Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [13]

Téma: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Zdravím všechny. Chtěl bych poradit jaký zesilovač převážně na spodky. Nejsem žadny profi dj ale jsem tam dělam akce. Jde mi hlavně o značku výkon vím jaky by měl byt ale hlavně značka zesilovače. Líbí se mi crest audio a jeho hodnocení tady. Jestli mužu poprosit o další kvalitní značky kterým mužu věřit. Děkuji za rady.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Crest audio je tu vychvalováno mistrem Sinclairem více jak QSC a jemu podobných. Čili pokud narazíš na slušný kousek, Crest je jasná volba. Spíš tu hoď konkrétní kousek a někdo se ti určitě ozve se zkušeností.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Dik tak ja pohledam a něco tu hodim smile

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Co zesilovače DAP Audio ? shit či ne ?

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

DAP jsou sračky.
S Cresty mám víc, než desetileté zkušenosti a mohu je všem doporučit, obzvláště řadu CA a CPX. Pozor ovšem na podvodné čínské kopie zesilovačů CA18, což je nejvýkonnější typ z této řady a který prodává Mastersound Vyškov. Je to zesilovač, na kterém je sice napsáno CA18, ale který nemá se skutečným Crestem CA18 vůbec nic společného. Myslím, že rozumná volba je CPX2600, je to výborný zesilovač za poměrně přijatelnou cenu.
Měl jsem svého času půjčené i zesilovače CrestAudio řady Pro /konkrétně model 9001/ a to jsou děla, které si doma na dvoře při zkoušení ani nevybudíte, protože Vám to vyrazí pojistky až na sloupě :-)Alespoň tedy mně se to stalo, zapojené byly dva 9001 do můstku, budily dva suby a za pár sekund jsem už volal EON službu, aby mi přijeli odplombovat hlavní pojistkovou skříň, vyměnit a zesílit pojistky z 35A na 50A, jinak s těmi zesilovači doma nešlo hrát smile
Od kolegy Pierra vím, že jsou poměrně dobré i zesilovače Phonic, konkrétní model ale nevím, ale vím, že je používá na suby, takže opravdu budou nejspíš dobré.

Web

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Od phonicu to bude řada XP, jsou to sice težké mrchy, ale spolehlivé. Jeden muj známej je má, několik let je hojně využíval, teď je má jen jako záložní, nikdy s nimi nebyl problém.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

A co The T.Amp TSA 2200 ?? Já to potřebuju konkrétně na 18" 1200W něco od ac akustiky nejsem ted doma tak nevim přesně typ napíšu ho tu ještě. Spíš hledám něco hraného ale kvalitního protože to bude hrát jen do mustku, protože budu mit jen jeden subwoofr a dostene se na akci tak 1 až 2krát do měsice.Tudíž zas moc peněz do toho nema cenu valit.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Ecler XPA 5000  možno koupit za 5000kč stojí to zato ?

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Na Eclery pozor, nemají tady nikde servisní zastoupení.
T-Ampy bych z výběru vyřadil, opravoval jsem jich dost na to, abych mohl prohlásit, že jde o nespolehlivou značku.
Z výběru bych vyřadil i QSC RMX1850HD, oni je všichni doporučují na basy, ale já bych je po osobní zkušenosti už nechtěl.
Problém všech levnějších zesilovačů jsou poddimenzované koncové stupně a šetření na toroidech a filtračních kondenzátorech, protože se jedná o relativně drahé komponenty a dá se na nich dost ušetřit, markantní je to např. u QSC GX5. Dělal jsem "tuning" jedné GX5, pochopitelně výměna budičů, koncových tranzistorů, spínacích mosfetů a filtračních kondenzátorů o téměř dvojnásobné kapacitě a renomované značky. Celý tuning vyšel poměrně dost draho, protože značkové a výkonnější součástky jsou drahé už z principu, ale ten zesilovač se po úpravě choval jako vyměněný, bez problémů použitelný i na basovou sekci. Majitel sice přišel o záruku, protože zesilovač byl ještě v záruce, ale dost pochybuju, že s tím materiálem, co jsem tam namontoval, by se něco mohlo posrat. Normálně se to nevyplatí, ale majitel chtěl zjistit, kde má zesilovač svoje limity a na čem bylo ušetřeno. Dost bylo ušetřeno na síťovém trafu, to jsme ale nechali původní, protože po poptávce u Tronicu nám bylo sděleno, že podobný, ale výkonnější transformátor s kvalitnějším jádrem /aby nebyl o moc větší a vešel tam/ by vyšel asi na 3.500,-Kč.

Zkusil bych se zaměřit na řadu CC od Crestu, nebo některý model od Phonicu. Pierre je ušař, slyší trávu růst a kdyby ty zesilovače byly na hovno, určitě by si je v racku nenechal. Myslím, že ty zesilovače Phonic, co má Pierre, jsou model MAR-6 nebo tak nějak.

Web

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

No tak zatim ty zesilovače co bych chtěl a byly mi poraděny jsem nikde starší nenašel, ale chci se zeptat jaky je rozdil mezi QSC A QSA ?? Mám možnost koupě zesilovače QSA1200 za 5000kč a roland sra-800 za 5000kč. Chci se zeptat jestli stojí za něco nebo jsou oba na nic. Tuším ale že ta QSA bude na houby. Zde jsou fotky co chci vlastně budit, je tam i měření reproduktoru.     http://www.uloz.to/10571485/ac18-rar   Je to, ale zřejmě jen nějaky repas od nich.Diky moc zato že si to tu už vubec někdo přečte a poradí.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Pierre nemá MAR-6, ale Phonic XP 3000 2ks a používají se výhradně na basy.  Koupil je použité za 8000/ks. Pokud nepůjde Crest s cenami dolů, stane se z něj jen historie.

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Zesilovače QSA jsou ukrutné srágory, mně jeden kus QSA600 spálil čtyři kmitačky ve výškáčích odposlechů. než jsem si ho vzal domů a zjistil, že o zhruba třetiny výkonu zakmitává a to tak, že na kmitočtuasi 200kHz, což kmitačky tweetrů hravě spálí. Stačí drobná úprava a je po kmitání, pak jsem byl doslova donucen spravit QSA1000, což je ještě horší sračka. Jinak řečeno od QSA ruce pryč, pokud nechceš přijít o horny nebo výškáče.
Všichni vychvalují ELMET D2000, ten jsem v rukách ještě neměl, údajně je to spolehlivý a velmi výkonný zesilovač. Co je na tom pravdy, nedokážu posoudit.

Web

Re: Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

A ten roland sra-800?

Příspěvky [13]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Poraďte s výběrem kvalitního zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£