Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 7 z 12)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Lampový zosilnovač prosím o radu

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »»»

RSS

Příspěvky [121 až 140 z 222]

(upravil zdenoeddie 14. 4. 2011 8:52)

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Zdravim Betarona smile

Staval som ten sluchatkac, pouzil som PCL82, ale pravdupovediac, nesplnil moje ocakavania, bohuzial k odskusaniu s PCL86 som sa nedostal. Zato skusal som iny, osadeny ECC83 a pentodami EL8x, tak ten bol vynikajuci, najlepsie to hraje so 6p14p-ev (moj osobny nazor), ale ani EL83/803 ci 6p15p neni na zahodenie, cim sa naskyta moznost vyuzit elektronky, ktore inak na audio velmi nie su ok.
Este chcem odskusat 6n1p, len neviem kedy sa k tomu dostanem.
Pri tychto sluchatkacoch je zaklad mat dobry zdroj signalu, inak to ide do prdele.
Mam za lubom postavit este maly pocket headamp s ruskymi bateriovymi pentodami a MOSFetami na konci. Uvidime wink

Este dodam, ze sluchatkac s pentodami uz mam spraveny z casti aj naostro, riesim akurat este ochrany vystupu, a oneskorene pripojenie sluchadiel atd.

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

EL803/PL84/EL86 jsou na běžné použití fakt na hovno, dám to do krabice a po desetikačce Ti to všecko pošlu, mně je to už na prd.

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

2 Bobobrod - K.R.A.N. používají 6s19p jako sledovač s 18-22V na katodě, to se ti zdá moc ?

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Tak jsem se konecne dostal k vyzkouseni poradnyho sluchatkace,na miste budice mam EC8010 telefunken s anodovou tlumivkou a na konci 6N6P,je to zatim pokusny zapojeni se zdrojem ,kterej da do koncovek jen asi 30mA v kazdy vetvi,ale i tak to fakt hraje,Sinclaire diky za tip.
Taky mam konecne slusny sluchatka,koupil jsem na radu Betarona levny Maxell HP2000,srovnaval je se Sennheiser HD-595,ktery taky ma, rozdily jsou podle nej minimalni.Zajimavy je,ze tyhle sluchatka u nas uz v zadnym e-obchode nebyly,prestoze jsem je nasel na nekolika strankach...koupil jsem teda na eBay.com,cena vcetne postovnyho stejna jako u nas,dorazily za 10 dni....
Jinak i nadale uprednostnuju poslech pres bedny,ma to vyraznejsi prostor a je to nejak muzikalnejsi nebo jak bych to nazval,dobry sluchatkac se mi ale taky hodi,mame rocniho syna a obcas musi spat,vetsinou kdyz mam zrovna cas poslouchat....

(upravil reeb 6. 6. 2011 12:22)

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

V Praktické Elektronice 5/2011 je sluchátkáč jednoho člena slovanetu, nemá někdo scan?

http://s4.postimg.cc/jx89xuomx/262_maduda.jpg

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

To, co je v PE5/2011 je naprostá příšernost, přiznejte se hajzli, kdo to tam poslal?

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Nafot to smile 75 korun jim za to nedám..

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Mně se nechce to skenovat, já už to kupuju jenom z nostalgie, kupuju to od roku 1971, že to tehdy stálo 3Kč, pak 5Kč, to mě nějak zvlášť nesere, rohlík stál   taky 0,30Kč a máslo 10Kč....:-)

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Prave jsem dodratoval dalsi sluchatkac,tentokrat s 6P15P EV na konci,zapojeni podobne jako od Betarona,pouze s mirnyma upravama pro tu 6P15P...taky jsem tam provedl to vyse popsane propojeni pinu 3 a 6 kondenzatorem 0,1uF/400V.Oproti 6P14P nebo EL84 kde to propojeni nema smysl jasny prinos,zlepseni ve vsech ohledech,doporucuju vyzkouset....v tyhle verzi mam jako budic 6N1P,ve finalni bude EF806s s anodovou civkou,doufam ze to nebude brucet.....

http://s4.postimg.cc/4kcuvd7zt/5898_head.jpg

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

a to tam je tak opěvované v tom PE5/2011.. zkazili jste mi radost  kluci.. už jsem se chystal to stavět.. sad

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Zdravim vsetkych. neviem, co je na tom zapojeni take zle. Skuste si zadat do googlu Ear Max a najdedt tam elektronkovy sluchatkac, ktory stoji takmer 1000€. Do Amara som to dal ja a robil som to este na strednej skole. Pouzivam sluchadka Senheiser HD25, ktore maju 32ohmov a hra to super. Zvuk je krasny. Nehovorim ze je dobry a ani zly. Je uplne iny. V canku som aj napisal, ze autorom je uplne niekto iny. Ja som to iba postavil a doma odskusal a zapojenie funguje. No a zvuk je uplne iny ako ste na nieco zvyknuty. kto chce stvat mozem iba odporucit. je to jednoduche a relativne lacne. Zaopjenie akurat otaca fazu, ale pri pouziti so sluchadkami je to absolutne jedno, nejde to dalej na ziadne spracovanie. mal som to aj ako predzosik a tiez to funguje. Ostal som vsak iba pri sluchatkovom zosiku. Pouzivam to viac ako 8 rokov kazdy tyzden a nemam s tim ziadny problem. Je super, ked niekto nieco nepostavil aby vedel hned, ze je to blbos. Aj sam Pavel Macura (urcite zasveteny poznaju) povedal, ze to fungovat musi. Od svojho vzniku to bolo aj modifikovane. Ale co uz len ja o tom mozem vediet, ked som to postavil a funguje to 8 rokov. sinusovku prenasalo az na 0,5MHz, skreslenie som nenameral (vtedasjie moznosti boli max 0,1%). No co uz. Asi ten co to nestava a videl iba na papieri vie lepsie ako to funguje (tym ale nechcem nikoho urazit). Osobne som si chcel vyskusat nieco ine. Zvuk sa s tranzistorimi porovnat neda a mne sa paci. Navyse predajna cena tohto kusu tiez napoveda o niecom

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Hoď schéma,já to třeba neviděl...:)

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Prodejní cena takové garážovky nevypovídá vůbec o ničem, i kdyby to chodilo třeba do 1MHz nebo výš. Elektronky a cokoliv s nimi v domácnosti /kromě nástrojových zesilovačů/ je dneska snobárna a tohle je naprosto idiotské zapojení, předkem se vůbec nebudu zabývat, ale kýbl na výstupu a navíc na takové napětí a nutnost minimálně 30 sekund časování sepnutí výstupu je něco, co prostě nedokážu zkousnout. Navíc vem v potaz, že existujou i sluchátka /a není jich málo/ s impedancí 2x16 ohm a v tomto momentu už jsou ECC88 za hranicí svých možností a přetížené. Na koncový stupeň by byla daleko vhodnější ECC81 /12AT7/, což je původně také vf elektronka, ale s daleko lepšími možnostmi.
Mohl bys už za osm let taky vědět, že nejnižší vnitřní odpor a největší výstupní výkon do malých impedancí má obyčejný katodový sledovač s vhodnou elektronkou, ne takováhle píčovina.
Skenovat a dávat to sem nebudu, jde o autorský práva, ale místo honoráře za uveřejnění bys měl dostat přes držku a ne peníze.

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Kluci, kdy už poberete rozum a mrknete se jak dělá tuto techniku Broskie ( www.tubecad.com ) nebo Pete Millett ( www.pmillett.com ) ???

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

2 #138  Proč by proboha měl dát nejvyšší výkon do malých impedancí katodový sledovač?? To myslíš vážně?? ECC88 je podle mého názoru pro takovýto zesilovač vhodnější než ECC81.

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

tiez si myslim, ze ECC88 je vhodnejsia. Ale treba sa skusit pohrabat v origos zapojeni a najdete tam aj modifikaciu od Morgana Jonsa. je to tam aj napr so spatnou vazbou a este nejaky iny upgrade. No a obvody ako oneskorene pripojenie sluchadok je podla mna minimalne vhodne. Tak isto tomu pomoze ak stabilizovane anodove napatie. Tie E88CC su dost citlive na zvlnenie. Urcite by to bolo vhodne aj k sluchatkam s vyssou impedanciou, all krasneto funguje aj na 32 ohmove a prudy su v ramci datasheetu elektrony, takze nemam pocit, ze ked po cca 20 sekundach vlozim sluchatda do Jask konektoru a pocuvam hudbu, tak pretazujem elektronku.

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

Nemyslím že primem kvality sluchátkáče je maximální výkon..

Web

(upravil PB0305 7. 6. 2011 13:52)

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

To napájecí napětí je potřeba pořádně vyfiltrovat tlumivkou atd, stabilizace myslím není nutná, snad by měly stačit kondenzátory a tlumivka.

2 x E88CC by mohly dát do 32 Ohmů cca 50 mW.


Ideální by byla možná  ECC86. Jednu mám doma, nestačil jsem zírat. Typické Ua 6,3 V nebo 12,6 V, Ia 0,9 mA, S 2,6 ma/V zes.činitel 14, Ua max 30 V, Ia max 20 mA, Wa max jen 0,6 W ale víc není potřeba (vzhledem Ia max a Ua max).
Konstrukčně je podobná ECC88. Krásně lineární. Koncem 50-tých let a začátkem 60-tých se dávala do autorádií a do měřáků. Ruský ekvivalent je 6N27P.

(upravil hranatybraska 7. 6. 2011 17:48)

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

No jako OK, mV do zátěža stačí, že. Ale co linearita? Myslíš si, že bude dobrá při tak mizerném přizpůsobení?
Ono nejde o výkonové přizpůsobení, ale spíše o to, že elektronka funguje do 32ohm (16,8..) vzhledem ke svému vnitřnímu odporu defakto do zkratu. Výkonově to flašce nevadí. Ale vadí to posluchači poslouchat? Těžko říct takhle z hlavy..

Schéma jsem neviděl, ale není na konci něco jako SRPP, nebo uFolower, že?
Nebo že by to byla variace na Futtermanna? big_smile

PB035: A což takhle 13P1S? Při 26V Ua dává nějakých 80mA. Za 2sv. výlky se používala v koncovém zesilovači ve vysílačkách v migu.

Web

Re: Lampový zosilnovač prosím o radu

13p1s mam nejake kusky, skusim s nimi stvorit.
Na sluchatkac su aj vhodnejsie elektronky ako E88CC, to je pravda, ale zase z nudze cnost.

Příspěvky [121 až 140 z 222]

  Stránky: ««« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Lampový zosilnovač prosím o radu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£