Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » návrh výhybek HELP

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: návrh výhybek HELP

Zdravím všechny. Potřeboval bych píchnout. Navrhuju si nové repráky s Visatony, které bych si chtěl někdy v budoucnu postavit. Vypadá to takto 2x W 200 S, 1x W 130 S a SC 10 N, všechny 8 Ohm (V1=32l, V2=4l, close). Takto by mohli nějak vypadat obr. Ale zadrhl jsem se u výhybky. LEAP 5 mi ji vypočetl (vygeneroval), ale jen pro jednu W 200 S -ku. Když jsem tam dodal paralerně druhou hned mi to SPL trochu více pohnojilo (jsem amatér přes výhybky). Chci se tedy zeptat jestli to vadí, když přidam na výhybku druhý bas. repro, když je určena pro jeden bas. (podle mého asi jo ) pokud v tom mám pravdu, tak bych chtěl někoho poprosit, jestli by mi jí nenavrhl ( mohu posla to co mi vypočetl LEAP) PS: pokud máte nějaké námitky proti objemům a použitému repru, tak to pište sem. Dík

Re: návrh výhybek HELP

Objem je pre dva basáky absolútne nevhodný.
Áno, vadí ak pridáš druhý bas a výhybka je určená pre jeden.
Chýbajú ti základné znalosti, bez ktorých to sám do konca nedotiahneš. Na začiatok si si nevybral práve jednoduchú konštrukciu. Výsledok simulovanej výhybky z nejakých dát od výrobcu je na nič. Neznamená, že to nebude hrať, ale bude to niekde medzi univerzálnou výhybkou a odladenou (bližšie k uni).

Re: návrh výhybek HELP

Já teda nevím, ale skoušel jsem objem uzavřené bedny až do 100l a maximálně se to změnilo na 50 hz o 1dB u SPL a na 100hz je to už totožné, u bassreflexu to chce 100l.To je můj názor (možná blbej). Kdyžtak navrhněte někdo nový objem.

Re: návrh výhybek HELP

http://www.visaton.de/de/bauvorschlaege … index.html

Re: návrh výhybek HELP

Já bednu s bassreflexem moc nechci jelikož mán sudwoofer s 15g40 a to by asi dělalo neplechu

Re: návrh výhybek HELP

Ahoj
Podobnou bednu jsem viděl na některém z Německých for.Bylo to tam včetně měření,jen s dvěma bysáky byl objem myslím kolem 80 litrů.Být tebou inspiruji se na Visatoním foru,je tam toho kvanta takže si určitě vybereš.

Re: návrh výhybek HELP

Tak jsem si chvilku hrál a došel jsem k tomuto a výchází to zatím nejlépe ze všeho
http://img682.imageshack.us/img682/2127/visatonvhybkaspl.th.png http://img205.imageshack.us/img205/3672/vhybkaschema.th.jpg

Re: návrh výhybek HELP

Toto sú elektrické priebehy filtrov, na ktorých učebnicový priebeh sa bedne neladia. Stačí aby si sa pozrel do odladených projektov tu na webe a možno ti to niečo napovie a prečítaš si potrebné základy, ktoré tu tiež nájdeš. Zatial si v slepej uličke.

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » návrh výhybek HELP

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£