Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla CM 160

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

(upravil Slavek69 7. 8. 2011 0:01)

Téma: Tesla CM 160

Prosím, nemáte někdo manuál k tomuto magnetofonu?
Začal jsem dnes hrát na CM 160, TW 44 a 1054. Prvních cca 30 minut nádhera, ale bohužel jen do chvíle, než se přehrávání samo vypnulo. Už jsem to nerozjel. Kotouč na pravou cívku se téměř netočí a nenavíjí, zatímco levý si jede pořád svou a tak se pásek odmotává. Naštěstí jsem si toho všiml rychle, tak pásek neutrpěl žádnou újmu. Kotoučák nejede  Nevíte, prosím, kde je chyba a co s tím mám dělat? Nepomůžete mi s tím někdo? Možná je to suché ložisko nebo vytahaný řemínek. Fakt nevím a nechci se v tom hrabat, protože se v tom fakt moc nevyznám. Ideální by bylo. kdyby se na to někdo mrknul. Nejlépe z Prahy.

Re: Tesla CM 160

Servisní návod na mechanickou část je společný pro B116 a CM160. Pro CM160 byl pak vydán dodatek popisující změny elektroniky.
Servisák pro B116 si stáhni tady:
http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/ma … O-20074684

Re: Tesla CM 160

Je to jednoduchá záležitost, buď odešla přivíjecí spojka pravého unašeče, nebo je přetržený řemínek, který ji pohání. Může být i prasklé pero, které má za úkol přitlačovat celou přivíjecí spojku k vnitřnímu obvodu pravého unašeče. Když to otevřeš zezadu, je to všechno poměrně dobře vidět, zda se přivíjecí spojka točí, nebo ne a zda je dostatečně přitlačována k vnitřnímu obvodu pravého unašeče. Pakliže se točí a je přitlačována, může být už sjeté gumové obložení, prostřednictvém kterého je moment ze spojky přenášen na unašeč.

Web

Re: Tesla CM 160

Tak je to sjetá guma na té přítlačné kladce. Nevíte, kde bych sehnal novou kladku nebo to ogumové obložení (pokud to jde vyměnit?)?
Děkuji Sinclaire. Během týdne odešlu tu Teslu AZS 223, jak jsme se dohodli telefonem.

Re: Tesla CM 160

Tu přivíjecí spojku /celou/ bych mohl snad  pustit, ale nebude levná.
Poradím Ti : vytáhni to původní obložení a dej tam těsnicí O kroužky z vodovodních baterií přiměřeného průměru /nesmí na kladce prokluzovat/, klidně dva i tři vedle sebe. Já mám jednu svou B113-ku, kde jsem to takhle vyřešil, protože přivíjecí spojky jako celek se tehdy ještě nedaly koupit a z B73 a podobných modelů nepasují. B113 běhá s O kroužky dodnes. Kdyby se Ti to nějak nepodařilo, tak mně ještě nějaké ty spojky zůstaly, ale nedám je moc lacino sad Zkus ještě projet aukro, tam jeden maník nabízel řemínky, unašeče i tyhle spojky, třeba na něj natrefíš.

Web

Re: Tesla CM 160

Vyřešeno. Kladku jsem sehnal novou. Děkuji moc za přínosné rady.

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Tesla CM 160

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£