Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » vyber subwoferu

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 68]

Téma: vyber subwoferu

Zdravím potřeboval bych poradit se správným výběrem subwofoeru k PC.Doposud používám soustavu 2.0 (2*20W) s zesilovačem LM1875 a rád bych ji doplnil o subwofer ale vůbec se v tom neviznám jak to má být všechno zapojené (propojené) aby to vše správně fungovalo,poradí mě někdo? Ale nechci kupovaný rád bych si ho udělal sám doma.

Re: vyber subwoferu

no to bude těžké smile

Re: vyber subwoferu

S tím počítám že to nebude procházka růžovým sadem smile
Ještě jsem omezen cenů pokud možno do 2000kč za elektroniku a repro smile

(upravil Lojzek 1. 1. 2011 11:38)

Re: vyber subwoferu

notak i nějaké ARN 226 stojí kolem 400kč + materiál na bednu ( desky vruty lepidlo koberec nebo tapeta)

zesilovač: LM3886 od opampa cca 400kč sub filtr z ezk 250kč trafo cca 600-700 (krabica, nějaké konektory, a další harampádí tak kolem 500 smile
takže cca 2500 jenom za repro a smetí kolem zesilovače

Nechceš si koupit něco hotového v obchodě? máš to bez práce, nervů a máš na to 2 roky záruku smile

Re: vyber subwoferu

Já těm kupovaným jaksi nevěřím a rád bych si udělal něco vlastního i na ten ukor,že s tím budou nervy a prácu neřeším času mám dost smile Mohl bys mě prosímtě poslat odkaz přesně co to má byt za sub filtr,ten zesilovač jsi asi myslel tento: http://opamp.wz.cz/lama2/lama.htm

Re: vyber subwoferu

jo přesně ten, sice to není moc dobrá volba ale za ty peníze nic lepšího neseženeš.. jinak filtr FNL7030  z http://www.ezk.cz/e-shop/select.php .Záleží odkud jsi jestli tam nemáš obchod s nějakýma takovýma kravinama  ad nemusíš platit poštovné....

(upravil Martin2265 1. 1. 2011 17:11)

Re: vyber subwoferu

10km od bydliště mám prodejnu GM-electronic...
Jaký objem má mět bedna když tam bude TVM ARN-226-05/4? tady na webu jsem se dočetl že by ta bedna měla mět venkovní rozměry (šxvxh) 290x450x335mm. 30l
No a ted vemme v úvahu že to budu mět všechno nakoupené,postavené a jak to ted mám všechno propojit (zapojit) aby to vše hrálo a doplnovalo to moji stávající soustavu 2.0. smile (myslím to tak kam co umístit jestli zesilovač dat přímo do subwooferu a co s čím propojit atd....)
Dal by se tam použít i zesilovač  EZK K1D50DP ?

Re: vyber subwoferu

Objem by měl mít cca 30L (vnitřní objem) tak bednu jakou si na to uděláš je jedno, záleží jaká se ti bude hodit a líbit.
S tím GM máš štěstí můžeš si to všechno koupit tam a nemusíš si to nechat posílat poštou z EZK.
EZK K1D50DP by se použít dalo ale jeto slabé! navíc to nemá zdroj! Opampova lama má i zdroj tam stačí připojit trafo, signál např. z MP3 nebo mobilu a hraješ.
Jaké máš bedničky a jaký máš zesilovač? Myslím ten tvůj 2x 20W. Propojit by jsi to měl tak,  že z hlasitosti tvojeho zesilovače si vytáhneš signál (dvojlinka a zapojíš ji na vstup filtru FNL7030 (blokově řečeno - určitě to budeš muset udělat přes konektory např. RCA ) 

Ptám se tě po druhé! nechceš si něco koupit v obchodě? vodím že s tvýma znalostma je to špatné !!

Re: vyber subwoferu

Kupovat nic nechcu známí měl kupovanou soustavu a 3měsíce po skončení záruky mu odešla.
Jako zesilovač mám http://elkonst.sweb.cz/tda/tda.htm s obvody LM1875 a předzesilovač tam mám tento http://pandatron.cz/?31&korekcni_st … lovac_hifi
a bedničky mám dvoje jedny jsou 2*20W 8ohm český výrobce: SAPARA na tych ted současně hraju  ty druhé mě leží ve sklepě.
a potom mám dělané bedny co jsem si dělal podle amaterského rádia o objemu 24l s reproduktory ARN-5604 a ARV3604
Nějaké znalosti mám smile

Re: vyber subwoferu

jo, tak to ti šlapat bude.

Re: vyber subwoferu

takže pochopil jsem to správně signál vezmu z výstupu předzesilovače  a zapojím ho na vstup filtru FNL7030 a s filtru to povedu na zesilovač pro subwoofer a ze zesilovače na repro?

Re: vyber subwoferu

ano přesně tak smile

Re: vyber subwoferu

jo ještě jsem se chtěl zeptat na jednu konstrukční otázku,ten zesilovač s vyhybkou mám zabudovat do nějaké přístrojové krabice nebo přímo zabudovat do subwooferu.?

Re: vyber subwoferu

Kľudne aj dovnútra. Je ale treba zaistiť, aby nefučalo okolo potenciometrov, cez konektory a podobne. Vie to robiť celkom slušne hlasné pazvuky.

Web

Re: vyber subwoferu

nebo se ještě zeptám takto kam by to bylo vhodnější umístit?

Re: vyber subwoferu

Zo začiatku  radšej do niakej škatule mimo bedne alebo sprav v bedni odelenú prepášku a tam ho daj.

http://213.215.107.76/fotoalbumy/328/86 … 33b58d.jpg

(upravil Martin2265 1. 1. 2011 23:53)

Re: vyber subwoferu

Radši to dám ze začátku do nějaké škatule smile
A k té fotce když budu mět bednu o objemu 30l tak možu tam dat tu přepážku jak je na fotce a nebo mám při stavbě bedny ju udělat o něco větší tak aby tam vznikl  požadovaný prostor pro zesilovač a vyhybku a zachoval se čistý objem 30l pro reproduktor?

Re: vyber subwoferu

musíš zachovat čistý vnitřní objem 30-35L ! Potom si naddělej komoru takovou aby ti tam vešel zesilovač smile
Jinak ty máš ten zesilovač spolu s předzesilovačem v jedné krabici? jetli ano skusil bych udělat stejnou krabicu a položil bych ten zesilovač nad to nebo pod to. Nejlepší by bylo asi to dát do jedné škatule smile aď máš takový zes. 2.1 jak si dělám teď já. ( 2x LM3886 od opampa a SDA 200)
Když dáš zesilovač do subwooferu tak musíš k němu chodit a zapínat ho! Musíš ho mít u zásuvky aby jsi měl čím napájet zesilovač! nebo možnost investovat další nemalé peníze do audioswitchu ( subwoofer se ti sám zapne když do něho pustíš signál)

Re: vyber subwoferu

jo mám to v jedné krabici

http://s4.postimg.cc/ytzk9wx4p/6076_obraz0241.jpg

Re: vyber subwoferu

Martine jak je ta krabica vysoká? máš tam dost místa a kdyby ti vešly toroidy nad sebe  nebo by jsi je postavil na kant tak by si ten zesilovač podle mě tam narval smile

Příspěvky [1 až 20 z 68]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » vyber subwoferu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£