Téma: DT99 vs DT80

Dobry, vie mi niekto poradit, aky je medzi tymito vyskacikmi od monacoru rozdiel? Niekde som cital, ze pouzivaju rovnaku kmitacku, akurat dt80ka je neodym a je to akoby malinke WG. Ma niekto meranie skreslenia obidvoch vyskacov, ako velmi su rozdielne zvukovo a ako su pouzitelne, (najnizsia pouzitelna delicka...), dalsie vyhody nevyhodi (designovo preferujem dt99). Ide mi o to, ze cenovo su na tom dost podobne, akurat zohnat dt80 je z nevysvetlitelnych dvovodov u nas problem. Dik

Re: DT99 vs DT80

Frekvenční průběh nahoře je dosti podobný, měřil jsem, takže materiálem membrány jsou asi stejné, 99 dovolí jít níž a jde si s ním i trošku pohrát, odsát ff (protože nebývá rovnoměrný), tlumení na trn, středění. V jakémsi Hobby Hifi můžeš vidět zkreslení.

Re: DT99 vs DT80

Odsát ferrofluid (nebo jak se tomu nadává)? Myslíš že se to nějak výrazněji projeví na zvuku? DT99 poslouchám tak nějak každý den, ale kdyby tenhle tvýtr šel o malinko podobnou úpravou votunit tak bych se nezlobil. smile

(upravil Frisko 1. 7. 2010 16:25)

Re: DT99 vs DT80

Nemate nahodou niekto tie grafy skreslenia pre obidve spominane vyskaciky ?
Co si o nich myslite ostatny, ake su vase skusenosti?
Aby bolo jasne, ide mi o vyskac vhodny k basaku Tannoy M1 - cosi podobne zvukovo aj vyzorovo ako je peerless sds 5.25" Je tu v temach "reproduktory" - Tannoy M1

Tak som dnes kupil DT99, s tymi dt80 je problem zohnat.
Ferrofluid je uz prec, vystredenie sa tiez zda OK podla impednacky, vyskace sprovane skoro na vlas. Antonio ake tlmenie si pouzil pod kopulku, teraz tam je biely filcovy kruzok.

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/3332_impedancka_bez_ff.png

(upravil dawsoo 4. 7. 2010 8:54)

Re: DT99 vs DT80

Frisko:
Jak psal Antonio,plus dodávám: hlavní výhodou DT-80 je že jí člověk může na bedně naprat kamkoliv díky WG trychtýřku netrpí tolik na difrakce.. dělit je ji třeba vejš min kolem 3-3,5k, ale naopak ji stačí uplně jednoduchá vyhýbka a díky vysoký citlivosti po zatlučení srážecíma odporama v bedně přežije skoro všechno. DT-99 neznám neměl jsem to v rukách.

Není co dodávat...

Re: DT99 vs DT80

Frisko: Jojo, tu bílou samolepící věc.

(upravil Frisko 4. 7. 2010 21:31)

Re: DT99 vs DT80

Antonio, ta biela samolepiaca vec tam je od vyroby, no ty si spominal, ze si tlmenie menil, co si tam dal namiesto toho? Bez FF sa mi zda zvuk viac vzdusny, otvoreny, aj som skusal merat skreslenie a je nizsie okolo 3kHz na obidvoch kusoch, no to meranie je len relativne, preto sa aj chcem spytat ako meriate vyskace. Ja som meral samotny vyskac von z bedne asi 15 cm od mikrofonu pri dost malom vykone (napetie asi 250mV co je na meranie skreslenia asi dost malo), lebo i tak to dost vrieskalo a nechcem rusit susedov big_smile. Ako meriate vy ?
Ja uz mam DT-99 a  uz je zafrezovane tak, ze castou  ho prekryva basak(ten neje zapusteny). Vyzera to pekne, coskoro budem merat a ladit. Hadam to dopadne dobre s 99kou, asi je aj vyhoda nizsieho delenia pre ten tannoy smile

Re: DT99 vs DT80

Dávám tam tohle: http://eshop.floorwood.cz/Profilteam/Sa … g8283.html

ff a bez: Mám stejné pocity.

(upravil Frisko 4. 7. 2010 21:36)

Re: DT99 vs DT80

Antonio, o tom presne pisem, ze ten biely kruzok tam je od vyroby. Ty si vo svojich 99kach mal nieco ine ?
Inak ta moja impedancia je podla teba ok? neje ten peak velmi vysoky, alebo to je dobry znak. FF a bez - mozno sa mi to len tak zdalo, sila sugeracie smile

Re: DT99 vs DT80

Byl tam taky, ale jiný, snad menší v průměru, výškou a hlavně zasranej flujdem. Impedance je ok.

(upravil Frisko 8. 7. 2010 20:29)

Re: DT99 vs DT80

Toto je aktualny vyzor bedne, vzdialenost osi menicov mi nahodou vysla na vlnovu dlzku frekvencie cca 2,7kHz, kde priblyzne bude zvolena aj delicka vyhybky.  Na foto akurat vidno ten poskodeny basak(druhy kus je ok), je trosku prasknuta membrana a aj zaves je lepeny nanovo. Nepocut vsak ziadne rezonancie, akurat pri skusani na generatore a vysokej  vychylke asi nad 12 mm malinko drie former o polovy nastavec, ale take vychylky pri mojom pocuvani hudby nezazije.

http://s4.postimg.cc/4gldrirp5/3332_foto_0497.jpg

Uz to mam pomerane a cosi som navrhol, skuste to okomentovat, je to odladene aj pre mimoosove charky, tie vychadzaju pekne

http://s4.postimg.cc/4px761pkp/3332_simulacia_hotova.jpg

Re: DT99 vs DT80

Zdravím, mám tu DT99, a když je delaboruji a odstraním ff, jak to mám provést. Jde mi o to, na co tam narazím, na co dát pozor? Díky.

Re: DT99 vs DT80

Nenarazíš tam vůbec na nic, jen na ten FF. Prostě ho jen nějakým servítkem vyber, vyutírej opatrně cívku a případně uvolni přívody k ní (bývají přilepeny k závěsu). To je vše. Nic záludného tam není a bez měření s tím už víc nezmůžeš.

Re: DT99 vs DT80

Díky, pročetl jsem už Tvůj návod na Repromanii, díky za ten návod tam, těch přívodů k cívce se trošku obávám, no, uvidím jak to bude vypadat. Snad je neutrhnu. Děkuju.

(upravil stiglitz 23. 1. 2016 21:56)

Re: DT99 vs DT80

Přívody ke kmitačce nebyly přilepeny. FF je odstraněn, mezera čistá, zvuk - poslouchal jsem jeden po úpravě, druhý ještě v původním stavu, a rozdíl je opravdu slyšet.
Co mě sejří - obě kmitačky nakřivo. Ale s tím neudělám nic.
Jinak jsem tam ještě musel přelepit filc, který byl k jedné straně, ale hodně, nevím, kdo to tam montuje, nějaký páteční výrobek. z jedné DT99 jsem to odstranil lehce, v druhé z toho byla kaše, moc to nešlo. Všechno steklé k jedné straně. Nerovnoměrné, navíc nestejné množství.
TLU: díky, je to zase jinde!

(upravil TheLastUnicorn 24. 1. 2016 12:24)

Re: DT99 vs DT80

Není zač...oni ty výšky nejsou zvukově vůbec špatný. Problém je jen ta lemplácká výroba. Kdo se však vlka nebojí a je trochu manuálně zručný, udělá si z toho bez problémů slušný reproduktor.
Jinak třeba problémy s vystředím jsem už viděl i u výšky takového kalibru, jako je Eton 26HD...

Re: DT99 vs DT80

Nejaké Etony mi prešli rukami a na vadný som ešte nenarazil. Môžeš postnúť meranie pred a po úprave ?

(upravil stiglitz 24. 1. 2016 15:58)

Re: DT99 vs DT80

Neměřil jsem, nedokážu to. Jsem idiot, který to neumí. Já si jenom tak bastlím, mám to všechno uchometricky. Dělám intuitivně, jako těžký dyskalkulik se do tohoto ani nevrhám. Na základní škole jsem z matematiky, fyziky, chemie vždycky zápasil o přežití. Exceloval jsem v češtině, přirodopisu, dějepisu atp.
DT99 se po úpravě chovají, jako kdybych z nich sundal hadr.
Chodím sem pro rady, chci to chápat po svém, protože na víc nemám. U mě by někdo musel sedět, a tak čtrnáct dní mě učit, měření, ano. Pak bych si osvojil základy. Já jenom dám dohromady bednu, kterou už nikdo nechtěl. Zrenovuji výhybku, vyměním sežrané závěsy, opravím to a toto. Jinak neumím nic. 
Tohle mám vedlejšák, ve své dílničce. Jinak fotografuju, na to má inteligence postačuje, mám na tomto poli i pár úspěchů, a dost mi toho jeden čas i tiskli, měl jsem na to.
Něco dával jednorožec sem, http://repromania.net/forum/viewtopic.p … amp;t=5898
Nechci už jen tak někam chodit, a zasírat fórum, když vlastně nemám co říci, napsat. Můj přínos diskusím tady a na repromanii je nulový. Díky za pochopení a omlouvám se.

Re: DT99 vs DT80

Stiglitz, tá otázka nebola na Teba.

(upravil stiglitz 24. 1. 2016 22:26)

Re: DT99 vs DT80

Vím. I když jsem si zpočátku nebyl jistý, Jednorožec zmiňuje pouze lajdáckou výrobu Eton 26HD, ne úpravu...