441 w Nottingham Analogue Ace Space & Sumiko Blue Point/Denon DN-961FA-> DIY tube AMP-> DIY speakers w Fostex FE-206ES-R & Monacor RBT95SQ

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Nejdřív bych zkusil vzít čistou kazetu a nahrát na tom něco, a pak přehrát, jestli to bude dělat taky. Ono totiž jde i o to, jak byly seřízený hlavy na tom přístroji, na kterým jsi ty starý kazety kdysi nahrával. A i o to, v jaký kondici vůbec ty nahraný kazety jsou.  V dnešní době elmag. smogu v domácnostech díky moderním zařízením plným spínaných zdrojů, a dalším zdrojům elmag. záření ty kazety rychle stárnou i když se nepoužívají. Pak teprve pokračovat konkrétními kroky, jako kontrola hlav, jejich seřízení, atd.

Web

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Dej to pryč a kup si nějaký vyšší model od Technicsce. Technics vždy byl, co se týče casette decků, naprostá špička.Například Technics RS-BX501 nebo RS-BX601, naprosto špičkově vybavené stroje, ke kterým vzhledově pasuje snadno tuningovatelný CD player SL-PG470A, všecko se dá na Aukru koupit za babku, protože mnozí lidi jsou neskuteční idioti a zbavují se za pár korun slušného, poctivého hifi a místo toho si za dva litry koupí tzv. domácí kino. Sám jsem byl svědkem  vyexpedování kvalitní komponentní věže Technics s reprosoustavami Technics a nainstalování "domácího kina" a LCD televizoru Samsung dohromady za deset tisíc z Makra. Já tu věž Technics od něj pochopitelně koupil, zrestauroval a za slušné peníze prodal.
První se zesralo LCD, po jeho opravě odešla optika v DVD playeru, začaly hořet reproduktory v satelitech a pak už to šlo jedno po druhém. Zesilovač v subwooferu, pak vybuchly kondenzátory ve zdroji pro satelity, takže skoro celá elektronika byla zhruba za půl roku sežraná od elektrolytu z kondenzátorů a už to šlo jedno po druhém. Nasere i taková maličkost, jako je jenom částečně funkční dálkový ovladač, málo citlivé FM rádio, které bylo citlivé na kdeco, jen ne na FM signál ne atd.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Nedávno jsem s ním mluvil a už bylo "já blbec"..... V Makru to totiž měli instalované v akusticky upravené a zhruba poloviční místnosti a po instalaci doma logicky následovalo děsivé zklamání...

Web

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Nemůžu přijít na zdroj vrnění v mechanice A. Pohoda, vše funguje, ale v mezerách mezi skladbami to slyším. Vrní! Hnus fialovej. Hledal jste už někdo takovou věc? Díky...

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

stiglitz - pokud jsi nic nepredelaval a zacalo to samo od sebe a vrni to sitovkou (brumi), pravdepodobne vyschle elyty kolem napajeni motorku nebo nkede upadle stineni (ono se kulisa s hlavami preci jen pohybuje a casem se nejaky drat muze uklechtat). Pokud to ale vrni vyssim kmitoctem a zavisi na rychlosti otaceni motorku pohonu, zkus se podivat na blokovaci kondenzatory kolem motorku, stalo se mi, ze ta mala keramika, ktera je paralelne ke komutatoru, prestala fungovat a musel jsem ji vymenit. K presnejsi diagnoze by to chtelo vic info - nepises ani, o jaky kazetak se jedna, ani jake jsou presne priznaky nemoci smile

Web

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Pioneer CT-W504R. Vrnění má mechanický původ, to nejde z repro. Když strčím ucho k decku, slyším to. Jemné trrr.... trrr... líp to nepopíšu.

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Rozebral jsem to, už je to v pořádku. Na vině bylo jedno kolečko. Celý jsem to vyčistil.

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

aha, tak to jsem spatne pochopil, ze jde o mechanickou zalezitost smile No nic, hlavne zes to nasel. Mechaniky tapedecku se rozdelavaji docela blbe a hledat v nich podobne zavady neni prijemne.

Web

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Dostal jsem deck Onkyo TA2060. Svítí okénko podsvícení kazety, a to je vše. Budu to rozebírat, protože musím nahradit kondenzátory 2200u, z nichž jeden je úplně vyteklý. Je to tříhlavý deck, samozřejmě uvnitř byla snad i sláma, jsou tam i nějaké plevy, ale opticky jinak výborný. Až na malý škrábanec ve stříbrném čílku, jo a ještě nesvítí budíky - nevíte někdo, zda mají být podsvícené? Ale to zjistím. Pak se kouknu na tu Sabu. To tu mám od neděle, lidi mi to nosí z půd. Za tu jsem dal kilo.

(upravil stiglitz 19. 12. 2013 20:23)

Re: Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Takže deck sám o sobě už by i šel, horší to je s těmy elyty, z nichž jeden se příšerně hřeje, a to prosím po výměně. je fakt že původní jsou dimenzovány na 85 celsia, tyhle, co jsem tam prozatím připájel ani nevím - Epcos. No, a někdo se v tom vrtal přede mnou, podle šroubů, které nebyly na původních místech, a rýh, jež jsem našel na kazetové mechanice, když ji někdo zkoušel vytáhnout.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Pioneer CT-F600 - oprava/serizeni

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£