Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 7)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Leach 4.5

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 133]

Re: Zesilovač Leach 4.5

DJ Rix - Ahoj smile No to bych ale napřed musel vědět, co to je 35A kostka big_smile Ale to neva. Kamarádovi to dám přečíst a ten si snad bude vědět rady a já mu budu koukat pod ruce!!!
A zemní smyčka se tím eliminuje jako úplně? Já totiž radši hudbu než brum ze zesíku. A jestli při tom dostanu prdu, no... tak si při tom aspoň zatancuju smile

(upravil Dohnalik 11. 10. 2011 21:26)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Zemní smyčka může nastat například, pokud používáš jako zdroj hudby PC, ale pokud máš zvukovku hodnou leacha, asi to také nehrozí, už to mají ošetřené. 35A kostka je usměrňovač na 35A, ještě se s oblibou používají kýble = kondenzátory, jen tak pro info, kdyby jsi na to někdy narazil.

//ano, s tím odpojením obou vodičů jsem to myslel tak, jak píšeš. Když máš přívod se zástrčkou, kterou můžeš libovolně otočit, může být fáze jednou tady, podruhé tam, takže pokud to má splňovat normy, musíš vyřešit odpojení obou vodičů.

(upravil Thomas 11. 10. 2011 21:32)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Dohnalik: Ahá, díky smile No já převážně používám bohužel ten Comp a zvukovka tam bude asi mizerná až prachobyčejná. A proč se toto děje právě u počítačů???
               A já pořád, co to je ten "kýbl" smile

Dobrá, já to tedy udělám tak, abych odpojil oba dva vodiče. Bude se mi lépe spát smile
Vlastně kecám:/ Je to euro zástrčka. Stačí, když odpojím jen ten černý že?:uui:

(upravil Dohnalik 11. 10. 2011 21:35)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Když máš spínaný ATX zdroj, je uzemněný přes PE, jakožto ochranný vodič, s GND v celém počítači, včetně zvukovky. Pak se to dostane přes zásuvku a rozvody jako "druhá" signálová zem do zesilovače, právě přes zmíněný PE. Pokud máš integrovanu, hybaj sní ven! smile

//jen černý odpojit můžeš, ale nikdy nevíš, kdo dělal rozvody a jsou i tací, co mají fázi v pravé zdířce zásuvky. Potom ta absence PE vodiče na kastli může způsobit pěknou ránu smile

(upravil Thomas 11. 10. 2011 22:19)

Re: Zesilovač Leach 4.5

A do řitě big_smile Vím prd co tam je. Jestli integrovanou nebo ne. Nu dobrá, radši to odpojím všechno, vytáhnu ze zásuvky a pro jistotu shodím celej barák, nejlépe i s celou ulicí ať je to sychr big_smile

Re: Zesilovač Leach 4.5

Jak říká náš učitel: "ideální stav". Myslel jsem to tak, že pokud máš nějakou integrovanou zvukovku na desce, bude to kvalitativne hnus a bída. Ne, že by to dělalo nějaké problémy a způsobilo by ti to masáž.

Re: Zesilovač Leach 4.5

Aha, už asi vím. Moc tomu nerozumim víš? Ale mám u kompu přidanej slot se zvukovou kartou asi teda - Creative media source. Má to asi čtyři výstupy, jeden vstup a jeden digitální tuším?

Re: Zesilovač Leach 4.5

Thomas: Nemusí na tom být nutně moje přezdívka, ale pokud chceš smile Hlavně že slouží ke spokojenosti.
Jinak pokud použiješ pojistku, tak použij eurozástrčku na panel ve které už je držák pojistky, jen zvětšíš díru pro zástrčku a máš po starostech smile. (Na www.ezk.cz je jako: EURO13 VPJ)

Web

Re: Zesilovač Leach 4.5

Bery: No, to vypadá dobře a jednoduše. Ale už jsem jeden držák koupil. Jedna díra navíc už mě asi nevytrhne smile Beztak do toho budu muset vrtat tak jako tak a nejvíc se bojím těch špon z toho. Vypadá to na asistenci vysavače spolu s vrtáním smile Tu regulaci hlasitosti ještě musím pořádně promyslet, ten panel je fakt docela tlustej. Ale zas je dobře, že je to čistý, můžu si to doprznit k obrazu svému big_smile Jinak když vyškrábneš ňáký to schéma k zapojení toho poťáku, radši mi to pošli prosím. Rád bych k tomu ještě ( pod ten poťák ) nějaké světýlko.  Asi víc. Jen takové ty diodky. Ale odkud se to tahá? No asi když nebudeš vědět, budu muset založit téma.

Re: Zesilovač Leach 4.5

To osvětlení můžeš natáhnout z libovolného sekundáru smile je tam úplně volný sekundár 2x12V, který je pouze stočený a zastrčený uvnitř smile Zítra resp dneska něco sesmolím a pošlu ti to na mejl.

Ty špony jsou problém ale dej pozor, když budeš u toho pracovat s vysavačem. Možná by jsi mohl poškodit některé citlivější tranzistory jelikož se na špičce hubice vysavače "indukuje" (nevím jak to nazvat) napětí.
Jinak pokud budeš vrtat ten zadní panel, tak si potřebné kabely odpájej, nějak si je poznač a vstupní konektory jen odšroubuj z panelu a vyndej panel. Nenapadají ti špony dovnitř a budeš mít dost místa na manipulaci.

Web

Re: Zesilovač Leach 4.5

No to by bylo super smile Ty diody mají asi minimální odběr myslím, daly by se tam na to zapojit tak čtyři? Tak koukám, že mě rozebírání asi nemine hmm

Re: Zesilovač Leach 4.5

Nechcete sem dát někdo veřejně zapojení potenciometru na vstupu zesu ?

Re: Zesilovač Leach 4.5

www.google.com smile

Web

(upravil Thomas 12. 10. 2011 12:51)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Jak vidno....asi nechtěj big_smile Taky by se mi to šiklo smile
Ale jestli se mi to dostane pod pazouru, bude to tu.

Re: Zesilovač Leach 4.5

Ale páni no taaak, nad tým sa stačí trochu zamyslieť...

Re: Zesilovač Leach 4.5

Tak že se zeptáš ty Thomasi,to je asi v pohodě,pojal jsem z tvých postů že nejsi v elektronice kovaný,ale že se zeptá Paull25,jakožto čerstvý absolvent učiliště elekro,to mě odstřelilo. Pokud by to byl ultra problém,tak ti to snad skicnu,Thomasi....

Ad ten usměrňovač. To co psal dohnalík s elyty přes něj platí jen pokud se použije ten usměrňovač jako filtr DC složky v síťovém napětí,ta má totiž časlo vliv na hlučnost toroidního transformátoru. K usměrňovači vřazeném do PE nepatří. Zapoj ten PE jak jsem napsal,bude to OK.

(upravil Thomas 12. 10. 2011 14:52)

Re: Zesilovač Leach 4.5

big_smile No já jsem spíš jaksi nekovanej. Nemám ani základy elektroniky. Dejte mi rozbourat maso, ale tohle prostě neovládám. Ale zase mě to zajímá smile Ultra problém, to nevím, ale radši bych měl nějaké schéma, které dám kamarádovi a ten bude vědět nejspíš hned. Dnes už dělá sice jen obrovské generátory nebo agregáty, ale ve schématech se vyzná a poradí si s tím jedna dvě. Dám mu to tu pročíst s tím usměrňovačem, snad bude vědět. Bery říkal, že mi něco pošle, ale zatím neměl asi čas.
Jinak díky za rady smile

(upravil Paull25 12. 10. 2011 15:04)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Tak pardon že se ptám už sem raději nebudu psát,.. je to asi hrozný problém když člověk řekne že je vyučenej tak musí hned všecko vědět,... Lepší je sem příjít nic o sobě neříkat a jen se ptát a spamovat příspěvkama typu: "budu mít plno krámů pište co chcete nakonec nic nemám" ( ať si to nikdo nebere osobně nemyslím nikoho v tomto vlákně ) jak to tak vidím,.. protože to je samozřejmě hned moje vina že to nevím když mi to nikdy nikdo neřekl,... znám plno vyučených lidí co neví ani jak zapojit zásuvku nebo co to je L, N,.. ovšem když jsem to nenašel na googlu jak se zapojí potenciometr ani tady ( co jsem se dozvěděl tak že nějak proti zemi ) a zeptám se tak je to uplně strašný problém a nikdo to neudělá,...

Thomas: kdyžtak to sem můžeš hodit pak jestli s tím nemáš problém.

Ještě mě napadlo raději: Sorry za OT smile

(upravil Thomas 12. 10. 2011 14:56)

Re: Zesilovač Leach 4.5

Ne, nemám s tím problém smile  Tak se chlapi nedohadujte. Je lepší se blbě zeptat, než to podělat ne? smile

Re: Zesilovač Leach 4.5

Paull25. Sorry. Mě akorát totálně rozbíjí jak strašlivě musela jít kvalita školy kterou jsem před 15ti lety taky absolvoval do prdele,když se po jejím absolvování musí někdo ptát jak zapojit potenciometr hlasitosti. Jinak klidně to "schéma" sem dám,ale spíš bude lepší fotka potenciometru se šipečkama kam co zapojit,protože schéma neelektronikovi asi stejně nic neřekne..:D

Příspěvky [41 až 60 z 133]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Leach 4.5

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£