Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » Výběr autorádia

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 21]

Téma: Výběr autorádia

Dobrý den, chystám se koupit autorádio a potřeboval bych pomoci.
Od autorádia očekávám:

- Velmi kvalitní příjem rádia
- Možnost připojení na IPOD (buď direct nebo přes AUX)
- Dobrá reprodukce hudby
- Snadné ovládání (MP3)
- Dobrou čitelnost displeje i na slunci
- USB, ať umí vzít flash disk 8GB-32GB
- Bluetooth není podmínkou
- Cena max.5.000Kč

Níže napíši seznam autorádií, které jsem našel, napadne-li Vás lepší tip, tak mi jej laskavě napište:
- Alpine CDE-114BTi
- Sony CDX-GT550UI
- Kenwood KDC-455U
- Pioneer DEH-5200SD
- Pioneer DEH-3300UB
- Sony MEX-BT3900



Předem velmi děkuji za Vaše podněty.

(upravil mat00 15. 6. 2011 17:49)

Re: Výběr autorádia

Za seba môžem odporučiť Alpine IDA-X301. MP3 sa vyhľadávajú veľmi rýchlo a ľahko s pomocou otočného tlačidla. Myslím si, že z tvojich požiadaviek nespľňa asi to čítanie USB o kapacite 8GB a viac. Aj keď možno novší model IDA-X311 by tieto problémy už mohlo vyriešit. Pre niekoho môže byť nevýhoda, že autorádia nemá CD mechaniku, ale keďže sa dá pripojiť USB aj IPOD, tak je to pre mňa zanedbateľné. Inak z tých vybraných, ti tu aj tak každý schváli len Alpine a tie dva Pioneery. Pri ostatných môžeš na kvalitu zvuku asi zabudnúť big_smile
Edit: Ešte som chcel mať pripomienku k tuneru, ten je v IDA-X301 dosť slabý. Ale nekúpil som ho kvôli tomu, aby som počúval rádio big_smile

(upravil johny80 15. 6. 2011 18:43)

Re: Výběr autorádia

Nejdůležitější je pro mne kvalitní příjem rádia a dobrá čitelnost displeje.
Máte někdo návrhy?

Co třeba:
- Alpine CDE-123R
- Alpine CDE-126BT

Re: Výběr autorádia

Ja mám pomerne starý Pioneer DEH4000UB, príjem rádia má dobrý, u nás v dedine/doline chytá aj v garáži, kde iné dávno skončili...
Keby som niečo bral, tak určite s USB a Bluetooth. Ako pozerám na ceny, tak do 5000 kúpiš nejakého Pioneera alebo Alpine v pohode a chybu určite nespravíš. Osobne by som po Sony, JVC a podobných nesiahol. Vyber si len podľa funkcií čo požaduješ. Neviem ako je to teraz, ale pred pár rokmi bol Pioneer v príjme rádia asi najďalej z bežných značiek (Alpine, Pioneer, Sony, JVC a tak podobne...)

Web

(upravil johny80 16. 6. 2011 8:59)

Re: Výběr autorádia

Můžete mi někdo pomoci se současnými autorádii? Je Pioneer opravdu v příjmu rádia lepší než Alpine, Sony, Konwood apod?

Cena max.8tis.

Ještě jsem našel:
- Pioneer MVH-7300
- PIONEER DEH-7200SD
- Alpine iDA-X305
- Alpine CDA-117Ri

Re: Výběr autorádia

Všechny Pioneer rádia co jsem slyšel nebo měl ("starší" kousky cca 4 roky staré, řada DEH), měli slabší příjem rádia. Tuner hraje velmi pěkně, ale potřebuje lepší signál. V tomhle mě docela překvapilo SONY něconěconěco. Tam zase tuner hraje i na místech kde se pincek nechytá. Ale zvuk ze Soňáků je něco jako BOSE. Musí to oslnit ala bum-cink, ale na normální poslouchání to moc není.
Alpine jsem slyšel asi jenom pár kousků a co si pamatuju, tak to bylo ok. Jak příjem tak zvuk. Plus většinou umí spousty nastavení. Proti je akorát vyšší cena.

Jinak nevím jestli je to jenom můj postřeh, ale nejlepší příjem rádia mají "origo" autorádia. Například originální kazeťák v 10 let staré Toyotě chytá čistě stanice které jiné autorádio ani nezaregistuje.

(upravil johny80 16. 6. 2011 14:30)

Re: Výběr autorádia

Takže verze Pioneer DEH-9300SD/ 8300SD nebrat?

Co říkáte na: Sony DSX-S200X; Alpine CDA-117Ri; Pioneer MVH-7300;Kenwood KDC-6051U

Re: Výběr autorádia

ja mam teraz v aute 9300-ku namiesto prg. radia, je to celkom niečo ine, akurat len ovladanie pod volantom je zatial nevyužite, ale interface čoskoro bude.Prijem radia k org.autoradiu sa mi zda o kus lepši, ale zvuk z cd je nebo a zem.Povodne som chcel RS 88-ku, ale kvoli abstencie usb som ho nekupil, mal som možnost mať za 250 eur.Teraz to lutujem ,lebo usb zatial vobec nevyuživam,

(upravil johny80 16. 6. 2011 15:37)

Re: Výběr autorádia

Chápu tedy správně, že u 9300 neudělám chybu?- kvalitní rádio i displej?
Máte někdo zkušenosti s - Blaupunkt San Francisco 310 nebo Kenwood KIV-700?

Re: Výběr autorádia

Myslím si, že každý ti tu aj tak napíše, že za seba by z tejto kategórie bral LEN ALPINE,PIONEER alebo CLARION. Ja mám Alpine a som maximálne spokojný. Mal som zálusk na IDA-X305, má farebný displej a viac funkcií na nastavovanie. A hlavne sa mi veľmi páčilo, ale tak nechcel som dať 300 Eur za rádio, keď auto neni na mojom mene big_smile

Re: Výběr autorádia

Můžete mi tedy někdo doporučit dobré rádio mimo japonské.

Moc děkuji

Re: Výběr autorádia

Johny nevybírej pořád nebo nevybereš ani za rok smile Vyber si rádio které bude mít funkce které ti vyhovují a bude to rádio alespoň nějaké renomované značky a bude. Všechno je to na jedno brdo. Alpine, Kenwoof, Pioneer, Blaupunkt, Clarion.... ono je to úplně jedno.

Já mám v autě 4 roky starýPioneer DEH-2920MP, tenkrát jsem ho kupoval asi za 4000,- a krom dvou drobností mu nemůžu nic vytknout. První je ten lehce horší příjem rádia, ale není to nic drastického, rozdíl oproti lepším je fakt jenom pár procent a druhá je zobrazení na displeji. Vše je vidět krásně, ale neposouvají se názvy písniček, RDSka a podobně. Skvělé je podsvícení, které vlastně neexistuje, pouze jsou vidět bílá písmena. Takže oslnění se nekoná a to je obrovský klad oproti některým světloškám, které vám v noci svítí do xichtu. Zvuk to má velmi dobrý, výkon docela taky, CD to čte naprosto bez problémů, načítá to velmi rychle, pohyb mezi složkami a načítání MP3 taky velmi rychlé. Možnosti nastavení jsou sice mizerné, ale s tím jsem počítal, protože to byl takový základní model co uměl MP3/WMA.
Za sebe mohu rádia od Pioneeru doporučit.

Re: Výběr autorádia

Zvažuji toto rádio, byly na něj dobré ohlasy:
DSX-S300BTX
http://www.sony.cz/product/mfi-ipod-car … sx-s300btx

Co si o něm myslíte?

Re: Výběr autorádia

Ja neviem, mal som už dve Sony a nikdy viac by som už nekúpil rádio od tejto značky, zvuk úplne na... Kým som nemal doma Alpine, tak mi to nevadilo. Koľko ľudí, toľko chutí. Skús si prezrieť fórum a zistíš, ktoré značky sú vhodné. Dokonalé rádio, čo spľňa všetky tvoje požiadavky v tejto cenovej relácií nájdeš len veľmi ťažko. Mne sa osobne Pioneer ako značka veľmi neľúbi, ale to je len subjektívny pocit, keďže všetci kamoši mali Pioneer:D Neľúbim chodiť tou istou cestou ako ostatný. Najjednoduchšia rada je asi tá, že si pozri rádiá od Pioneer, Alpine, Clarion a vyber si to, ktoré ti najviac vyhovuje a najviac sa ľúbi. Ja osobne by som vyberal z týchto značiek. Sony, Kenwood, JVC a takýmto by som sa určite vyhol. Ale tak človek je tvrdohlavý tvor, aj tak nikdy nedá na radu ostatných a ide si svojou cestou big_smile

(upravil johny80 19. 6. 2011 22:16)

Re: Výběr autorádia

Tak vybírám z těchto modelů:
1. http://www.clarion.com/cz/cs/products/2 … 49418.html
2. http://www.clarion.com/cz/cs/products/2 … 48578.html
3. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 … index.html
4. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 … index.html
5. http://www.pioneer.eu/eur/products/25/1 … index.html
6. http://www.prohifi.cz/autoradia/alpine-ida-x313
7. http://www.alpine-electronics.cz/produk … 117ri.html
8. http://www.alpine-electronics.cz/produk … 882ri.html

Zkuste mi prosím pomoci,kde je nejlepší příjem tuneru.

Velmi děkuji

(upravil johny80 20. 6. 2011 10:12)

Re: Výběr autorádia

Díky moc všem za reakce.Kvalitní tuner chci kvůli každodennímu jezdění do práce cca 30km, kdy příjem na mém stávajícím rádiu SONY (cca 10let starém) je tristní.
Jsem trochu v rozpacích, nahoře jste mi poradili nebrat "japonské výrobce" a
CLARION je japonský
(http://www.clarion.com/cz/cs/company/pr … ndex2.html)
Pioneer je japonský
(http://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_Corporation)
Alpine je japonský
(http://en.wikipedia.org/wiki/Alpine_Electronics)

Tak mi teda poraďte.... uui

Re: Výběr autorádia

Johny,ohľadom japonských autorádií to platí,ale chcel si vedieť ktoré má kvalitný prijem tuneru,a ako si už zistil tie sú mimo tvojho rozpočtu.A clarion ti poradil viac než dostatočne a ja zdieľam jeho názor.Poviem ti že ja som už tiež prešiel viacerými autorádiami,Pioneer,Alpine,ale poviem že jediné autorádio,ktoré spľňa moje nároky je Clarion.Mám už druhý rok toto autorádio a nemenil by som v tejto cenovej relácii za nič,proste lepšie nenájdeš.Je to môj 4tý Clarion a ako výmena by bola možná ak by som vyhral loto a mohol si dovolit HX-D2,alebo P99RS.A to najlepšie na ňom je to že má kvalitný zvuk CD,tunera aj USB a hlavne vie aktív 2way+sub(teda má časové korekcie),takže ak to myslíš s hudbou v aute aspoň trochu vážne,máš vystarané aj na upgrade ak ešte nemáš zosík a vymenené repro.Na bluetooth kvôli hudbe zabudni,to je nepočúvateľné a keď kvôli mobilu,tak sa radšej nauč netelefonovať za jazdy,nie je to ťažké ver mi a budeš si vedieť aj lepšie vzchutnať muziku,veď kvôli tomu chceš predsa kvalitné rádio,že?:)Dal som si tú námahu a našiel som ti ho u vás v CZ najlacnejšie.Ono sa už nevyrába,takže nečakaj dlho,lebo to je len dopredaj.

http://www.rapid-autohifi.com/store/goo … enim-.html

a ešte malá poznámka k designu,veľa ľuďom sa nepáči,aj mne sa na začiatku trochu nepáčilo,ale prišiel som mu na chuť a už sa mi páči aj kvôli tomu že je iné ako konkurencia.A kvôlijeho funkciám a cene má odpustené všetko.A ešte niečo,ani jedno z tých 4 Clarionov sa mi nepokazilo,jedno má kamoš,fachčí 10ty rok bez problémov ako nové.

Re: Výběr autorádia

Díky moc. Asi se nechám zlomit na Clariona:
http://www.clarion.com/cz/cs/products/2 … 93142.html

(upravil diki 20. 6. 2011 20:39)

Re: Výběr autorádia

Nemáš začo...pravda,na SK už nie sú,ja som kupoval pred 2rokmi za 280euro v akcii a toto je tá istá cena:-)Ešte môžeš skúsiť zavolať do Autodaxu,tam som videl pred neakým mesiacom dopredaj 788ky za podobnú cenu,ak by tu už nemali.

Re: Výběr autorádia

To už aj autorádia sa zbierajú? smile clarion, nič v zlom, pekná záľuba

Příspěvky [1 až 20 z 21]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Výběr autorádia

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£