Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Úprava SOA ochrany u SDA500

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 55]

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

dajanek napsal:

jen pro sinclaira, ja bych zase střílel zmrdy od aldaxu je to ostuda prodávat stavebnice 100W zesaku za 1300,-
to co aldax prodava jako 250 W modul kolem 2000 za to mam 2 moduly 500W od SEACu

Ta stavebnice zesilovače 100W za 1300 je i se zdrojem /dokonce se dvěma, ještě je tam možnost 2x15V/.
Ve stavebnici dvěstěpadesátky jsou součástky, které v Seacu nikdy ani nedrželi v ruce, totéž se týká šestistovky.
Věř mi, protože jsem se Seacem spolupracoval něco přes čtyři roky. Rozloučil jsem se s nimi a šel do Aldaxu proto, že v závěrečné fázi už jsem se musel za Seac stydět, jaké svinstvo dávali do stavebnic. A nebavilo mě už řešit neustálé nářky lidí, kteří to z toho RVHP výprodejního sajrajtu sestavili a na fleku jim to shořelo, přičemž Seac žádné reklamace nebo stížnosti nikdy ani náznakem neřešil. Materiál do stavebnic se nakupoval zásadně ve výprodejních kšeftech typu Tipa Opava nebo Hadex Ostrava za pár haléřů, tak mi tady nic nevykládej o cenách stavebnic těch nebo těch.
Aldax nakupuje značkový materiál přímo od oficiálních a certifikovaných distributorů a proto nemůže 100W zesilovač z Aldaxu stát tři stovky jako z Polska od Flajzara.
Na ostravsku a opavsku je nakupování drahých, značkových a kvalitních věcí považováno za smrtelný hřích, jedině Polsko, TME a nebo Dexon, což je jedno a to samé, nejlevnější sajrajt pro hluché hlupáky, co smrdí korunou.
Přístup Seacu vidíš sám, když jsi nucen se shánět po deskách na diskusních fórech - proč si nepošleš mail do Seacu, ať   Ti desky za pár korun pošlou? Neodpovídají, co? To bude tím, že na jejich sajrajt už každý sere, zabalili to a věnují se něčemu jinému.
Nicméně i teď po letech ctím jejich právo na duševní vlastnictví motivu desky, navrhli si je sami, resp. Ing. Sedlák a volné šíření po netu považuju minimálně za nefér, protože nikde nevisí souhlas s tím, aby si lidi desky mohli okopírovat.
V bývalém Amatérském Radiu v roce tuším 1994 vyšlo kdysi cosi jako menší verze SDA500 s třemi páry a výkonem 400W, se spoustou chyb na plošáku a další spoustě lidí to buď nechodilo, nebo hořelo. Totéž se týká jejich stavebnic SDA200D a 300D, jedna z nich byla uveřejněna, rovněž s chybami, za které lidi zaplatili zničenými součástkami a pokud už to nějak rozchodili, po čase jim to stejně shořelo, protože v té době nejlevnější darlingtony TIP142/147 vůbec nejsou vhodné pro nf použití, natož tak pro takto velké výkony.

Takže buď v klidu, nikdo Tě nenutí Aldax kupovat, pokud budeš mít kliku a někoho ze Seacu se Ti podaří sehnat, možná se k těm deskám propracuješ i oficiální cestou. A když budeš mít štěstí a budou mít na skladě ještě stavebnice, tak jako dáreček dostaneš ve stavebnici vintage Tesla materiál, který už se dnes těžko shání....

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Sinclair: Jj neboj ve všem s tebou souhlasím mě jde jen o ty desky. Součástky do stavebnice jsem si sehnal sám a vše s nejvyšší přesností a tranzistory motorola. Součástky bych od nich nikdy nebral. SDA 200D mam postavený také, se svými součástkami a svou deskou a ted mi krmí vyšší oblast přes aktivní crossover 2700- 20000 Hz - Driver B&C speakery už asi 6 let. Co se mi spíš zamlouvá je www.poweramp.eu jsou tam věrné kopie zesilovaču QSC až na ten budič, nevím jestli tomu věřit. Maj tam i desky ke stažení. ted jeden tipek na prodance prodává 2 zesilovače QSA 1200 za 6000 oba co ty na to??

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

výkon??
ten se píše
koukej na váhu, to je hlavní, viděl jsem zesák 2x 500W s váhou 9kg, ale pozor nebyla to spínačka!!
pěkná blbost co?? Váha tak 20-25kg

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Dajanku, trpíš samomluvou?

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Pravděpodobně se nejedná pouze o samomluvu.....

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Něco k mému tématu /otázkám/ by se něnašlo? smile

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Ahoj Sinclaire chtěl bych se zeptat ve schematu SDA 500 jsou zakresleny tranzistory KD 3773, dává to samý výkon jak s MJ 15003? A potom co by se stalo kdybych to trochu upravil a na místo MJ 15003 dal 2SC 5200. Dík. Předem za odp.

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Podobný dotaz může vznést buď jen kretén, kterému je Ft tranzistoru jedno a nebo naprostej laik, který by se neměl pouštět do ničeho složitějšího, než je modul z EZK s LM3886.
Tranzistory MJ15003 mají Ft kolem 4MHz a 2SC5200 kolem 30MHz. Co na tom chceš upravovat???
Zase tady nějaká píča chce ušetřit, tak co bysme tam nenarvali sedmkrát rychlejší tranzistory, zvlášť, když jsou tak levné, že? A zvlášť na Aukru...
Ano, s KD3773 to bude dávat stejný výkon, u 2N3773 bych si tím tak jistý nebyl.
Proč tam vlastně nedat originální tranzistory, když jsou všude volně dostupné? V GME Vám beze špetky studu nabídnou buď čínský pajc za čtyři pětky, nebo originál, samozřejmě za příslušnou cenu.

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

add sinclair : laik nejsem když jsem vyučen v oboru. jak mužu chtít ušetřit, když MJ 15003 ti seženu za 23 kč, jen mi jde o to že jsem si na SDA navrhnul svou desku a to 2x menší než je od sedláka a chladič typu U profil nechci. když už, tak žebrovitý a 4 ventilátory přímo na něj.Tak sorry že chci jen poradit a zeptat se co to udělá. Rack je široký jen 48cm a chci tam 4 toroidy. to si mam to místo vycucat z palce??  Sinclaire, ted trochu o tobě : člověk chce poradit, a hned je to u tebe piča. Co ty nevyrobíš, patří do popelnice. Chlape vzpamatuj se nebo ti někdo tu tvoji zkurvenou hubu namele.

(upravil sinclair 27. 8. 2010 2:30)

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Originál ONSemi v TO3 za 23Kč, jo? Tak se předveď, kup, změř na sekundární průraz, Uceo a dej do bazaru, jen jestli to nejsou ty pajcy z GMka...a nezapomeň se podívat ještě na stránky ONSemi, kolik MJ15003 stojí v kusové ceně a v dolarech, ty pičo.
To, že jsi vyučený v oboru ještě ani neznamená, že umíš správně zapojit zásuvku, ty chytráku. Znám desítky lidí, podobných tobě, vyučených v oboru nebo s maturitou, kteří nedokážou ani sletovat pár součástek a udělat si softstart do zesilovače.
Ty jseš piča, protože se chováš jak piča, ptáš se jak piča /vyučen v oboru..../ a ještě jseš piča proto, protože navrhuješ nový desky na dávno překonaný kvazikomplementární zesilovače, které jsou svou koncepcí už dávno out.
Trefil jsem hřebík na hlavičku, že se hned vztekáš a vyhrožuješ fyzickým útokem? Nejsi z Ostravy, Opavy, Karviné nebo Šumperka? Tam se totiž takových kreténů vyskytuje nejvíc....
Pičo.

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

sincaire sinclaire, jestli máš takovej přístup i v Aldaxu no potěš. Začněte prodávat stavebnice vyšších výkonu než SPV 250 a uvidíme. Tím asi svoje Line Array těžko vybudím, hlavně ve spodku

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

dajanek , ALDAX nabízí oficiálně modul SPD600 , po dohodě by snad byl možný i SPD800...

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

(upravil babakus 27. 8. 2010 11:39)

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

nj jenže to není stavebnice, ale hotový modul.... Ovšem proč by chtěl dajanek stavět zesilovač na napájení Line Array, to nechápu. Pokud si někdo může dovolit takové profi repro, tak si může dovolit i hotový zesilovač. A nebo se nám jenom dajanek naparuje? wink

Ovšem je pravdou, že Leoš by se měl ve výrazivu krotit. Poslední příspěvěk už opravdu hrubě porušuje pravidla.
Leoši, napočítej si příště do 10, do milionu třeba, aby jsi nereagoval takhle hrubě. Pořád prosazuješ pravidla, tak se jich taky drž.

(upravil e-man 27. 8. 2010 13:00)

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Proč ? Vlastnosti jako opravdovost a spontánnost nejsou až tak běžné . Je ale fakt , že ne každý , kdo je
s nimi konfrontován je ustojí. Je mi to líto , ale Sinclaira jsem nikdy nepřistihl při nepravdě.:cool:
Vznášet takové stupido dotazy a zároveň prohlásit , že jsem z oboru musí vytočit i mrtvého.

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Když je "vyučen v oboru", tak si snad 1000W zesilovač dokáže navrhnout a případně upravit nějakou stávající konstrukci sám, ne? Nebo že by při tom "vyučení v oboru" toho moc nepochytil?
Line Array nekomentuju, to nepotřebuje komentář.

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

e-man: všechno se dá vyjádřit slušně, i Leoš to umí. Jenom je to impulzivní morous lol

Jestli se učil v současné době, tak se ve škole nenaučil prakticky nic, jako většina z nás. A i kdyby, tak vyučení je o ničem, stejně potřebuje praxi. Takže tvrzení "jsem vyučený, proto nejsem laik" je velice úsměvné wink

Leoši, zrovna já přeci nebudu poučovat starou páku o tom, jak se má chovat, ale zkus si vždy napočítat do 10 a nebo nad tím mávni rukou a kašli na to. Fakt to zkus, funguje to a ušetříš si spousty nervů.

Ale to jsme pěkně mimo téma a myslím, že bychom to neměli dál rozvádět.

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Nejsme mimo téma, já prostě nesnáším debily. Ty debil nejsi, nemáš nasráno v palici a proto se k Tobě chovám slušně.
Neskutečným způsobem mě vytáčejí anonymní debílkové, co si do profilu nejsou ochotni ani zadat jméno nebo ICQ a poté zde pronášejí svoje moudra a vytahují rozumy ze starých psů. Že prý line array - čtyři nebo pět světových firem používá na vývoj LA superpočítače a speciální software, poté se systém ještě dolaďuje v praxi processingem a ten čurák tady bude vykládat něco o line array. Jo, možná tak zavěšené bedny od Omnitronicu nebo Seco, ale to není line array, ale atrapa.
Proč si doprdele neudělá dvě a dvě SDA500, když je tak miluje, neosadí je MJ21195/MJ21196, nevrzne do můsku a má zesilovač 1000W/8ohm na buzení subbasu jak vyšitej.
Původní SDA500 je bastl a mrcha po všech stránkách, dokonce i MJ15003 a MJE15030/15031 tam jely už přes čáru, protože mají Uceo 140V a napájení SDA500 je 2x80V. Navíc na to všechno jsou čtyři páry pro výkon 500W opravdu na hraně a zesilovač se nesmí moc ohřát, jinak jdou koncáky ze SOA ven a je zle.
Nesnáším čuráky, kteří by chtěli kvalitní a výkonný 500W zesilovač za tisícovku . nejsme v Číně a ani tam by to nedokázali bez toho, aby něco ojebali, i se svou levnou pracovní silou.
Já mít "line array", tak si do začátku koupím levné Behringery EP a nezabývám se nějakými bastly, které jsou už od počátku špatně...

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

jj ej pravda Sinclaire- já se jen ptal a ty hrubě mluvíš sprostě, tak promin že jsem sem lezl. Jinak ty Line array jsem si dělal sam, dle B&C speakers 16ti ohmove soustavy na každe straně přes aktivní crossover 3 pod sebou bez zesaku a procesoru. napájím to klasikou. Tak promin už mě tu neuvidíš, myslel jsem že si fajn chlap a budem si rozumět,

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Je mi líto, ale s pitomcema si já nerozumím.
Lidi, kteří se se mnou setkali osobně /martinekk, maykee, jean a spousta dalších/ ví a potvrdí, že pokud protistrana nemá vysloveně nasráno v hlavě, dá se se mnou bavit docela dlouho, odborně a občas vysypu i nějaké to knowhow, ačkoli bych nemusel.
Vola, který tady hodlá diskutovat o zesilovači SDA500, tedy přešponovanému krámu, který vznikl v podstatě jen proto, že se jedna firma potřebovala zbavit spousty MJ15003 ovšem nestrpím - normální vzdělaný člověk, který se podívá na schéma a potom na datasheety součástek pochopí, že ono je to celé už od začátku špatně a pokud k tomu přidá ještě poznámku o předělané desce a 2SC5200, tak to už svítím doběla.

Web

Re: Úprava SOA ochrany u SDA500

Já se divím, proč dajánka nenecháte ať si tam nasere ty MJ15003 za 23 kaček a bude klid smile

Příspěvky [21 až 40 z 55]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Úprava SOA ochrany u SDA500

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£