Téma: Nová BVaudia F3A

Nová BVaudia F3A - http://www.bvaudio.sk/Hibox.htm#F3A
Objem 85l, ladění 30Hz. Aktivní korekce je řešena útlumem nad 45Hz.

Hezký, škoda jen, že 12LX údajně končí. sad

Re: Nová BVaudia F3A

No, tak takový bych si nechal líbit.

Web

Re: Nová BVaudia F3A

Tej charke vzhľadom ku spôsobu merania neverím.  To si môže ktokoľvek poskladať z čiastkových charakteristík takú, ktorá bude vyzerať dobre.

Re: Nová BVaudia F3A

A nejsi sam; Vsak jsem to tam okomentoval, merit basy v blizkem poli a nejakym zahadnym zpusobem spojit charky do jedne lajny; uz to ve me vzbuzuje znacnou neduveru.

Re: Nová BVaudia F3A

Je zaujimave ako sa nejaky sposob ktoremu nerozumies meni na zahadny... smile

Web

Re: Nová BVaudia F3A

Poučovat pana Buntu z BVaudia o měření reprosoustav je jako radit Sinclairovi jak změřit parametry zesilovače. Trošku úcty k autoritám, pánové!

Re: Nová BVaudia F3A

Na Slovanetu jsem o nich četl topic,vlastní je nějaký slovák.A nemůže si je vynachválit.Má je zapojené v aktivu.

Web

Re: Nová BVaudia F3A

teda vidím že nám tady roste nová odborná veřejnost která by dokázala měřit kmitočtovou charakteristiku bez měření v blízkém poli. Bravo hoši vzhůru do toho! Popište nám to jak to děláte ale nejprve si to nechte patentovat neb je to na nobelovku !
A takový troubové jako jsem já, Velký Bobo nebo BV budeme pokorně naslouchat a učit se od vás.

Re: Nová BVaudia F3A

To Pistole.  Mnohí z nás majú soft na simuláciu a niektorí vlastníme aj hardware na meranie a máme tiež aj trochu skúseností z merania (aj v bezodrazovke). A máme rešpekt voči autoritám. To ale neznamená, že neskritizujem niečo s čím nesúhlasím. Okrem toho spôsob merania popísal sám BV na inom fóre a myslím si, že pokiaľ nechcel vyvolať polemiku nemusel to napísať.
P.S. Prepáč, ale netušil som že vyslovením názoru som urazil Veľkého Boba a aj Teba.

Re: Nová BVaudia F3A

nikoho si neurazil, ale to co tam říkáte jsou nesmysly!
To co napsal na slovanet BV podepisuji bez výhrady.

Re: Nová BVaudia F3A

To Pistole. Vieš prečítal som desiatky recenzií a videl som spústu rozličných meraní.  Buď sa jedná o merania v ose výškáča vzdialenosť 1 m a príkon 1 W, alebo sa robí meranie po častiach. U serióznych sa meraní tiež vyskytlo meranie hlbokotónového systému v blízkom poli vrátane basreflexu, no nikdy som to nevidel spojené s ostatnou časťou charky. A preto tá výhrada, nie k spôsobu merania. Okrem toho objektívne meranie nie je ani meter od sústavy (pokiaľ sa nejedná o nearfieldy), ale v skutočnej posluchovej vzdialenosti a to cca 2 - 3 m. Takže tak.

Re: Nová BVaudia F3A

Hosi, hosi, TAKHLE meri  skutecni profici. http://www.avtalk.co.uk/forum/index.php … 1147288271

Nepovazuju za autoritu kohokoli, kdo spojuje charky z ruznych mereni v jednu. To je neucta k lidem, kteri do toho trosku vidi, i kdyz nemaji potrebne prostredky k realizaci vlastnich mereni

Re: Nová BVaudia F3A

To Halen - zaves to aj na slovanet. Ináč veľmi rád by som videl namerané skreslenie pod Fs t.j. 42 Hz.

Re: Nová BVaudia F3A

Pozóór, ladit pod fs se NESMÍ, bouchne to!

Re: Nová BVaudia F3A

Antonio: zesmesnovani prichazi ve chvili, kdy dochazi argumenty. Ja a godz proste jen chceme realne udaje tech soustav, pokud skutecne budou tak uzasne, dalo by se uvazovat o koupi! Ad respekt k autoritam budu autority respektovat, pokud nebudou delat z lidi blbce, okecavat, odkazovat na metodiky mereni a nebudou tlouci do hlavy, ze mereni presne odpovida simulacim. To nesezeru, k simulaci je mozne se priblizit a taky je mozne do tech idealnich simulaci pozapinat vliv rezonance natrubku, vliv bafflu, nepistovy pohyb mebrany ...
http://img207.imageshack.us/img207/7057/bassbox6km1.th.gif

Re: Nová BVaudia F3A

Halene, já jen už prostě nesnesu číst to pořád dokola... ladění pod fs, je to prostě hloupost. Naladí-li se systém na fs měniče (fs se v BR bedně nemění), pak je zisk portu souměrný nad i pod naladěním, akustická i elektrická fáze jsou v nule s měničem, imp. peaky jsou symetrické. "Přeladěním" pod nebo nad se to rozhazuje, to neznamená ale, že je ideál ladit na fs. Bedna o určitém objemu, tedy poddajnosti vzduchu uvnitř jinak korespodnuje s naladěním (hmotnosti vzduchu v portu), v jednom objemu takový systém pracuje dobře, v jiném blbě. Rozhodně v tom objemu 85l by bylo větší zlo to ladit na fs nebo nedejbože nad. Obecně tohleto ladění PAček má stejně citlivý/ostrý zisk portu jako je referenční osa zbytku pokud se to srovnává do roviny. Ideál je gumový. smile

Re: Nová BVaudia F3A

Halen: Zvlastne a tymto veris bez overovania? Papier a internet znesie vela. Ako vies, ze neklamu?

Re: Nová BVaudia F3A

Papier a internet znesie vela. Ktorý papier a internet ?

(upravil Halen 24. 8. 2007 17:53)

Re: Nová BVaudia F3A

Babuxin,  pozapominas co bylo prvotnim duvodem k tehle diskuzi. Zmereni basove casti v blizkem poli (samo o sobe neni nic zleho). Ale vadi mi spojeni do jedne charakteristiky, podle ktere na prvni pohled neznaly clovek rekne OK, mam tu bedny s citlivosti 90dB/1W/1m 23-20000Hz/-3dB. Ale to NENI pravda, proto jsem chtel zmereni soustav klasicky v celem pasmu s umistenim mikrofonu v ose vyskace, pri prikonu 1W ve vzdalenosti 1m. Aby bylo zrejme, jakou charakteristickou citlivost bedny maji. Pak zmereni plnym prikonem pro ziskani prehledu o SPL a zkresleni. Toho se mi nedostane a dal mam k tomuto projektu neduveru.

Nemam duvod neverit merenim AVTalk.  Nezpochybnuju ani mereni p Bunty. Zpochybnuju charakteristiku ktera svadi k dojmu, ze jde o bednu 23-20000Hz/-3dB/90dB/1W/1m

Re: Nová BVaudia F3A

Halen: Jestli zpochybňuješ ten rozsah, zpochybňuješ i simulaci, v BassBoxu děláš, co ukazuje? WinISD i LspCAD 26Hz/(-4dB). Nechápu proč tomu nechceš pořád věřit.