Téma: ARN 188

kupil som dnes 4ks ARN188/07-4 su nejake jednoduche merania kde by som skusil ci maju trochu podobne charakteristiky. odpor merakom maju rovnaky 3,5ohm.
Dik za info.

Re: ARN 188

Být tebou, tak se u těchto reproduktorů něčím takovým vůbec nezabývám. Jistě, že nebudou naprosto totožné, ale to v dané cenové kategorii ani nelze čekávat.

Re: ARN 188

ide len oto aby som ich vedel priblizne sparovat  a na gume co je okolo gumov.kruzku som objavil male pismena 1xK301, 1xK302, 2xK391. v nicom inom sa nelisia a chybaju aj razitka co byvali volakedy ze 1,2 trieda.
Dik

Re: ARN 188

little: Ty jsi nějaký chytrý

Web

Re: ARN 188

Myslím, že o přesnosti výroby si můžeš udělat obrázek srovnáním charakteristik nelakovaných a lakovaných typů, rozdíly jsou minimální, takže občasné přirovnání "co kus, to originál" je zcestné, podle mě.

Re: ARN 188

wq- když jsou koupené současně, je vysoká pravděpodobnost, že parametry budou stejné. Horší je to při srovnání  stejných typů koupených v rozmezí několika let. Jednou je guma tenká, jemná, jindy pak silná a tvrdá jak pneumatika - má zkušenost s 226.

Re: ARN 188

wq: Myslíš, že dnes by řadový zmasírovaný občan koupil něco, na čem je očividně napsáno 2. třída? I potraviny v Lidlu jsou ty nejkvalitnější z vybraných surovin. smile

Osobně bych taky nějaké párování u ARN neřešil. Pokud bys je nějak zpároval, tak zase bude jeden pár odlišný od druhého. smile

Re: ARN 188

vyberané štvorice? smile ale podľa akých sledovaných parametrov? smile

Web

Re: ARN 188

2Kritik: Snad jsem toho tolik neřekl?!! smile

Re: ARN 188

Nové sportovní "hi-fi" odvětví - kdo lépe a z větší dálky plivne na TVM.

Re: ARN 188

Tjn, poslední dobou taky pozoruji podobné chování u dost velké části uživatelů tohoto fóra.Lidi, namísto vlastenectví zde pozoruji postupně prorůstající snobismus.Ale ono se není čemu divit-většina lidí na tomto fóru jsou poměrně zazobaní.Nezávidím, pouze konstatuji. big_smile

Re: ARN 188

Většině lidí na tomhle fóru dávno není patnáct, normálně vydělávají a bedny s teslami si odbyli už před lety. Proč by takoví lidé měli pořád koukat na TVM jako na modlu? Z patriotizmu? Stačí si vyšetřit jeden měsíční plat a nemusí se po TVM vůbec ohlížet... je to tak mnoho? Je každý, komu zbyde tisícovka z výplaty na účely koníčka zazobanec? Buď trochu reálnější, fakticky by se dalo říct, že lidé na jakémkoliv auto-moto fóru jsou mnohem zazobanější než tady, protože jejich miláčkové jsou podstatně dražší záležitost, než hifi téměř každého co tu je.

Re: ARN 188

Nechápu ty poznámky. Teď s TVM stavím, neplivu na ně, pouze jsem vyjádřil svůj názor, že je zbytečné se zabývat čímsi jako párováním basáků u TVM jakoukoliv jinou metodou, než protlačením závěsu prstem, pokud nejde o skutečně vyplandaný kus. To, co do výsledné soustavy vnese rozdíl dvou měničů (pokud samozřejmě nebudou pracovat ve společném objemu - tam je to fatální, ale to by TVM už kvůli jakosti pohonu neměly tak jako tak) bude zanedbatelné proti tomu, co do soustavy vnese použití TVM jako takového.

A podotýkám, že proti měničům TVM nic nemám.

O zazobanosti místních si taky myslím svoje, ale v opačném směru. člověk z mého pohledu "zazobaný" se nebude trápit DIY, protože jeho čas je natolik drahý, že radši peníze vydělá jinde a investuje je do hotových kousků, stejně tak se v informovanosti spíše spolehne na kolegu nebo člověka, který o tom ví víc.

Vychází to z toho, že většina lidí vidí cenu soustav jenom v ceně měničů. Bedna z TVM je levná, SEASy jsou dražší, excely jsou eště-víc-dražší. A ty pásky jsou úplně nejdražší. To, že neodfláknutá výhybka potom přijde při použití TVM skoro stejně draho jako měniče už se dost pomíjí a konstrukce skříně taky a při použití dražších, ale ne uplně hájent měničů se potřebná kvalita součástek na výhybku až tolik nezmění, rozhodně ne ve stejném poměru, jako cena měničů.

Re: ARN 188

Halen: počkej, až si koupíš Seas pak budeš jako "oni" smile

Web

Re: ARN 188

Nikdo tu snad na TVM neplival, tak co se tu řeší...?

Re: ARN 188

ono je taktiež rozdiel na čom sú tie TVM pripojené a v akých podmienkach... ak si ich niekto dá na "univerzálnu výhybku" 6db/oct bez zatlmenia,kompenzácie a podobne, pripojí to na TDA2050 tak to musí hrať fakt humusne... ak sa s nimi niekto vyhrá, ak ho to baví, čo myslím že sme tu asi všetci, tak sa z toho dajú spravíť dobré, počúvateľné bedničky smile

Re: ARN 188

BobiseK: presne. TVM uz neni v mode. Jakmile nekdo jen uvazuje o koupi menice TVM,  hned mu to nekdo rozmlouva a nabizi 3x drazzsi nahrady, jako by TVM byla nejaka NEHLIDANA Cina. Mimochodem, spousta tech krasnych repraku s "osvedcenou" znackou uz se v Cine vyrabi a nikdo se nad tim nepohorsuje.

Kritik:  nekoupim, jdu svoji cestou a jestli budu experimentovat, tak rozhodne s jinou znackou (Hivi apod)

Antonio - v tomto threadu se nekdo zeptal na parovani stredobasu TVM a bylo mu receno, ze to nema cenu u menicu TETO CENOVE RELACE. Ty ses celkem tech menicu zastal, coz ocenuju. V jinych vlaknech je plivani na TVM ocividne.

Bylo by zajiste zajimave udelat srovnavaci poslechovy test bedynek s TVM menici s peclive odladenou vyhybkou vs jina znacka. Slepy srovnavaci test a udelovat jen znamky lepsi/horsi.

Re: ARN 188

vs ale aká značka? smile

Web

Re: ARN 188

Jenže jak to chceš testovat? Bedny stejného osazení (rozměrově - dejme tomu 2x8+5+1) s výhybkou laděnou stejným člověkem a přibližně stejně nákladnou? Zase problém. Abys s TVM dostal něco, co bude aspoň na papíře vypadat hezky, bude výhybka mnohem nákladnější, než případě některých těch dražších měničů. To je zase druhá stránka věci. Teď s tím zrovna zápasím a sám to vidím. řády filtrů rostou, RLC se množí. smile

A kdo takové páry jen tak z plezíru postaví, zafinancuje, odladí?

A proč je vlastně špatné na něco plivat? Pokud je to skutečně moje zkušenost a třeba jsem toho na TVM postavil už mraky (ne rovna muj případ) a skutečně jsem se pokusil z nich vytřískat maximum, nemám nárok se na ně vybodnout? Nebo z nějakého falešného vlastenectví používat TVM, protože dřív tu téměř nic jiného nebylo a je to tedy spíš nostalgie? Když někomu doporučím SEAS výšku za 500 proti ARV104, se kterým je skutečně krásná práce, je to plivání na TVM? Nebo mám použít TVM prostě proto, že je z Valmezu, a echt českáé no ni?
Když se vůči ARV generálně doporučovalo GTC, nikdo nic nenamítal. Když se teď místo něj doporučuje SEAS, který je na tom dnes díky grupáčům a velkému množství použitých kusů sotva o polovinu dražší (cena jedné večeře v lepší hospodě) tak se tu strhnou debaty o tom, jak se plive na TVM.

Peace.

Re: ARN 188

Michale, ano PEACE. Ve vyskach  je to vicemene jasne, Seasy prehraji ARV velmi snadno. Taky ve svych projektech nepouzivam vysky TVM; sahl jsem po celkem netradicnich TN25 od hivi; jsem spokojen. Do dalsich 2p bedynek mam pripravene ARN188 odlak + GTC; budu mit moznost porovnat prednes na vyskach mezi GTC a TN25. Ale mezi nami: 2k+ Kc za vyskac je PRO MNE prehnana cena. Nekdo jiny po nich sahne, ja ne. Neverim, ze prinesou o tolik vyssi kvalitu, nez bezny vyskac za cca 500,-