Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » radio- pamet

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: radio- pamet

mam dva dotazy.
1. radio alpine ida x305, mam problem, do radia si nastavim zvuk(basy, subwoofer,atd) a radio to dicky zapomene., ale pritom radio si pamatuje nastavene stanice radia, ale vzdycky tam pusti frekvenci 87.5 a na te nic neni a nejde to jinak.to je duruhej proble,
2. co je loudness a jak nastavit radio? zvuk

Re: radio- pamet

aby se pamatovali stanice/nastavení atd je potřeba přivézt na rádio trvalé napájení +12V zbytek viz manuál k rádiu
loudnes ti zvyšuje basy a výšky. čím menší hlasitost tím více by to mělo zesilovat dané frekvence, protože lidské ucho při menších hlasitostích nedokáže tolik vnímat výšky a basy.

Web

(upravil Lecolero 19. 10. 2010 13:43)

Re: radio- pamet

no prave si to pamatuje stanice ale nepamatuje si to nastaveni.. A VUBEC NEVIM CO STIM..

Re: radio- pamet

jestli myslíš co myslim já, tak vytáhni autorádio ze šuplíku, vytáhni isokonektor a rádio nachvilku odlož. Vem si multimetr (ss rozsah napětí) a ZAPNI klíček. Měl by jsi na napájecím isokonektoru najít DVA piny, kde je proti kostře 12 V. Tyhle piny si označ třebas lihovkou. Pak vypni klíček a znovu změř tyhle dva piny, na jednom z nich by se mělo napětí ztratit. Jestli to takhle funguje, tak nějakym způsobem tyhle dva piny prohod a bude ti to fungovat. Doufam, že si to jeste pamatuju tak, jak jsem to před jistý časem dělal u svyho radia. Za tvou práci nenesu žádnou zodpovednost:)

jinak loudness je jak říkal chyna nastavení, kdy se zvýrazní výšky a basy. Domnívám se, že klasické loudness má toto zvýraznění konstantní v celém rozsahu zesílení. Jinak, aby se vliv loudnesu zmensoval se zvyšujícím zesílením, to by se jednalo o fyziologickou regulaci, nemýlím-li se? jestli ne, opravte mě, rád si to ujednotim:)ale myslim si, že je to takhle..

loudness ti prostě "zdrsní zvuk" ..

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » radio- pamet

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£