Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Smetiště » Subwoofer EYEPOWER

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 28]

Téma: Subwoofer EYEPOWER

Tak jsem na aukru koupil subwoofer eyepower 5 watt ke kompu. Byl v plastu, rezonoval jako blázen, no hrůza. Tak jsem si k němu vytvořil dřevěnou bedničku, a z repráku jsem odstřihnul takovou jakoby trvdou oranžovou membránu, která bránila basům. No, kvalita zvuku nic moc, ale tak na poloviční hlasitost naprosto nádherný basy. Ale stejně to má mouchy. Mám v tom aktivní chlazení, který ale moc nezvládá chladit zároveň cívku i MOSFETY na zesíku, kterej je uvnitř. Tak nevim, jak to chladit. Dík za pomoc.

http://www.mp5.neostrada.pl/eyepower/Eyepower.jpg

Re: Subwoofer EYEPOWER

Vyfoť to, mohlo by to být poučné, zvlášť pokud jsi odstřihl závěs, i když pochybuji že tam byl oranžový.

(upravil Yeayer 9. 5. 2011 15:14)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Ne závěs, tu membránu, tu hlavní s tou sem nic nedělal, ale mezi tou velkou membránou a cívkou je ještě takové, asi ukotvení. A to bylo oranžové, vlnité, z takové tvrdé tkaniny. A to bránilo basům. Takže sem si jakoby ze středobasáku udělal basák big_smile. Na poloviční volume to má tak o 20 hz větší hratelný pásmo.

(upravil Fox_25 8. 5. 2011 21:24)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Takže jsi ustřihl středící membránu a zkurvil repro, co na to víc říct. Moc se ti nepovedlo uvařit šutrovou polévku, možná schází omastek a nějaký ten kus masa. Že jsi blb ti psát nebudu, nemá to cenu Chudák AZK 052, ten si ještě užije.
Ale hlavně že to má na poloviční hlasitost o 20Hz větší hratelný pásmo.


Tak ta vrtulka je boží, povedlo se ti mě v zašedlém dnu trochu pobavit. Ale proč jsi nevyfotil co jsi kde ustřihl?

Re: Subwoofer EYEPOWER

no ty kráso to je vrtule,a já co tam dělá ten papír big_smile
z každý základní desky se dá sehnat lepší chladič, který by to uchladil líp jak ten kus plíšku.
to jsem zvědavej, co ten jouda ustřihnul ...

Web

(upravil Yeayer 8. 5. 2011 22:37)

Re: Subwoofer EYEPOWER

No jo no, ale už jsem to vyměnil za pasivní chladič big_smile... Ale ten reprák sem nezkurvil, to je blbost, má mnohem lepší basy než předtim, teďka sem zjistil že sou tam spojený dva dráty tak sem ej rozpojil a už hraje naplno, a mnohem líp než předtim !... Ale prostě to bylo jenom ze srandy smile Ten subwoofer eyepower mě stál 23 Kč big_smile...Jenom experiment smile... Mě takhle vyhovuje, prostě reprák ke kompu... Byla nuda v sobotu... Prostě hraje líp a o to mi šlo smile žádná rezonace ani plastbedna... smile

chyna.cz: Ten plíšek už tam byl z výroby smile
Ten AZK, s tím nehodlám nic dělat, jenom ho hodlám zapojit...

(upravil KocuR 9. 5. 2011 12:52)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Yeayer: prosím pekne sfoť čo si odstrihol, veľmi pekne prosím. Keď ukážeš, odmením sa ti!

jo a poprosím väčšie rozlíšenie, ten tvoj olympus to určite zvládne

Re: Subwoofer EYEPOWER

Ten plíšek tam byl proto aby to +- měsíc za dva roky shořelo. Podobně jako genius 5,1 které nahrazují PePo, alias pevný podpalovač.

A stále čekáme na fotky, rád bych viděl i to co jsi rozpojil a pak to hrálo líp.

(upravil Yeayer 9. 5. 2011 14:56)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Fox: nemyslel jsem jakože rozpojil, ale + co vedl k repráku byl uprostřed oholenej (propálená bužírka), takže se to dotýkalo nějakého kontaktu na tom mini zesíku. Jak si to myslel s tim pevnym podpalovačem? to jako že jestli ten plíšek nevyměnim za lepší chladič tak mi shořej ty MOSFETy? To by bylo blbý sad...
KocuR: jako odměnu asi mužu očekávat nadávku big_smile. Jo a reprák už jsem zalepil tavičkou, takže se mi to nechce rozdělávat, ale pošlu odkaz z netu.
http://www.samsontech.com/images/productImages/hydrive/HyDrive_Speaker_cutaway-web.jpg
Odstříhnul jsem to "Impregnated Cloth Spider". U velkých basáků to význam má, ale u 3" repra to kazí basy, podle mě. Obzvlášť když je to basák.

http://img855.imageshack.us/img855/5450/p5070014.th.jpg http://img508.imageshack.us/img508/2984/p5080018.th.jpg http://img51.imageshack.us/img51/696/p5070017.th.jpg http://img171.imageshack.us/img171/2274/p5070016n.th.jpg

Re: Subwoofer EYEPOWER

Takže Fox mal pravdu...

(upravil Yeayer 9. 5. 2011 15:04)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Ale hraje to líp, a to je to o co mi šlo.  Jak to tak poslouchám tak se mi čim dál tim víc kurví zvuk a ten MOSFET jde do ******... Zahřejvá se čim dál tim víc, a ten zvuk je horší a horší... Ale stálo to 23 Kč a dvě hodiny práce, takže mi toho ani neni líto big_smile. Ale teď bych hlavně chtěl předělat ten zesilovač z toho EYEPOWERu na tužkovky, teď je do sítě. Ale to asi nepujde, co?

Re: Subwoofer EYEPOWER

OT: Původně to měl být vrtulník nebo co?:)
A tu úpravu basáku taky skusím, je to takové free smile)

Re: Subwoofer EYEPOWER

No, jestli máš basák větší jak 3", tak bych to nezkoušel, mužeš si ho totálně zničit big_smile. No, měl to bejt aktivní chladič, ale byla to jenom taková sranda, teď je tam hliníkovej smile

Re: Subwoofer EYEPOWER

Právě proto že tě to stálo jenom těch 23kč by ti toho mělo být líto. K čemu je výhodný kup když je jeho výsledek hozen do kanálu? Ale co, já se v mládí taky naničl plno věcí, tebe to ještě čeká. To s tím pevným podpalovačem bylo myšleno tak že 5.1 genius je taky pevný podpalovač protože ten bastl jednoduše hoří, a někdy i plamenem.

(upravil Yeayer 9. 5. 2011 18:49)

Re: Subwoofer EYEPOWER

Fox_25: Kdybys viděl původní stav tý plast bedny, tak bys pochopil. No, snad bude stačit když ti to popíšu. Tak na 40% volume začal slušne retzonovat. No hnus. Na plný volume při frekvencích tak 300 hz normálně bzučel. Bedna byla popraskaná, chyběly dráty, a navíc jsem dostal jenom samotný subwoofer bez těch satelitů. Líto mi ho není, protože zničenej podle mě neni. Hraje líp, to je jasný, jenom jsem ho trošku upravil, ale já satelity mám, takže mě ty čistý basy stačej, to že mi to rušej vejšky mě nesere, nebudu kupovat vyhybku za 150 Kč když mám subáč za 23 big_smile. Prostě to teď využívám jako basák, i když je to v bedně tvaru a rozmístění součástek tak pro středobasák. No ale kdybys to mohl slyěšet na vlastní uši, jak to hrálo předtim, a jak to hraje teď, tak se to o 10000% zlepšilo smile. Zdá se ti to jako blbost ustřihnout tu "středící membránu", ale asi jsi to ještě nikdy nezkusil. Tak si kup za "ňáký" to pade ojetej basák na 5 watt a zkus to smile. Uvidíš sám. Takhle to vypadá jako naprostá kravina, ano, z hlediska čučení do monitoru i mě to připadá že se ten reprák zkurví, ale vyzkoušej si to doma smile. Pak teprv uvidíš, co to s tim reprákem udělá smile. Neřikám, že zvuk je čistší, ale když k tomu dám satelity a pustim to tak na 75% volume, tak to ty satelity náááádherně doplňuje a to že ta kvalita zvuku je horší neni vůůůbec slyšet smile Toť můj názor smile

Re: Subwoofer EYEPOWER

Jak už jsi to koupil domrdaný tak OK, měl jsi to napsat.

A středící membránu pryč dávat z žádného repráku nebudu, vím k čemu tam je. To je jako by jsi z auta které je 4X4 vyndal zadní náhon a pak říkal že to jede rychleji. Ale na rozdíl auto se ti nerozbije, ale reprák ano, protože horní závěs není tuhý rovnoměrně. No a nakonec se ti prodře kmitačka, i když možná ne, ten šváb co v tom je mnoho výkonu nepobral.

Re: Subwoofer EYEPOWER

Tak sem ten vrtulník vyndal, teď jsou tam dva nehlučný 100% zvládající větráčky z procesorů + jeden pasivní hliníkovej. Jeden větrák + pasivní je na cívce, která neskutečně topila, teď už je to v pohodě, a druhej větrák je na tom retardovanym plíšku od těch mosfetů, jen tak z prevence, aby mi to vydrželo aspoň rok, což předpokládám že se tam něco stejně do tý doby na 100% totálně zesere, takže si ty větráčky vezmu zpět a zbytek pujde do šrotu big_smile přikládám fotky. Nic jinýho než kritiku ohledně toho že větráčky jsou špatný, že tam měl bejt jenom jeden, že tam vubec nepatřej nebo to že je napájim dvěma 6V baterkama nečekám smile. Mě to takhle vyhovuje, a dík za všechny rady smile.

http://img219.imageshack.us/img219/9917/p5100047.th.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/6238/p5100046.th.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/7035/p5100045.th.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/4917/p5100044.th.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/2084/p5100043.th.jpg

Re: Subwoofer EYEPOWER

Ty vado, to jsi se v sobotu musel secakramentsky nudit.. jses si jistej, že je v tomhle zesilovaci mosfet? smile  to je moc:)

Re: Subwoofer EYEPOWER

skrus: jojo, je, pod tim plíškem, ale neskutečně topil smile

Re: Subwoofer EYEPOWER

Tak tady se člověk opravdu pobaví big_smile

Příspěvky [1 až 20 z 28]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Subwoofer EYEPOWER

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£