Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » mono televize + receiver

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [7]

Téma: mono televize + receiver

Zdravím pánové, chtel bych se vas zeptat na takovou věc. V systemech DK a proste vicekanaloveho zvuku nejsem moc zběhlý, ale přesto me vicekanalovy zvuk laka. Chtel bych se vas optat < tzv. LAMA dotaz , ale fakt jsem se o tom nikde moc nedozvedel>  , AV receiver je asi od slova audio video, receiver= prijimač .. z toho vyplývá, že receiver by mel prijimat i televizi? koaxialni vstupy ma, ale skoro v žadnem popisku nejsou psané " video funkce" , trebas ukladani televiznich stanic, ladění atd..   ??  nejde mi to proste na rozum.  Pak jsem si řikal, že kdyby teda receiver prijmul televizní signal + zvuk televize a ja použil jen ten zvuk z receiveru < trebas stereo> , nepropojil to s monitorem, ale misto monitoru zapnul trebas starou mono teslu na tom samym kanale, tak bych mel pouhým zapnutim receiveru a mono televize stereo sestavu...  ??   známý mi to trochu rozmlouval, pač muže mit receiver jinou prijimaci rychlost televizniho signalu a muže se mi obraz se zvukem posunout..    Ted mi to važne neni jasné, zkuste mi to prosím nekdo objasnit, byl bych fakt rad. Dekuji moc

Re: mono televize + receiver

AV Receiver je jen pro prijem radia. v 99.9% Jinak TV signal dokaze taky presmerovavat. tzn kdyz do nej prijde signal z DVD tak ho posle do TV nebo z VHS, popripade jinych zdroju. Ale doporucuje se radej z DVD promo na TV . Receiver spise slouzi jako audio smerovac a zesilovac. Jinak ale je pravda ze treba na AV receiveru muzes proimat signal s DVD a poslat ho do mono TV a budes mit 5.1 zvuk. O tom spozdeni, je na tom neco, ale ne u receiveru. tam TV chytat, jak sem psal, nelze. Nebo alespon o zadnem nevim. Horsi je ten posun zvuku u satelitu. jinak se bat nemusis.

Web

Re: mono televize + receiver

Jakej posun zvuku  u satelitu?  tak to jsem zase žil v omylu, myslel jsem si, že av receiver TV prijimat muže... sad  a existuje nejake zarizeni, ktere by tv prijimalo < pro rejpaly, krom televize ,přirozeně ) ? trebas nejaky TV receiver ...

(upravil Boramyr 3. 9. 2007 13:33)

Re: mono televize + receiver

Neber to tak doslova, překlad slova receiver vystihuje jeho funkce poněkud přeneseně. Vždy se jedná o multikanálový zesilovač s dekodéry běžných digitálních formátů, signálovým procesorem a radiotunerem pro příjem AM/FM pomocí externí antény. Video funkce, kterými disponují lepší receivery se týkají pouze konverzí mezi několika druhy rozhraní pro videosignál. Klasický televizní tuner, nebo DVB-T který by umožňoval příjem TV signálu receivery neobsahují (v principu by mohly, ale o žádném takovém nevím). Nelze tedy použít samostatně receiver na příjem TV. Známého moc neposlouchej, evidentně neví o čem mluví.

Edit : Nikdy jsem nic takového neviděl, pominu-li externí počítačové TV karty. Ty dražší ale disponují i klasickými výstupy a dálovým ovládáním, takže jsou samostatně použitelné. Solidnější varianty téhož se nejspíš vyskytují mezi profesionální studiovou technikou, což nebude nic pro běžné smrtelníky.

Re: mono televize + receiver

Dekuji vám panove za vycerpavajici dopoved, už je mi to jasnejsi smile

Re: mono televize + receiver

jeste k tomu satelitu, mysleno prijem TV signalu ze satelitu z obezne drahy, ne satelity jako bedicny ve 5.1 atd systemech.

Jinak na prijem TV je urcite dobre TV karta k PC poptipade nejaky DVB-T ale to je settopbox pro prijem digitalni pozemni TV signal. Jinak prijmat TV signal dokaze obycejne video. nebo nejaky DVD rekorder. pro to aby moh nahravat s TV. Ale taky video lacinejsi je jen mono. Musis si vybrat.

Web

Re: mono televize + receiver

jo táák,.. satelit:)))

Příspěvky [7]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » mono televize + receiver

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£