Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 8)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 8 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 159]

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Já si myslím, že dobře udělané korekce svoje uolatnění najdou i při poslechu doma. Zajímalo by mě jestli uchem někdo pozná, jestli je tam jeden nebo deset OZ. Když se tu tak pořád oháníte tím ovlivňování a přikreslováním zvuku. Já to teda moc nepoznám - asi jsem hluchý. A popravdě mě to moc nevzrušuje. Těšímě že to hraje.

Taky mě to honění se za nejméně "přibarveným" zvukem trochu udivuje. A smrdí mi to "hifismem".

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Betaron: Máš to opravdu pěkné, ostatně jako vždy tongue Koukám že to trafo je konečně použito smile tak ať slouží smile

K probíhajícímu tématu: Pro mě je důlěžité že si korekcemi "vyrobím" takový zvuk, který je mi příjemný. Mnohým to může přijít jako barbarství, ale 100 lidí, 100 názorů.

Web

(upravil sinclair 24. 5. 2012 15:42)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Pochopitelně a proto byly Denony, Pioneery, Kenwoody, NADy, Marantzy, Technicsy, Akaie a spousta dalších značek integrovaných zesilovačů ještě koncem 90. let  a koneckonců některé i dodnes bez korekcí, že?
Žádná bedna, žádný poslechový prostor, ostatně i žádný zdroj signálu není tak dokonalý, aby skutečně nebylo potřeba čas od času to trochu napravit a používat korekce.
Smrdí mi to snobárnou, někteří z Vás bezpečně dobře vědí, co se se signálem děje ještě ve studiu, pak v postprodukci a v masteringu.
Speciálně třeba NAD má v některých strojích tak vychytané korekce, že si do nich nechali vyrobit např. zákaznické kapacity. Zkuste si někde koupit MKT kondík 145n, nebo 90n s tolerancí 0,5% a podobný specialitky.
Proč to dělají?
No proto, že si několik idiotů z Audiowebu myslí, že jsou korekce na hovno, tak oni je tam just dávají, aby si zvedli náklady na vývoj a výrobu....

Web

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Idiot je ten,kdo si myslí že to bez korekcí nikdy nepůjde. Což jsem si myslel donedávna i já,změnil jsem názor poté,co jsem slyšel pořádný řetězec při adekvátní poslechové hlasitosti,na kterém se přehrávala nahrávka v dostatečné kvalitě. tongue

(upravil reeb 24. 5. 2012 17:21)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Takže to nejdřív ultrapečlivě sestavím vysoce kvalitní zesilovač typu DPA, Leach .. se zkreslením nula nula prd, frekvenčkou jak když střelí atd. abych před to následně strčil tu Mecovu ptákovinu s levným, mizerným OZ co dělá  lavór -3dB na kile a všecko to dodatečně dokurvil jak zákon káže? lol To dává logiku..

Jestli je pro tebe Leošu ta 20let stará, výše jmenovaná spotřebka vrchol kvality tak to pak jo, to tě lituju..je to technický ODPAD, shit všech shitů, v CZ/SK krajích se dá DIY postavit galakticky jiná kvalita. Tak už se konečně prober a neblbni tady hlavy mladým lidem (co tu třeba staví kvalitní zesilovače).

Proto:
- když korekce tak kvalitní (kterých je poskrovnu)
- přemostit relé.

Chce to zlomit mýtus že jsou nezbytnosté, při dodržení určitých pravidel to není nutností.

Spectral, Cello, Bryston, Accuphase..... Dudek, Macura, BVAudio...  korekce na svém preampu nemají, jsou to břídilové co tomu nerozumí a snobi ! lol

Zajímavé že na slovanetu nikomu korekce nechybí, čím to asi bude smile

Web

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Podle mě je ta fóbie z korekcí zbytečná. Přemostitelné korekce které budou mít dobře udělaný průběh a budou udělány pomoci tranzistorů tak aby ten zvuk ovlivňovali co nejméně můžou přinést jen výhody. Problém je že takovýchto korekcí je tu opravdu málo jak píše Reeb. Stálo by za úvahu zdali nejde navrhnout tranzistorové symetricky napájené korekce s použitím co tranzistorů,u kterých lze dosáhnout dobré linearity a DC serv na kritických pozicích. Udělat je tak aby frekvenční charakteristika byla v řádu stovek KHz a aby korektory upravovaly pouze blízké okolí toho co cheme a prostředek byl co nejvíce rovný ( například pěkný průběh BA100).Takové korekce by už nemohly urazit ani takovéto zesilovače.

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

... dovolím si zopakovat: Jakmile je v pořádku technika a aspoň trochu prostor, a nejraději bych tímto nápisem na týden vytapetoval všechny betonové plochy, posloucháme BEZ KOREKCÍ. Má to m.j. pozitivní vliv na utváření hudební a zvukové zkušenosti.
Kdyby to snad někdo potřeboval kvantifikovat: Někde od 20 tis. Kč za stereo zesilovač, 20 tis. Kč za pár reprobeden,  8 tis. Kč za CD přehrávač, a 30 tis. Kč za gramofon začíná v běžné komerci to, co půjde poslouchat bez korekcí. K tomu existují stovky výjimek, a k nim tisíce cest.
Ale hlavně bez korekcí. Já osobně i bez fyziologie, a to i potichu.
Kdyby to snad někoho zajímalo.

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Dobrý den,plně s Vámi souhlasím až na to - potichu -.To Vaše potichu musí být dost nahlas.

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Dnes spousta lidí hraje z PC (net je plný flaců) kde se dá případná mírná korekce udělat daleko šetrněji..

Pokud je problem v mistnosti, nebo bedně, nebo kombinaci obojího dá se to vyřešit upravou výhybky nebo akustickou upravou mistnosti.

Klasické korekce jakoby pomužou, něco jineho ale zase zhorsi..kdo posloucha akustickou a važnou hudbu vi o čem je řeč.

Web

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Téma trochu odbočilo smile Dříve jsem cpal do zesilovačů také korekce, ale to jsem teprve začínal, takže jsem chtěl, aby hudba hlavně basovala a cinkala - tzn. propad na středech. Pak jsem vyrobil odladěnou výhybku do reprobeden a ejhle, korekce jsem najednou nepotřeboval, vždy jsem to měl na 0dB.
Dva roky zpět jsem stavěl můj nynější zesilovač a na korekce jsem se úplně vybodl, páč jsem zjistil, že pokud máte hlavně dobré reprosoustavy, tak jsou korekce v podstatě k ničemu, ani jemné doladění nemá smysl. Je pravdou, že občas lze narazit na nahrávky, které mě zvukově příliš neosloví, ale abych točil poťákama dle nahrávky, na to bych se mohl... smile
Ale vždy budou dva názory: někdo bez korekcí, někdo s korekcemi...........

Web

(upravil DJ_Rix 25. 5. 2012 16:01)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

To máš naprostou pravdu Vasi.,nějak jsme uhnuli smile Základní problém tady je ale jiný-Já nechávám plně na volbě stavitele,jestli korekce v zesilovači chce,nebo ne.
Snažil jsem se pouze poradit,že tyhle korekce jsou naprosto nevhodné a zničí to obrovské úsilí,které Betaron vkládá do zbytku zesilovače.

Další problém je,že dobré a správně fungující korekce v DIY sféře v podstatě neexistují,nebo alespoň nevím o schématu,který by byl odladěn správně. Čáatečně jsme se snažili tomu "ideálu" přiblížit při odlaďování BA100,ale ani ty nejsou úplně ideální. Něco začal i PMA,ale nemá čas to dokončit a možná ho ani nebaví ty kecy okolo,jestli ano či ne,kolik má být zdvih,na jakých frekvencích,jaký operáky,jfety,tranzistory......

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Korekce nadoma vidím jako berle pro šmajdavého.
Pokud budu mít celý řetězec pořádný, ani korekční berlička nebude potřeba. Potvrdí třeba i kluci co se u mě objevují v posluchárně.
( Hrajeme bez korekcí a nikdo zatím neměl potřebu nějakých točítek... ).
Dál můžeme pokračovat o šmajdavém a berličkách. Jejich použitím mu sice popravíme krok, ale šmajdavý zůstane...
( sorry za OT )

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Diskuse ohledně korekcí v linku o stavbě Leachů už převládá, ale mně to vcelku nevadí smile mám z toho spíš prču, jak to někteří žerou…
Ogaři vezmete to tak, jsem stará struktura, dinosaur , který tam ty korekce prostě chce mít zabudované. Avšak aby se koza nažrala a vlk zůstal celý – dávám do svých zesilovačů ono kouzelné tlačítko_přepínač : BYPASS, DIRECT, LIN, či jak to nazveme? Zkrátka a jednoduše řečeno – MOŽNOST VYŘAZENÍ KOREKCÍ z cesty signálového řetězce, čímž lze po zvukové stránce bezpochyby vyhovět i pravověrným audiofilům.

Za další; věřím tomu že dost členů z fora pochopilo, že se stavbou audiotechniky bavím, je to má zájmová činnost ve volném čase. Na kšeft zásadně nic nevyrábím, nesnesl bych nad sebou tlak plnění termínů! lol takhle je to pro mne pohodová záležitost, kdy mě popadne tvořivá „můza“, abych se vyjádřil tak nějak muzikantsky smile

…a mohl bych určitě více „mlátit prázdnou slámu“ - kterak mi vyhovují více pasivní, než aktivní korekce, a jak mi u nich úplně stačí +/-3dB, a jak jsem více muzikant inklinující k související technice – a tím pádem i ke korekcím, než hifista s pasivním sezením v křesle při poslechu hudby, na centimetry přesně uprostřed mezi reproduktorovými soustavami, navíc vím že mám levé ucho méně citlivější na výšky (neblahý vliv 30-ti roků praxe baskytaristy po kšeftech)……

…nevím jestli to má cenu dál vysvětlovat….

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

betarone, ty seš moje krvní skupina!! Tak to má být .... nikdo nejsme dokonalý a nic není dokonalé .... A tak zase platí staré heslo "každá liška chválí svůj ocas a ta co ho nemá, říká, že nejlepší je to bez něho"

(upravil Vasi 25. 5. 2012 19:28)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Betarone, nicméně se mi tvá díla velice líbí a rád vidím nová smile

Web

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Nedá mi to, musím se přidat- Betatrone, ty seš Bůh! Takhle chrlit tak krásný díla, to ti i závidím, že seš pořád při chuti a náladě. Já jak přijdu z ráce, tak nemám ani náladu, ani nápady, takže občas o víkendu. Doufám, že můj v pořadí třetí video-hifi komplet nebude zase trvat 5 let smile
---
Co se týče korekcí- no celkem zábavná válka. Pánové, charakteristika jako když střelí... Zesilovače bez korekcí... Vzpomeňte si na tyhle názory, až vám bude kolem padesátky, a citlivost vašeho sluchu se bude podobat kladný půlvlně sinusovky. Jak rychle budete vytáčet korekce výšek a basů, abyste měli z hudby alespoň nějaký pocit. Samozřejmě nepotká to každého stejně, ale většinu ano. Takže brát nějaký názor na korekce jako univerzálně správný pro všechny je pitomost.

Web

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

sagitarius, souhlasím, Betaron je borec.
A co se týká korekcí, maš plnou pravdu. Ať si každej po 40 nechá udělat audiogram, to se bude divit. Nám, co jsme ještě starší, pak už nic dodávat netřeba (teda co se týká korekcí, že). To se pak zesilovač bez korekcí jeví jako blábol.

(upravil Betaron 5. 6. 2012 10:50)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

V této době nemám ideální podmínky pro bastlení, páž minulý týden jsme na baráku měnili a osazovali plastová okna ve sklepních prostorech a elektrodílně. Kvůli tomu tam mám různě chaoticky přetahané věci z místa na místo. To musí počkat, teď následuje fasáda. Furt je co dělat, a tak nezbývá mi čas a v podstatě ani nálada pro oblíbené bastlení lol
Nevadí, alespoň jsem mohl u pracovního stolu a PC zpracovat neméně důležitou část, totiž výkresovou dokumentaci panelů pro Leachy a následným vyhotovením modelů v programu SolidWorks. Mechanické zpracování kompletní stavby zesilovače zabere odhadem 80 – 90% času, práce. Stavebnici ze sáčku umí osadit kdekdo z fora široko daleko….tedy pokud nepočítám SMD záležitosti apod.

Modelové zpracování varianty LEACH - JAWIS s rozmístěním všech prvků na panelech včetně popisků. Panely musí být zpracovány na CNC frézovacím centru dvoufázově. Gravírování popisků bude následovat až po zpracování povrchů technologií „tvrdý elox“, vrstva 30-80mí. Mám představu o barvě siena, vypadá to na pohled znamenitě! Některé strojní součásti na bázi materiálu AlMgSi ve firmě zpracováváme s tímto povrchem pro zahraničního zákazníka a díly se jeví i na omak, jako by byly potaženy teflonovým filmem…

https://i.postimg.cc/VStckBz0/2069346.jpg https://i.postimg.cc/QK8Lm21c/2069347.jpg https://i.postimg.cc/WtTPskCt/2069349.jpg https://i.postimg.cc/JDcVbrD1/2069350.jpg

..k tomu bude nedílnou součástí Preamplifier Remote control s nějakými korekcemi. Odborníky znovu upozorňuji, že tam bude přepínač pro přemostění korekcí!!!
https://i.postimg.cc/vgvk40kT/2069351.jpg https://i.postimg.cc/mhbKvG1H/2069352.jpg https://i.postimg.cc/SYN5CWbr/2069353.jpg https://i.postimg.cc/8stxDnLn/2069354.jpg

Grolmusův zesilovač LEACH All in One bude řešen v integrované formě, čili vše v jedné krabici a opět s tlačítkem vypnutí korekcí pro fajnšmekry smile
https://i.postimg.cc/0M9H1pjs/2069356.jpg https://i.postimg.cc/TLQNdp5W/2069357.jpg https://i.postimg.cc/T5w7pfnN/2069358.jpg https://i.postimg.cc/G9hSMJ6P/2069359.jpg

Nyní zbývá získat volné kapacity na CNC frézovacím centru pro mé záležitosti, protože výroba zabere v každém případě určitý strojní čas… lol

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

No jo,to se to bastlí,když může člověk využívat zdarma vybavení svého zaměstnavatele za milióny,simulovat vzhled panelů v patřičném softvéru lol

Jinak i přes tvou evidentní nevraživost ke mně dávám palec nahoru,bude to pěkné.

(upravil babakus 5. 6. 2012 11:32)

Re: LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Betaron: u preampu máš na čelním panelu chybku. U signalizace vstupů máš dvakrát DVD. Podle zadního panelu má být jedno DVD a SAT wink
A u All in one máš na předním panelu uveden vstup LINE a na zadním panelu už není

Edit: Tak Line IN na zadním panelu je... jsem slepej a nějak jsem si nevšiml. Má chyba. lol

Příspěvky [61 až 80 z 159]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 8 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » LEACH – stavba dvou verzí zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£