Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » výškový driver RCF ND3030

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 29]

Téma: výškový driver RCF ND3030

Dobrý den,
uvažuji nad koupí tohoto driveru:
http://www.gramec.cz//gramec/s65/Katalo … 30-ND-3030
..měl bych to pro účely tekno a hc hudby ve spojení s těmito středy:
http://www.gramec.cz//gramec/s65/Katalo … 2-Nd-120Nd
..pro středy a výšku bych rád samotné bedny..
..jaký zvukovod byste mi doporučili pro můj uvedený driver, aby spojení driveru a zvukovodu udělalo co nejlepší zvuk? ...a je opravdu tento driver ten nejlepší, jaký můžu vybrat? Nebo byste mi doporučili ještě větší pecku? Nechci vůbec šetřit, chci prostě ten nejlepší a nejkvalitnější zvuk za jakýkoliv peníz...Na výškách (ostatně jako na všem) šetřit nechci, proto prosím o radu co nej nej nej doporučujete pro toto pásmo koupit..Děkuji všem.. Hezký den.. smile

Re: výškový driver RCF ND3030

Pokud nechceš šetřit, tak kup hotový a kvalitní aparát který vyvinuli odborníci a který není slátanina z garáže!

Re: výškový driver RCF ND3030

Samozřejmě, to je jistě nejlepší varianta...ovšem rád se pouštím do věcí, které si můžu postavit sám, baví mě ta práce...tak bych rád zjsitil názor lidí, kteří vědí, v čem chodí a kteří dobře poradí...
..další věc je, že bychom měli rádi samotné výšky, raději bychom samotné výšky a k tomu samotné středy v bednách než jednu bednu středovýšku...tak proto se ptám, jaké výšky kdo doporučuje... smile ...

Re: výškový driver RCF ND3030

Uvažuji nad koupí 6 kvaltové převodovky s dvojsynchronem, že bych k tomu přidělal pětilitr tak 8-12 válců a postavil si auto. Ale chci mít samotnou převodovku a k tomu samotnou klikovku než motor pokupě.

Web

Re: výškový driver RCF ND3030

To chci mít v autě! To by byla kchára woe.

Re: výškový driver RCF ND3030

Sendy: tak to sedí big_smile.
kaktuss23: takhle to nejde, buď na to jdi z jiný stránky a trochu si o tom pročti, nebo si opravdu kup něco hotového...

Re: výškový driver RCF ND3030

Tak, na TEKNO, je dobrý všechno, co dělá největší rachot (jakékoliv zkreslení a díry v pásmu nevadí, élenti vycvičení a ohluchlý z MPtrosek a špuntů stejně slyší hovno,) ale jako docela ZÁSADNÍ požadavek vidím, aby to vydrželo všechno: zhulený, vožralý a úplně trotlový (namachrovaný) obsluhy. Kdybyste věděli, co mě chodí na servis...
Kup si něco hotovýho. Nebo postav něco podle ODBORNÍKY NAVRŽENÝCH  věcí.  Pokud řešíš bednu výběrem driverů a taková hovadina, jako je zvukovod, tě nezajímá, nedejbože zda si ty věci jaksi sednou.., jdi cestou osvědčených konstrukcí a študuj!

Web

Re: výškový driver RCF ND3030

Toto je opravdu velká pecka, doporučil bych:
http://tapety.superhry.cz/symboly/atomovy-hrib-800/

Web

Re: výškový driver RCF ND3030

Nejsem žádný odborník, prostě začátečník, který nechce nakoupit drahé věci a neumět je dát dohromady, proto čtu, nechávám si radit a občas hodím do placu něco ,co bychom rádi..ale jestli je to naprosto mimo, jsem rád, že mi tady kdokoliv poradí a vyvede mě z mé mylné představy o dobré věci. Jsem rád za pravdu, ať je jakákoliv..
Takže základní poznatek je mít co nejblíže k sobě výšky a středy, tudíž do jedné bedny s nimi... smile...kouknu na nějaké osvědčené plánky... smile ...

Re: výškový driver RCF ND3030

Jukni na Prodance - měření - sestavy s 12" - ND 3030 a 12MH32 - to ti urve uši a přitom dost kvalitním zvukem. A je to vychytané od elitního mistra oboru vybaveného kvalitní měřící technikou.

(upravil Lojzek 14. 12. 2010 19:34)

Re: výškový driver RCF ND3030

kaktusi a kolik máš financí na zesilovač? ono taková bedna potřebuje i pořádný zesilovač smile - ale na to ti asi už nevyjdou peníze jestli chceš experimentovat s nehodícími se měniči ...

Re: výškový driver RCF ND3030

Nechci experimentovat...chci radu odborníků, kteří mi dokáží poradit, co je pro mě nejlepší...
dobrá, vybral jsem si tedy tuto sestavu http://prodance.cz/protokoly/2x12mh32+de750+c1250.pdf
dá se přímo na tuto sestavu sehnat někde plánek na stavbu? mám pár plánků na stavbu 2x12" + driver s hornou..ale nevím, jestli je správné dávat do "nějaké konstrukce" repráky, které tam nepatří...proto žádám o radu i v tomto, kde na tuto sestavu seženu plánek, který se hodí přímo pro tuto sestavu....
a jaký byste mi doporučili top zesilovač pro tuto středovýšku? S tím, že bychom měli tyto steřdovýšky v počtu 2 ks...nebo lepší by bylo pro basový základ 8x MT18SUB mít tyto středovýšky 4?? Děkuji Vám...

Re: výškový driver RCF ND3030

Obdobu této kombinace je možno za slušné peníze koupit v bazaru, já si už dnes vážím svého času. Ale je pravda, že i já jsem strávil desetitisíce hodin v dílně nad "objevováním Ameriky", pomohlo mi to ke zkušenostem a vědomostem, které dnes mám.
U téhle kombinace bude ta DE 750 trošku tahat za kratší konec lana, kilowatový zesik (kterým půjde ty dvě MH pražit) jí bude při neopatrné obsluze ohrožovat. Pak bude potřeba dalších ochran v procesingu, čemuž ale já nerozumím, nedělám to.
K téhle kombinaci podle mne postačí dvě MT18SUB/X na stranu, pokud se zrovna nechystáš na techno.
Hodíš-li středovýšky dvě vedle sebe, zhorší to zvuk překrýváním vyzařovacích úhlů (různě kolísajících podle kmitočtu a interferencemi z rozličných vzdáleností 6 ks měničů). Slyšel jsem to při experimentu (volné prostranství), kvalita zvuku byla fakt zřetelně horší.
Zesiků je velký výběr, trochu je vodítkem cena, ale ne vždy přesně. Pro 12 MH je to snazší - bedna je 4 ohmová a potřebuješ výšky. To od QSC zajistí např. PLX2 3602, nebo raději jen 3102. Pro basy (2x2MT)  PL 380. Ale jsou i jiní a lepší výrobci (mám lehce vymytý mozek od Prodanců), kolegové mohou přispět svými radami.

Re: výškový driver RCF ND3030

Právě že bych tuhle sestavu chtěl používat především na tekno..a jemu styly podobné smile ...takže jaké že složení středovýšky byste mi doporučili..? prý i 12PLB76 je na to vhodný reproduktor..co vy na to..?

Re: výškový driver RCF ND3030

Ono je potřebné ještě nakousnout další problematiku a tou je horna.
DE 750 je velmi dobrý a výkonný driver, ale s hornou C 1250 zabírá velký úhel šíření zvuku (120 x 50°), takže se do něj musí pouštět větší výkon k vyrovnání velmi hlasitých 12mh32. Soudím, že těch 120° ani nemusí být potřebné, v menších neupravených sálech se to navíc může docela fackovat o nezatlumené zdi, odrazy pokazí dojem.
Je potřebné si odpovědět na otázky: Kde se bude hrát: V sále, nebo na prostranství? Jak daleko od repráků budou lidé: Téměř nalepeni, nebo tam bude bariéra a budou jich desítky řad na sedadlech? Je potřebné se zvukem "prorazit" do větší dálky? Co je pravděpodobnější?
Podle toho pak zvolit hornu, obvykle se volí 60° nebo 90° horizontální úhel šíření zvuku (zhruba stejně hlasitého, pak pokles). I když i měření této šíře není jednoznačné a dále záleží i na vertikálním úhlu (ten může být menší).
Navíc, aby to nebylo tak jednoduché a technokratické i horna sama (každá trochu jinak!) ovlivní zvuk...

Re: výškový driver RCF ND3030

Mno tak náš zvuk bychom chtěli stavět jak v sálech, hospodách, halách, tak i venku na volném prostranství..takže v podstatě ve všech možných kulisách smile ...a lidi, jak už to na teknu bývá, jsou nalepeni jak u beden, tak jsou i několik metrů či desítek metrů vzdáleni..každý podle svého...je těžké určit, kde by měl být nejlepší výsledný zvuk..asi nějakých pár metrů před bednama.. smile

Re: výškový driver RCF ND3030

Půjdeme-li cestou spíše univerzálnějšího horizontálního úhlu cca 80 - 90° a řekněme-li si, že nedokážeme kvalitně odměřit výhybku (já tedy alespoň ne), pak vlastně máme výběr dosti omezen.
Chceme kvalitní driver, který může být rovnocenný ke dvěma 12" středům a vyzářit cca 90°, můžeme lovit na úrovni od DE 700 výše a nebo ND 3020, 3030.
Jukneme-li na Prodance - měření - sestavy s 12" máme tento výběr:
2 x 12NDL76 + DE 700 + ME90
2 x 12NDL76 + ND3030 + HF94
Víc toho reproduktorový guru Hubert ven volně nepustil. Lze samozřejmě uvažovat ještě i o původně navržené variantě s 12MH, DE750TN a hornou s úhlem 120°, ovšem s výše uvedenými výhradami.
DE 700 je navíc už starší driver lze se obávat, že budou k dispozici jen nové náhrady. Tak z toho nějak vylézá vlastně jen jediná možnost....

Re: výškový driver RCF ND3030

kaktuss23.Jestli chceš nekomromisní středovýšku tak určitě toto.Ten střed je zatím nej co jsem slyšel.

http://www.prodance.cz/protokoly/mr8n30 … _final.pdf

Re: výškový driver RCF ND3030

Docela tomu věřím, DE 250 je výborný, a výborný středový 8" se s ním snadno sladí.
Jen nastane problém s kmitočty cca 130 až 300 Hz, ty to nezahraje.

(upravil millano 16. 12. 2010 20:27)

Re: výškový driver RCF ND3030

http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=190947#p190947

pro kaktuse viz. na  2*12 +X ...

všechny mají zvukovody s nepříliš širokými vyzařovacími úhly.

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Příspěvky [1 až 20 z 29]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » výškový driver RCF ND3030

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£